Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Eligazítanátok a jegyvásárlásban?

Eligazítanátok a jegyvásárlásban?

Figyelt kérdés

2 gyerekemmel, barátnőmmel és a lányával utaznánk.

Viszont 10 éve nem ültem kb tömegközlekedésen.

Vonattal felmennénk a déliig. Onnan villamossal direktbe hűvösvölgy. Ott kisvasutaznánk, majd ugyan arra haza.

Barátnőm tanár. Én közalkalmazotti utazási kedvezményes papírral rendelkezem.

Így gondolom 50-50%al utazunk.

Villamosra nyilván kell a jegy.

Viszont a gyerekek. 3,5,6 évesek.

A 6évesemnek valóban nem kell vonatra jegy?

És a villamoson?

Amikor én gyerek voltam, még 6éves kor felett kellett mindenre is már.

máj. 15. 10:03
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
A vonatra nektek 50% kedvezmény jár, a gyerekeknek ingyenes. A villamosra csak teljesárú jegy van, a gyerekeknek az is ingyenes. Mivel az júniustól drágul, akkor is érdemes már most megvenni online a 4 db vonaljegyet ha hónapokkal később lesz az utazás, mert most még olcsóbb. 1 évig érvényes az online jegy. A kisvasútra semmilyen kedvezmény nem jár, mert az nem közszolgáltatás, hanem turisztikai célú. A gyerekeknek lehet olcsóbb. Ezt majd a pénztárban megmondják.
máj. 15. 11:05
 2/10 A kérdező kommentje:

pont a kisvasút jegyárait tudom :)

A vonat és a villamos volt kérdéses, de ezek szerint egyikre sem kell, hiába múlt 6 a nagy.

Köszi szépen!

máj. 15. 11:13
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Vagy odafelé vagy visszafelé érdemes lehet a fogaskerekűt (60-as villamos) is beiktatni. A gyermekvasút végállomásától párszáz méterre van a végállomása.

És a fogas is normál bkk áras, mint a villamos.

máj. 15. 11:32
 4/10 A kérdező kommentje:

3!

kösziiiiii

erre rákeresek. Én azt hittem, jóval messzebb van a kisvasúttól.

máj. 15. 11:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A vonatra érdemes lehet megnézni a Vármegye24 jegyet is, mert bizonyos viszonylatokban az 50%-os jegynél is olcsóbb tud lenni, főleg oda-vissza utaknál.
máj. 15. 11:46
 6/10 eddiboy ***** válasza:
41%
Férfi vagy vagy nő? Mert ha férfi, akkor a barátnőddel és a 3 gyerekkel nagycsaládnak számítotok, és a vonaton mind ingyen utaztok. Nem kell hozzá házasnak lenni, és az sem, hogy közösek legyenek a gyerekek.
máj. 15. 16:47
 7/10 eddiboy ***** válasza:
100%
Köszi a lepontozást. Volt élettársammal, az ő saját gyerekével, az én gyerekemmel és a közös gyerekünkkel utaztunk így, csak akkor még 90% kedvezmény volt, nem 100. Első alkalommal normál jegyeket vettünk, és a kalauz szólt, hogy máskor nagycsaládos jegyet vegyünk, mert így annak számítunk.
máj. 15. 17:40
 8/10 A kérdező kommentje:

6!

Mind a ketten nők vagyunk :)

máj. 15. 18:56
 9/10 anonim ***** válasza:

[link]

Inkább azt olvasom ki, hogy a hat évesnek már kell jegy, de ezeket a korhatárokat (6 és 18) nem igazán sikerült egyértelműen meghatározni.

máj. 16. 10:03
 10/10 A kérdező kommentje:

9!

igen, a gyermekvasútra már kell neki jegy. Ezzel tisztában is vagyok.

A tömegközlekedés volt számomra kérdés. A vonat pestig és a villamos.

máj. 16. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!