Távolsági busszal szoktak egy megállót menni menni városon?
Áruházba mennék és jegyet vennék a buszra (nincs bérletem). Nem fognak hülyének nézni?
Gondolom ekkora távolságra felesleges diákjegyet kérni.
Ahol vannak helyi járatok, ott bizony nem örülnek annak, ha valaki távolsági járatot használ egy-két megállós városi közlekedésre, főleg, ha azon sokan is utaznak.
Tiltva ugyan nincs az ilyen buszozás, a buszsofőr habitusától függ, hogy reagál arra, ha egyetlen megállót szeretnél utazni a távolsági járaton... mondhatja azt is, hogy van helyi járat, azzal utazz, de szó nélkül is hagyhatja az esetet (gondolj bele, mi történne, ha tömegek használnák a távolsági buszjáratokat egymegállós utazásra)
Én rendszeresen használom, 3 megállóra, nem vagyok jogosult kedvezményre. Soha, senki, semmit sem szólt érte. (Az néhányszor előfordult, hogy a vezető nem akart időt tölteni a jegyautomata használatával, és intett, hogy menjek beljebb; de nem erre számítva használom.)
A VOLÁN "legrövidebb" jegye (max. 10 km-es távra) 250 Ft. (A diákjegy ennek fele, 125 Ft.)
A helyi járat vonaljegye - nálunk - 300 Ft. (És helyi járatnál nincs diákjegy.)
Azt kell megnézni menetrendben, és felszállásnál figyelni kell rá, hogy ne legyen a VOLÁN-járat pótjegyes, mert az +150 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!