Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Kell az InterCity-re előre...

Kell az InterCity-re előre pót- és helyjegyet váltani a következő esetben?

Figyelt kérdés
Alapból egy személyvonatra szállok fel egy olyan állomáson, ahol nincs menetjegykiadás, a kalauz ad jegyet. Egy városban átszállok egy InterCity/railjet vonatra (nevezetesen Győrben), de az átszállásra kevesebb, mint fél órám van. Azt tudom, hogy amúgy nem kell jegyet venni ilyen esetben, de ez a helybiztosításos vonatokra is vonatkozik? Ha az IC-n bemutatom az előző (Gysev-es kalauz által adott) jegyemet, és arra kérek egy jegyet Budapestig, akkor a jegy árán kívül csak a 205 forintos pótjegyet számolja fel? Vagy megbüntet 500 forintra az IC jogosulatlan használata miatt?
2015. nov. 24. 22:42
 1/4 A kérdező kommentje:

[link] 6.2.8b pont 6.2.9 pont

Ebből azt vettem ki, hogy nem, nem kell, csak a menetjegyet, és a 205 forintos pótjegyet (ami ugyanannyi, mint a gyorsvonati pótjegy) fogja kifizettetni, viszont csak a szabad székekből választhatok, tehát ha tele van, akkor állnom kell. Viszont megspóroltam a 180 forintos helyjegy árát.

Igazam van?

2015. nov. 24. 22:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Én ezt a kérdésed most nem igazán tudom összerakni.

Tulajdonképen most te azon a 500 Forinton akarsz spórolni, hogy pontosan tudod hogy az IC-re akarsz átszállni, de nem akarsz 500 Forintot fizetni a helyjegyért?

Amúgy 500 Ft a pótdíj, ezen felül pedig az IC pót és helyjegy árat is kikell fizetni, de így nem lesz helyed és kocsik előterében állhatsz, leülhetsz szabad helyre de amint megjön a hely tulajdonosa úgy azt átkell adnod.

2015. nov. 24. 22:54
 3/4 anonim ***** válasza:
505-öt kell fizetned és nem lesz helyed, pótdíjat nem kell fizetned. Az igazságtalan lenne, ha azoknak olcsóbb lenne a jegy, akik nem tudják megvenni az állomáson, de drágább se lesz emiatt. A kalauz nem tud helyet foglalni neked, azt csak a pénztárban vagy interneten lehet.
2015. nov. 24. 23:36
 4/4 A kérdező kommentje:

Azért nem tartom igazságtalannak, mert lehet, hogy olcsóbb, de nincs hozzá hely.

És nem spórolni akarok, de nem biztos, hogy lesz időm elmenni még pluszban a pénztárba, ott sorbaállni... Ha késik a vonatom, amivel Győrben jövök, és mondjuk 2-3 percem van átszállni, akkor csak arra van időm, hogy felhuppanjak az IC-re.

2015. dec. 8. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!