Kell az InterCity-re előre pót- és helyjegyet váltani a következő esetben?
[link] 6.2.8b pont 6.2.9 pont
Ebből azt vettem ki, hogy nem, nem kell, csak a menetjegyet, és a 205 forintos pótjegyet (ami ugyanannyi, mint a gyorsvonati pótjegy) fogja kifizettetni, viszont csak a szabad székekből választhatok, tehát ha tele van, akkor állnom kell. Viszont megspóroltam a 180 forintos helyjegy árát.
Igazam van?
Én ezt a kérdésed most nem igazán tudom összerakni.
Tulajdonképen most te azon a 500 Forinton akarsz spórolni, hogy pontosan tudod hogy az IC-re akarsz átszállni, de nem akarsz 500 Forintot fizetni a helyjegyért?
Amúgy 500 Ft a pótdíj, ezen felül pedig az IC pót és helyjegy árat is kikell fizetni, de így nem lesz helyed és kocsik előterében állhatsz, leülhetsz szabad helyre de amint megjön a hely tulajdonosa úgy azt átkell adnod.
Azért nem tartom igazságtalannak, mert lehet, hogy olcsóbb, de nincs hozzá hely.
És nem spórolni akarok, de nem biztos, hogy lesz időm elmenni még pluszban a pénztárba, ott sorbaállni... Ha késik a vonatom, amivel Győrben jövök, és mondjuk 2-3 percem van átszállni, akkor csak arra van időm, hogy felhuppanjak az IC-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!