Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elsőéves egyetemista kollégist...

Elsőéves egyetemista kollégistakènt az első napokon mire kell odafigyelni?

Figyelt kérdés

márc. 11. 13:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Arra, hogy odatalálj az egyetemre, aztán az egyetemen belül az előadókba és ne késs el az órákról. :D
márc. 11. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Találd meg a termet, ne hagyd el a kulcsod, ha van kolis beléptető kártya, azt se hagyd el. Első napon ne menj másnaposan lineáris algebrára, csak mert kolis beköltözéskor jól összeismerkedtél a szobatársaiddal, akik már előző tanévben is együtt éltek.
márc. 11. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki egyedül ül, nyugodtan menj oda, mert az első héten mindenki nyitottabb. Utána már lehet indok a közös csoportmunkára, stb. ha már ismeritek egymást.

Tanuld meg, merre vannak az éttermek, menzák, büfék, tanuld meg beosztani az idődet.

Írd fel a tárgyak követelményeit, legjobb, ha naptárba is beírod.

A koliban olvasd el a hirdetőtáblát és a szabályzatot, ha még nem tetted meg.

márc. 11. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
90%

Szánj időt a szobatársaiddal való beszélgetésre.

A csoporttársaiddal találkozz már az első napod előtt. Mi együtt mentünk az első óránkra, az épület előtt bevártunk mindenkit. Ezért nem tévedtünk el.

Legyen terved,hogy hogyan jegyzetelsz (nekem a lefűzős papír vált be, de sokaknak a tablet)

márc. 12. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
87%

Az a legfontosabb, hogy szerezz minél több barátot. Legegyszerűbb ha elmész gólyatáborba ott nagyon egyszerű (már a vonatúton is szerezhetsz). Minél több barátod van annál jobb (főleg ha nagy a lemorzsolódás a szakodon, mert gólyaként 10 havert is elveszthetsz).


Kérj felsőbb évesektől tanácsokat, hogy mik a jó helyek (vásárolni, nyomtatni, ...). Felsőbb évesektől szerezhetsz régebbi jegyzeteket, zh-kat, vizsgákat, beadandókat ... Szóval célszerű felsőbb évesekkel is jóba lenni.


Tanulj meg tanulni, mert rengeteg kell majd feltehetően (nem tudom melyik szakra mész), engem nagyon zavar akármilyen bármilyen zaj tanulás közben, szóval a könyvtár egy ideális hely számomra.


Koliba tanuld meg azt, hogyha hívnak inni, de neked más dolgod van akkor lehet nemet mondani, de azért a kikapcsolás fontos. Tanuld meg a szobatársadat elfogadni lehet, hogy rendetlen lesz, nem fürdik, ... lehet vele beszélni hátha hallgat a szép szóra.

márc. 12. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
90%

Szerezz minél több barátot.

Szorgalmi időszakban szánj időt az ismerkedésre, főleg első hónapban. Ne tanuld halára magad szorgalmi időszakban, csak lightosan, keresd meg az egyensúlyt, mert fontos az is, hogy jól érezd magad és legyenek ismerőseid akikkel vizsgaidőszakban segíthetitek egymást vagy, hogybszorgalmi időszakban beírjanak a katalógusba ha úgy adódik. De azért ajánlott résztvenni a legtöbb órán.


Minimális tanulást azért végezz szorgalmi időszakban is, nem kell halára tanulni magad, arra ott lesz a vizsgaidőszak, de napi 1-2 órába nem hal bele az ember. Ez azért fontos, mert ha vizsgaidőszak közepén nyitja ki valaki először az 500 oldalas tankönyveit az fájdalmas tud lenni. Jobban rögzül az anyag ha évközben is foglalkoztál vele.


Próbálj meg tartós barátokat szerezni a felsőbbévesek között is. Ők már átélték amit te, tudnak segíteni tárgyfelvételnél, vizsgafelvételnél hasznos, mert tudják már, hogy melyik tanár milyen, milyen a természete, mennyire szigorú, mik azok a kérdések amik gyakran előfordulnak a vizsgáiban.


Néha hasznos lehet mások által készített jegyzetből készülni, de azért óvatosan kezeld. Ha nem olvastad a könyvet előfordulhat, hogy nem fog benned úgy megragadni, ahogy a keszítőjében, illetve majd látni fogod, hogy sokan nem képesek arra, hogy normálisan kiszűrjék a lényeget egy tananyagból. Mások által használt jegyzetet inkább olyan tárgyaknál használj, amik nem olyan fontosak/hasznosak, nem épül rá semmi.


A lényegtelen tárgyakra, amikkel nem csúszol ráér csak vizsgák előtt foglakozni, szorgalmi időszakban pedig csak a nehezebbekkel foglalkozz. Tegyél vizsgaidőszak elejére nehezebb vizsgát is, meg ha meg tudod oldani tudd le minél gyorasbban a könnyűeket, hogy utána maradjon időd foglalkozni a fontosakkal és a nehezekkel.

Fontos, hogy a lényegtelen tárgyak nem menjenek a fontosak rovására. Ha olyan akkor inkább vedd fel következő vizsgaidőszakban vagy csak minimálisat tanulsz és kettesre mész.

márc. 12. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Fontos az elején minden órára benni. Ott elmondják a követelményeket, zh időpontokat, melyik tankönyvre lesz szükség, stb...
márc. 12. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
78%
Ahogy az előzőek is mondták, szerezz barátokat, menj be első héten az összes órára, mert akkor mondják el a követelményeket, a zh időpontokat, illetve hogy miből lehet felkészülni a számonkérésekre. Onnantól kezdve csak a gyakorlatokra vagy köteles bejárni és figyelj arra, hogy ha a gyakorlat elején beugró van, akkor arra is kénytelen leszel készülni. Fontos még, hogy oszd be a tanulásra szánt idődet, vizsgaidőszakban érdemes lesz a legnehezebb vizsgákkal kezdeni, mert általában első alkalommal viszonylag egyszerűbbek szoktak lenni, de ez oktatótól függ.
márc. 12. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
93%

"Onnantól kezdve csak a gyakorlatokra vagy köteles bejárni"

Ez nem igaz. Elvileg az előadásokra is kötelező bejárni, csak mivel általában ezt nem ellenőrzik, ezért a többség ellógja őket. Ettől függetlenül előadáson is bármikor körbeküldhet katalógust az oktató és aki nincs ott, annak az is beleszámít a hiányzások számába. Ha pedig sokat hiányzol, akkor abból a tárgyból nem kapod meg az aláírást, és nem mehetsz vizsgázni sem.

márc. 12. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
75%
#9 a mi szakunkon nem kötelező az előadásokat látogatni és nem is ellenőrzik a jelenlétet, kötelező előadás nálunk a szeminárium, ahol viszont valóban ellenőrzik az órák látogatottságát
márc. 12. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!