Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megszűnik a papír alapú...

Megszűnik a papír alapú bizonyítvány. Ez a létező összes bizonyítvány típust érinti?

Figyelt kérdés
Tehát például az érettségit, szakmai/tanfolyamos bizonyítványokat, aztán majd a diplomákat is? Remélem, hogy ezeket nem, és megmaradnak papír alapon.

ma 14:30
 1/3 anonim ***** válasza:
86%
Talán egyszer. De az érettségi eredmények már most digitalizálva megvannak a rendszerben, és az összes diplomának van egy egyéni azonosítója, szóval az átállás fokozatos. Ráadásul "díszpéldányt" a digitális esetében is kérhetsz, de legalább nem feltétlenül kell szkennelni és feltölteni mindenhova.
ma 14:58
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Szó nincs erről egyelőre, de amúgy nem értem, hogy a központi nyilvántartás mellett miért nem lehet mindent kiadni uyganúgy papíron is? Ez egy hagyomány, egy tisztelet...tisztelet a tanár felől a diákok felé, és egyben egy ajándék, egy dicsőség. Ilyenkor a 6 éves gyerek is érzi a súlyát a belefektetett munkájának, és a 14-18 éves is, érzik azt, hogy megérte, megcsinálták. És nem, a díszbizonxítvány egyáltalán nem olyan, rengeteg szülő és pedagógus is panaszkodik, hogy személytelen, és ronda az egész.

Mellékesen nekem most lesz a diplomaosztóm, és még fogok tanulni egyetemen, de ha tudnám azt, hogy az 5 éves munkám mindössze egy darab digitális bejegyzés, és azon kívül lófsz sincs, sem esti fény, sem diplomaosztó, sem ünnepség, akkor tanulna a bront. Minden hallgató elképzeli egyetemi évei alatt legalább egyszer azt, mikor az egyetem előtt áll talárban, és büszkén fogja a diplomáját (tudom, nem mindenki megy el a diplomaosztóra, de azért a többség igen), és ha ettől megfosztjuk a diákokat/hallgatókat, akkor mitől maradunk már emberek? Ennyi erővel akkor lehetünk lélektelen robotok is, akiknek nincs szükségük figyelemre, érzésekre, ünneplésre, meg semmire.

Igenis maradjanak papíron is a bizonyítványok! Az, hogy mellette digitálisan bejegyzik, mint most az oké, de maradjon egy valódi, kézzelfogható, SZEMÉLYES tárgy is, amit nem tudnak egy kattintással kitörölni, vagy hackerek belenyúlni (és igen, valós a félelem, nem pedig ratyi kontetó, mert az Oktatási Hivatal oldalát is törték már fel + a Neptunt, Krétát is, sőt a NASA honlapját is, tehát nincs olyan, hogy lehetetlen). Hagyjuk már a fszba ezt a ,,kényelmességet", hogy minden online legyen 100%-ban...Vannak annak azért BŐVEN hátulütői.

ma 15:54
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Tudtommal az érettségi, szakmai bizonyítvány, diploma marad papíralapú (még?).

Nem tudom, hogy néz ki a díszbizonyítvány az 1. és 9. évfolyamokon, de ettől függetlenül, én kivezetném úgy ahogy van! Számomra mindig is volt egy ünnepélyes hangulata már általánosban is, ahogy lement az évzáró aztán az of. kiosztotta a bizonyítványokat, és az sem mellékes, hogy igen mutatós akár már egy bizonyítvány is pl. egy könyvespolcon. Egy digitális szar meg csak ott van a gépen, még ha ki is nyomtatom, az sem egy személyes dokumentum.

ma 16:21

További kérdések:

Hogyan készültetek fel emelt magyar érettségire?

Sziasztok! Pár éve érettségiztem, de most szeretnék továbbtanulni. Pontokra van szükségem. Akik már letettétek, hogyan készültetek rá? Milyen könyveket, tananyagokat vagy online forrásokat ajánlanátok? Mire érdemes különösen odafigyelni, és mi segített nektek a...

Érettsegi tételek?

Valaki esteleg el tudná küldeni a biológia és a kémia étettségi tételeit(nem kidolgozva,csak a témaköröket), vagy esteleg valahol az interneten megtalálom?

SZTE ETSZK-n mekkora tanulmányi ösztöndíjat kaptok?

Nyilván az is érdekelne mellé, hogy milyen átlagotok volt

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!