Miért kell kémiát tanulni?
Nem kell szeretni a kémiát. Valaki ilyen valaki olyan beállítottságú.
Viszont míg a kémia ,, van, volt és lesz " addig a történelem csak ,, volt " a te szavaddal élve. Én kémia beállítottságú vagyok inkább, a történelem annyira nem az én világom hogy szívesen leüljek naponta tanulni, de nagyon sok érdekes dolgot lehet tanulni ott is amik érdekelnek.
A miért-re egy válasz: az orvosképzéshez nélkülözhetetlen a kémia/fizika + biológia, de orvosi egyetemen nem létezhetsz kémia nélkül.
Tegyük fel ha ezentúl senki nem tanulna kémiát akkor egy 50-80 év múlva kihalna az összes orvos aki gyógyít téged mikor beteg vagy, vagy éppen tüdőgyuszid van és nekik köszönhetően NEM PATKOLSZ EL!
Hála az égnek a statisztikákból kiderül hogy nagyon sok kémia-biológia beállítottságú diák létezik országunkban (így az egész világon)szóval ez a veszély - hála a jelen és a jövő generáció orvosainak - nem áll fennt.
Ha legközelebb a kémia oktatás ,, miért "-jén gondolkodsz akkor ez jusson eszedbe.
Remélem azért létezik olyan tudományos tantárgy ami érdekel.
Jaj, szívem szakad bele mindjárt a diákok nehéz életébe:D Neked van fogalmad róla, hogy a felnőttek mennyire le vannak pl terhelve? Neked nincs kedved a kovalens kötésről tanulni. A világnak meg nincs kedve a szokásos "minden diák előadja a saját nyomorát, hogy neki milyen nehéz, miközben semmi dolga nincsen" kifogásokhoz. De kifogás mindig van, csak a tanulás nem megy. Baromi nagy hősnek képzeli ma magát az a diák, aki suli után nem haza, hanem előkészítőre megy, azt sajnálja magát, meg borzasztó fáradtnak, leterheltnek adja el magát.
Több értelme van a kovalens kötésnek, mint a depressziós versikédnek. Csak a mai diákoktól nem várható el, hogy 1+1-nél bonyolultabb dolgokat átlásson. Egy vers elolvasás még megy nekik, de egy olyan félelmetes bonyolultságú mint a kovalens kötés az már nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!