Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mas is igy van az erettsegivel?

Mas is igy van az erettsegivel?

Figyelt kérdés

Iden erettsegizem es hat nem igazan igy terveztem a dolgokat. Nagyon sokat keszultem a negy ev alatt is most az utobbi idoszakban pedig megtobbet. De a magyaron kivul egyre sem tudnam azt mondani hogy jol sikerult. Torinel is az elso reszben szerintem a megoldokulcs nagyon merev. Volt peldaul az az egyhazas-varosos feladat. Oszinten hanyan irtatok be a protestans felekezetet meg az oszman birodalmat?? Mert az nem jo...

Szoval a legidegesitobb hogy a targyi tudas boven meglenne csak a javitasi utmutato tul szigoru! Ilyeneken fogok 10-15 pontokat bukni!

Ti hogy gondoljatok?

2014. máj. 8. 18:09
 1/9 anonim ***** válasza:

A magyar szerintem nagyon jó lett,eleve emelt magyaros voltam.

Matek nem számít,3-as tuti lesz.

A törinél pedig.. Az első részben voltak feladatok,amik korántsem nevezhetőek korrektnek.

Emelt angol.. A listeninget leszámítva elég jó!

Figyelj! A tör első részt ; a matek második részt ; valamint az angol listeninget egy csomóan elrontották.

2014. máj. 8. 18:19
 2/9 anonim ***** válasza:
így fog változni a ponthatár is.
2014. máj. 8. 18:20
 3/9 anonim ***** válasza:
De a matek kivételével még tudsz majd javítani a szóbelin
2014. máj. 8. 18:22
 4/9 A kérdező kommentje:
Remelem igazad van! Nagyon idegesito hogy hiaba keszul valaki rendesen ilyen hulyesegeken fog elmenni...
2014. máj. 8. 18:23
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem is elég nehéz volt a töri első része, de a javítókulcsot nem tartom túl szigorúnak.

Szerintem illik az tudni, hogy a 'protestáns' nem egy felekezet, hanem több -valamennyiben eltérő felfogású- vallási irányzatot foglal magában.

A másik kérdés is hasonló. Ugye olyan volt a kérdés, hogy a három részre szakadt ország részei közül kellett egyet megnevezni. Az Oszmán Birodalomra csak nem mondhatjuk azt, hogy az ország egyik része. Szerintem itt épp hogy a tárgyi tudás kellett.

Bár ugye utólag mindenki okosabb, én is elvesztek egy csomó pontot az első résznél. Viszont ami nehéz, az mindenkinek nehéz, a pontszámok az elért eredményeink alapján fognak kialakulni, szóval annyi a dolgunk, hogy felkészülünk rendesen a szóbelikre. Sok sikert mindenkinek!:)

2014. máj. 8. 18:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Vígasztaljon, hogy ha mindenkinek rosszul sikerültek, akkor senki nincs hátrányban, egyformák az esélyek. Jó lenne a különösen nehéz feladatokat vagy merev útmutatókat jelezni az Oktatási Hivatalban, legalább a következő érettségik kedvéért.
2014. máj. 8. 18:41
 7/9 anonim ***** válasza:

A törinél egyszerű paraszti ésszel is meg lehetett oldani az egyházi kérdést.

Ha megnézed,akkor Franciaország egy többségében katolikus ország.

A protestánsokat Szent Bertalan éjszakáján lemészárolták és a további követőket elüldözték az országból.

A 30 éves háborúban,pedig a franciák katolikus hitük ellenére a protestánsok oldalára álltak.

Ezt speciel tanultuk.

Én nekem csak a matek része ment sz*rul,de az nagyon.

2014. máj. 8. 20:15
 8/9 anonim ***** válasza:
A protestáns nem jó válasz, ebben sem szigorú a javítókulcs. Persze könnyebb másokat hibáztatni.
2014. máj. 8. 20:40
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is a protestánst írtam be, az országrészhez meg az Oszmán-török Birodalmat. Még a térképet is megnéztem, ott is így írta, nem Hódoltságnak. Azt a képhamisítás feladatot meg nagyon nem értem, azt szerintem senki se tudta, én legalábbis még életemben nem találkoztam ezzel, és a franc se tudja, hogy most az a kis folt, ami el lett tüntetve, kit akar ábrázolni. A politikai részt, hogy frakcióvezető meg jegyző meg anyámkínja mit csinál, végképp nem tudtam.

A mateknál örülök, ha a 25 pont meglesz. Az angolnál (középszintet írtam) a hallás utáni értésből semmit se tudtam, az első feladatot teljesen üresen hagytam, a másik kettőnél meg csak lottóztam. De a körülöttem ülök se írtak be semmit, ez nyugtat csak, mert akkor ezek szerint nem csak velem volt a baj. Eddig csak a magyar az, amire mondhatom, hogy elfogadhatóan sikerült, bár a verselemzés okozhat még meglepetést, mert tanárfüggő, hogyan osztályozzák. De még előttem van egy emelt földrajz.

Szóval ahhoz képest, hogy 4 évig erre készültem, úgy érzem, mintha általános iskola végén kellett volna ezt megírnom. Siralmasra sikerült, az egyetemet meg el is felejthetem ilyen eredménnyel. Legalább egy négyes jegyet szerettem volna elérni mindenből, de most azért imádkozom, hogy mindenből meglegyen a kettes.

Remélem, hogy a szóbelin majd sikerül valamit javítanom, már ha arra eljutok. Nem is tudom, 10 pont kell ahhoz, hogy szóbelire mehessek? Mert annyi azért meglesz, de a 25 nem biztos.

2014. máj. 9. 01:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!