Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha 250 órát hiányzok igazoltan...

Ha 250 órát hiányzok igazoltan, évet kell ismételnem? :O

Figyelt kérdés
Gimnázium 11. osztályába járok és lassan 250 órát hiányzok.(most is beteg vagyok) Persze ez mind igazolt. Jegyem minden tantárgyból van elég, és szerintem osztályozható vagyok. Elég jó tanuló vagyok, minden bepótolok rendesen. Ha elérem a 250 órán akkor automatikusan évet kell ismételnem?:O
2014. máj. 14. 23:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg az iskolád honlapján a házirendet vagy valami tájékoztatót.

Úgy szokott kezdődni, hogy "Ha a tanulónak egy tanítási évben az igazolt és igazolatlan mulasztása együttesen a 250 tanítási órát vagy egy adott tantárgyból a ténylegesen megtartott órák 30 %-át meghaladja, a tanuló a tanítási év végén nem osztályozható, kivéve..."

Szóval lehet kivétel - de alapesetben igen, 250 óra vagy adott tárgy 30%-a évismétlés.

2014. máj. 15. 00:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem, nem automatikus a dolog. A tanárok igyekeznek rugalmasak lenni, főleg egy jó tanulóval. Ha le tudnak zárni, akkor le is fognak.
2014. máj. 15. 06:20
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet V. Fejezetének 51. §-nak (7) bekezdése szerint:

(7) Ha a tanulónak egy tanítási évben az igazolt és igazolatlan mulasztása együttesen

a) az Nkt. 5. § (1) bekezdés b)-c) pontjában meghatározott pedagógiai szakaszban a kétszázötven tanítási órát,

b) az Nkt. 5. § (1) bekezdés d) pontjában meghatározott iskolai nevelés-oktatás szakképesítés megszerzésére felkészítő szakaszában az elméleti tanítási órák húsz százalékát,

c) a közoktatási törvény 27. § (2) bekezdésében meghatározott, a kötelező óra legfeljebb ötven százalékában folyó pályaorientáció, gyakorlati oktatás, szakmai alapozó elméleti és gyakorlati oktatás, valamint elméleti és gyakorlati szakmacsoportos alapozó oktatás tanítási óráinak húsz-húsz százalékát,

d) a közoktatási törvény 29. § (1) bekezdésében meghatározott, a kilencedik évfolyamtól kezdődően a Nat-ban meghatározott szakmai orientáció, a tizenegyedik évfolyamtól kezdődően elméleti és gyakorlati szakmacsoportos alapozó oktatás tanítási óráinak húsz-húsz százalékát,

e) alapfokú művészeti iskolában a tanítási órák egyharmadát,

f) egy adott tantárgyból a tanítási órák harminc százalékát meghaladja,

és emiatt a tanuló teljesítménye tanítási év közben nem volt érdemjeggyel értékelhető, a tanítási év végén nem minősíthető, kivéve, ha a nevelőtestület engedélyezi, hogy osztályozóvizsgát tegyen.

2014. máj. 15. 20:58
 4/4 anonim ***** válasza:
Köszi, én lusta voltam kikeresni ugyanezt. Ez magyarázza, amit a #2-ben írtam. Ha azt mondják a tanárok, hogy van elég érdemjegy, és le lehet zárni, akkor lezárják, és megvan az éve. Ha valamelyik tárgyból nem, akkor még mindig osztályozóvizsgára küldhetik, tehát az évismétlésnek nagyon csekély a gyakorlati esélye.
2014. máj. 15. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!