Érettségi pontszámítási kérdés?
Úgy tudom, csak akkor kapod meg az 50 plusz pontot ha azt a tárgyat (tehát angol) számítják be a felvételinél.
2014. máj. 16. 19:28
2/10 A kérdező kommentje:
És mi van ha még töriből is emeltezek de csak két tárgyat kell ill lehet beszámítani. Magyart, angolt ( ez esetben hogy megkapjam az 50 pluszt) és mi van ha töriből is emeltezek? Azt nem tudom beírni, de akkor a pluszt sem kapom?
Ha a magyar kötelező, akkor csak az egyiket tudod beszámítani: vagy az angolt vagy a törit. Úgyhogy értelmetlen, sőt pontvesztő mindkettőből emeltezni. Angolból érdemes, mert legalább meglesz a nyelvvizsgád is, legalábbis 60%-tól.
2014. máj. 16. 20:10
4/10 A kérdező kommentje:
Köszi:) Eredetileg nem is akartam, csak most nem tudtam hogy is van....
Nselvvizsgám már van úgyhogy nem amiatt akarom:)
Kalkulátorban kipróbálgathatod a pontszámítást. (felvi.hu)
Három emeltből a magyar mellé a jobbat számítanák, viszont magyar közép mellé töri(+50) és az angol nyelvvizsga(+28) is számítana.
2014. máj. 16. 23:09
A magyar mellé érdemes egy tantárgyból emelt szinten érettségizned, de szerintem ne az angol legyen. Mivel már van nyelvvizsgád ezért a plusz pontoknál mindenképpen jobban jönnél ki, ha valamelyik másik tárgyat választod emeltnek, mert akkor megkapnád az emelt után járó 50 pontot és a nyelvvizsga pontját is. De ha az angolt választod emeltnek, akkor csak 50 pontot kapsz, mert egy nyelv után nem vihető kétszer a plusz pont.
2014. máj. 17. 15:54
7/10 A kérdező kommentje:
És tegyük fel emeltezek töriből is meg angolból is, a töri jobban sikerül azt írom be abból viszem az 50 pluszt, de angolból is ott az emelt. Angolból van előrehozot középszintűm, akkor lehet azt hogy angolból a közepet iratom be és akkor számít a nyelvvizsgám is?
Ez is jó megoldás. Ha a töri jobban sikerül, akkor az után jó sok pontot kapsz majd. Ha beírhatod a középszintű angol érettségi eredményét, akkor megkapod a nyelvvizsgáért járó pontot.
Arra esetleg nem gondoltál, hogy magyarból csinálj emeltet meg mondjuk angolból? Mivel van angolból középfokú nyelvvizsgád, akkor gondolom az emelttel nem lenne sok problémád. A magyar meg kötelező tantárgy a felvételihez. Ha magyarból meg még egy tantárgyból csinálnál emeltet, akkor megkapnád a 100 maximális plusz pontot.
Ha töriből emeltezel és beszámíttatod a középfokú nyelvvizsgádat, akkor csak 78 plusz pontot kapsz.
2014. máj. 18. 14:36
Neked nem kell beírni semmit, a pontszámodat szakonként a legkedvezőbb számítási módszer alapján számolják.
2014. máj. 18. 15:01
10/10 A kérdező kommentje:
Az a baj a magyar nagyon nehéz. Inkább szeretnék egy jó közepet mint egy rossz emeltet. Töriből ugyan így nem készültem semmit. Nem járok faktra, nem járok külön tanárhoz sem, órákon úgy ahogy ötös vagyok ezért nem akartam bevállalni egy emeltet, így maradt az angol, mert ugyebár valamiből csak kéne ha az ember az ELTE-re készül, mégha csak egy óvónőire is.
Kapcsolódó kérdések: