Mit érdemes kollégiumba magammal vinni / mit érdemes a koleszról tudni?

válasza:Leszögezem a te kolidat nem ismerem, általánosságban beszélek csak (3 kolit megjártam már).
Edények nagy valószínűséggel nincsenek, már azért sem, mert ha lennének, akkor szerintem már rég ellopkodták volna azt is.:D Huzatot szerintem mindenhol biztosítanak, valamint lehetőséget adnak, hogy kicseréld. Rengetegen lopkodnak.. Mind a 3 kolimban hallottam ilyenről, még abban is, ahol azt hinnéd, hogy tanult emberek lesznek nem kevés fizetéssel. Jogászok, orvosok ugyanúgy lopnak ha kinn hagysz valamit a folyosón. Erre valóban az a megoldás, hogy zárjátok az ajtót akkor is, ha egy bögre vizet mész megmelegíteni a konyhában 1 perc alatt. Én ha a folyosó végére mentem beszélgetni, még akkor is zártam az ajtómat. Zárható szekrény nem tudom, hogy van-e, én úgy oldottam meg, hogy vittem egy kis lakatot, és reggel mikor elmentem, bezártam minden értéket a szekrénybe, így dupla védelemmel volt. Amin nagyon meglepődtem kezdetben, hogy közös zuhany révén ha a tusfürdőmet otthagytam a csap mellett, 5 perc múlva már hiába mentem érte..

válasza:Ezt a kollégiumot nem ismerem, de nagyon közösség függő, hogy hol mennyire lopnak.
Egyetemistaként kollégiumban élek. Nálunk egyáltalán nincsenek lopások, akár a szobaajtót is nyitva hagyhatom egész napra.
Eleinte én is zártam mindent a szobán belül is, de elég hamar leszoktam róla.
A legnagyobb lopás ami a koliban történt olyan szintű volt, hogy a lány a konyhában hagyta a friss muffint,valaki megkívánta és elvett egyet.
Edényeket és étkészletet magadnak kell biztosítani. Az ágynemű pedig koli függő, hogy mit takar. A biztonság kedvéért vigyél huzatot és kispárnát ha szükséged van rá.
Nálunk 2 hetente cserélik és mossák a huzatot, a tőlünk 5 percre levő hasonló árú kollégiumban nem is kaptak.

válasza:Kiegészítés.
Nálunk a kollégium területén több tucat kamera van elhelyezve és a belépés is csak mágneskártyával megoldható. Ha vendégek érkeznek elkérik valamilyen iratukat és rögzítik a személyes adataikat.

válasza:általában "csak" kajalopásról hallottam szerencsére, szomszéd koliban edényeket is rendszeresen "elfelejtenek" visszatenni a helyére, mindenesetre mindig zártunk mindent
konyha és fürdő nálunk blokkonként van, így nem fenyeget különösebben ez a veszély, de ha a folyosón kéne bármit használnom azt nem hagynám őrizetlenül, erre van a szoba
ágynemű nálunk huzat nélkül van, jobb ha viszel az a tuti, mosókonyhánk is van a földszinten, ezeket nekünk kell megoldani, illetve edényeket, tisztítószereket is

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Nyilván nem a sárga földig szeretnék lerészegedni, de azért tudjuk miről (is) szól a gólyatábor :D Vagy ott adnak is és mindenki visz is? Hogy megy? Bocs a hülye kérdésért, de fogalmam sincs:D (amúgy 18/L és SZOTE gólyatábor)
Szeptembertől koleszos leszek és érdekelne, hogy tapasztalt koleszosok mit mondanak, miket kell feltétlenül magammal vinnem, illetve mi ajánlatos. De persze elfogadom leendő koleszosok véleményét is, hogy ők mit gondolnak. Köszi a válaszokat! :) L/19
SOTE táborba megyek holnap, és azon gondolkodom mennyi pénzt vigyek. Inni azért szeretnék, de nem sokat, csak hogy kicsit oldódjak. Vagy az árban benne van a pia is, amit a táborért fizetünk?
(Gimi) Fiú vagyok
Meg van adva segédeszközként, de sok értelmét nem látom.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!