Kéziféket ebben az esetben meddig kell behúzni?
Adott egy emelkedő, ahol stop tábla van és meg kell állni ugye. Kézifékes indulással haladnék tovább, hogy ne guruljak hátra.
-Na de meddig kell behúzni, hogy megtartsa az autót(?) Azt tudom hogy parkolásnál 3-4 kattanásig.
- DE pl ha 1 kattanásig húzom akkor is fog(?)
-Egyébként akkor fog csak ,ha kattan(?)
- Működése olyan mint a biciklinél, tehát ha menet közben felhúznám a kéziféket picit, akkor csak fogná vissza az autót,de nem állna meg, csak ha teljesen behúzom(?)
Továbbá:
"Másik lehetőségünk a visszagurulás kiküszöbölésére a kuplungpedálban rejlik, de ezt csak ésszel alkalmazzuk: jobb lábbal nyomjuk a fékpedált − ekkor nem kell kézifék − a ballal pedig lassan kezdjük el felengedni a kuplungot. Amikor a fentebb leírt módon létrejön a kapcsolat − autó megmozdul, fordulatszámmérő esik − akkor már levehetjük lábunkat a fékről, a kuplung és a motor közötti kapcsolat nem engedi visszagurulni az autót."
Na ezt a módszert próbáltam kis lejtőn, és működött.
De egy nagyobb lejtőn, és még csak nem is meredek, hanem közepesnek mondható.A "levehetjük lábunkat a fékről" lépés után már gurult is hátra,sőt valamikor már lefulladt mire a gáz pedálhoz jutnék a lábammal. VAgy ezt villámgyorsan kell? Pedig én se csinálom lassan.
Köszönöm a segítséget.
En nyomvatartom a kezifek gombjat es teljesen behuzom, nem szamolgatom a kattanasokat.
Kezifek nelkul kezdesnek nem ajanlom, de majd raerzel hogyan tudod kisebb-kozepes emelkedon megcsinalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!