Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kéziféket ebben az esetben...

Kéziféket ebben az esetben meddig kell behúzni?

Figyelt kérdés

Adott egy emelkedő, ahol stop tábla van és meg kell állni ugye. Kézifékes indulással haladnék tovább, hogy ne guruljak hátra.

-Na de meddig kell behúzni, hogy megtartsa az autót(?) Azt tudom hogy parkolásnál 3-4 kattanásig.

- DE pl ha 1 kattanásig húzom akkor is fog(?)

-Egyébként akkor fog csak ,ha kattan(?)

- Működése olyan mint a biciklinél, tehát ha menet közben felhúznám a kéziféket picit, akkor csak fogná vissza az autót,de nem állna meg, csak ha teljesen behúzom(?)

Továbbá:

"Másik lehetőségünk a visszagurulás kiküszöbölésére a kuplungpedálban rejlik, de ezt csak ésszel alkalmazzuk: jobb lábbal nyomjuk a fékpedált − ekkor nem kell kézifék − a ballal pedig lassan kezdjük el felengedni a kuplungot. Amikor a fentebb leírt módon létrejön a kapcsolat − autó megmozdul, fordulatszámmérő esik − akkor már levehetjük lábunkat a fékről, a kuplung és a motor közötti kapcsolat nem engedi visszagurulni az autót."

Na ezt a módszert próbáltam kis lejtőn, és működött.

De egy nagyobb lejtőn, és még csak nem is meredek, hanem közepesnek mondható.A "levehetjük lábunkat a fékről" lépés után már gurult is hátra,sőt valamikor már lefulladt mire a gáz pedálhoz jutnék a lábammal. VAgy ezt villámgyorsan kell? Pedig én se csinálom lassan.

Köszönöm a segítséget.

2016. jan. 8. 11:36
 1/2 anonim ***** válasza:
Kézifékes elinduláshoz nincs konkrét utasítás hány kattanásig kell, mivel ez a meredekségtől és a járműtől is függ. Húzd be annyira hogy megálljon és kész. A kuplungos elindulásnak van határa, főleg kisebb nyomatékú kocsiknál, főleg benzineseknél. Erre rá kell érezned az adott autónál, hogy mi az a határ amit elbír még. Egyébként szerintem elég nagy, de ehhez rutin is kell, mert gyors és nagy gázadás szükséges.
2016. jan. 8. 11:40
 2/2 anonim ***** válasza:

En nyomvatartom a kezifek gombjat es teljesen behuzom, nem szamolgatom a kattanasokat.

Kezifek nelkul kezdesnek nem ajanlom, de majd raerzel hogyan tudod kisebb-kozepes emelkedon megcsinalni.

2016. jan. 8. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!