Szóbeli érettségi?
Most érettségiztem. Nem olyan gáz mint gondolnád. Az atmoszféra szerintem nyugodtabb, mint írásbelinél. Ha tanultál rendesen nem lesz baj. Nyelvet kivéve lesz felkészülési időd mindenből, ahol források alapján írhatsz egy vázlatot a feleletedhez. Annyi az egész, hogy míg a feleletedet tervezgeted a többiek lehet felelni fognak, az nálam nem volt zavaró, de lehet valakinél az.
Eleinte nyomasztó lehet a gondolat, hogy egy bizottság előtt kell felelni, de igazából nem kekeckednek, csak azzal kell kommunikálnod aki feleltet. A többiek csak két esetben figyelnek rád, ha nagyon rossz vagy, vagy ha nagyon jó.
Nekem úgy volt, hogy volt a megnyito és mivel én voltam a második a nevsorban az első négyet már ki sem küldték. Mind a négyen húztuk a tételt. Magyarral kezdtünk az elsőnek volt fel órája, aztán beszélt 10 percet kB, utána jöttem én de nekem már 30+10 percen volt kidolgozni. Aztán ahogy befejeztem kihúztam a törit és így tovább.
A hangulat egyébként nagyon nyugis. Előtte féltem de ahogy beleptem a terembe elmúlt minden félelmem. Az asztalon lehet egy pohár víz, szőlőcukor, atlaszok. Amikor kimesz felelni nézz a tanárra akinek mondod de mindenki bátorítóan fog mosolyogni meg ilyenek szóval nekem egy jó élmény volt ez a szóbeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!