10.-es matematika feladatot hogy oldanád meg?
A választ tippeléssel találtam ki, de fogalmam sincs hogy jön ki itt ülök felette egy órája:
Egy téglalap oldalainak különbsége 14 cm, átlójának hossza 34 cm. Mekkora a téglalap területe?
Betippeltem és oldalaknak kijött a 30cm és 16cm. Pitagorasz tétellel próbáltam megoldani de nem jó valahogy.

válasza:a-b=14
a^2 + b^2 = 34^2
Ezt az egyenletrendszert egyszerűen megoldod.

válasza:Oké tehát mégegyszer leírom, hogy hogyan írtam fel az egyenletet
34'2=a'2 + (a-14)'2
De nem jön ki jó eredmény

válasza:

válasza:b=14+a nem pedig b=a-14
(34²=a²+(14+a)²
34²=a²+14²+28a+a²
1156-196=2a²+28a
2a²+28a-960=0
Másodfokú egyenlet megoldó képletével kijön, hogy a1=16, a2=-30 (de mivel a téglalap oldala nem lehet negatív ez a megoldás nem jó.)
b=14+16=30)

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Üdv. Ez egy (újabb) olyan feladat vagy kihívás, ahol a lényeg, hogy a programnak a lehető leggyorsabban kell lefutnia. Programnyelvet tekintve tetszőleges, de célszerű a sebesség miatt a C/C++ nyelvek használata. Továbbra is igaz, hogy nem kódot kérek, hanem a...
András és Bea a következő játékot játsszák. Egy kupac kavicsból felváltva vesznek el köveket, egy lépésben legfeljebb 4-et. A játék akkor ér véget, amikor a kupacban már egyetlen kavics sem marad. Az utoljára lépő játékos nyeri a játékot, ha a végén mindkettőjüknél...
Matekházi problémám a következő:" Egy 10 tagú társaságban néhányan kezet fognak egymással.Ezután mindenkit megkérdeznek,hogy hány emberrel fogott kezet.Van-e mindig két olyan ember ,akik ugyanannyi emberrel fogtak kezet a társaságban?" Hogyan kellene ezt megoldani?
1.) Egy 9×9-es pontracs mind a 81 rácspontját kékre vagy pirosra színeztük úgy, hogy a négy sarokban lévő pont piros színű lett. (Egy rácspont sarokban van, ha szélső sorra es szélső oszlopra illeszkedik.) A színezés után a pontok között 18 volt kék színű, ezek közül 8...
Én már megcsináltam, kíváncsi vagyok, hogy jól gondolkodtam-e , illetve hogy mások miként tennék meg : Kati egy olyan gombot varr fel a kabátjára, melyen négy lyuk van, az ábrán látható elrendezésben (egy négyzet négy csúcsában vannak a lyukak). A cérnát a lyukakon...
1,Peti és édesanyja között a korkülönbség 36 év Hány éves korában lesz Peti feleannyi idős,mint az édesapja? 2,Feri 36 éves.Háromszor annyi idős,mint Teri volt akkor, amikor Feri annyi idős volt, mint Teri most.Hány éves most Teri?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!