Roxi8 kérdése:

Kémkusok, kémia házi?

Figyelt kérdés

1.Mitől és higyan függ a víz forráspontja?

2. A hegycsúcsokon hogyan változik a víz forráspontja? Mivel magyarázod?

3. Miért könnyebb főzni a kuktában?

4.Sós vagy édes vízben olvad el gyorsabban a jég? Milyen természeti jelentősége van ennek?

5. Mit jelent a víz túlhűtése?



2016. nov. 8. 22:14
 1/2 Arp Du ***** válasza:
1.a folyadék felszíne fölötti levegő és gőz keverékének nyomásától. kisebb nyomáson alacsonyabb a forráspont
2016. nov. 9. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 Arp Du ***** válasza:

2. alacsonyabb (alacsonyabb hőmérsékleten forr), mert nagyobb magasságban a légnyomás kisebb

3. zárt, nagyobb nyomás van benne, a víz magasabb hőfokon forr. mivel forráspontnál tovább nem melegszik a folyadék víz, magasabb hőfokon lehet főzni benne

2016. nov. 9. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!