Üdv! A 2012-es pontkalkulátorral kiszámoltam a pontjaimat és 130 jött ki. Ez lehetséges? További információ lent!
Lehetséges,hogy 130 pontom jött ki a 2012 es pontkalkulátorral...a jegyeim azok ezelőtti év és idei év végén:
Tavalyi:
Informatika: 4
Matek: 2
Magyar Nyelvtan és Irodalom: 4
Történelem: 4
Angol : 3
Idei:
Informatika: 4
Matek: 2
Magyar Nyelvtan és Irodalom: 5
Történelem: 5
Angol : 3
Az érettségik pedig %-ban:
Informatika: 73
Matek: 20
Magyar Nyelvtan és Irodalom: 80
Történelem: 80 ,de lehet emelt lesz belőle ami kb 50% ra sikerülne ergo + 50 pont
Angol : 30 % Emelt szinten,ergo + 50 pont
Lehetséges,hogy így 130 pont jön ki?Nem kevés kicsit?Nem várok 500 at,meg 400 at ,de azért ezt keveslem...HH és HHH nem vagyok..
Nincs jelentősége annak, hogy idei e vagy sem. Ezen egyelőre nem változtatnak. Két féle módszerrel tudod kiszámolnia pontjaidat:
1, Megnézed a felvin az adott szak érettségi követelményeid. Kiválasztod közülük azt a két tárgyat,amiből a legjobb lett az érettségid. Összeadod a két pontot és megszorzod kettővel.
Pl. Szegedi Tudományegyetem, Történelem szak. Feltételek:
Emelt vagy közép szintű történelem érettségi és nyelv (esetedben az angol) vagy magyar v. lati közép/emelt érettségi. Neked ebből van angol és magyar is. Mivel a magyar jobban sikerült (80%), így azt duplázod. Tehát 80(töri)+80(magyar)=180*2=320 pont. Ehhez jönnének a pluszpontok, ha van. (szociális helyzet, nyelvvizsga stb. De olyan emeltért, amiért nem vittél pontot, az nem számít bele!
2. módszer:
Összeadod a 5 középiskolai tárgy utolsó két év végi jegyeket. 4+2+4+4+3+4+2+5+5+3=36
Ehhez jön az érettségi százalékos átlaga. (73+20+80+80+30=283/5=56,6)-> 57pont.
Majd hozzáadod még a szak által előírt 2 érettségi tárgypontjait is. (Ha itt is a fent említett töri szakot vesszek alapul, akkor ez 2x80)
36+57+160= 253 pontod lenne ezzel a módszerrel.
A kettő közül mindig az előnyösebbet nézik, esetedben az elsőt :)
Itt tudod megnézni a szakok követelményeit:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!