Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szakdolgozati konzulensnek...

Szakdolgozati konzulensnek szoktak valamit adni? Mikor?

Figyelt kérdés
Nagyon gondolkozom rajta, hogy azért kellene neki valamit adni, de a csokiig jutottam. Ha illik, akkor leadaskor vagy védés után?
2016. máj. 6. 17:54
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

Én adtam, mert tényleg nagyon kedves és segítőkész volt.

A védés után adtam, kerámiát.

2016. máj. 6. 18:01
 2/7 anonim ***** válasza:
15%

Igen, külön pénzt kap az egyetemtől ezért.

Mást nem. Nem értem, miért kell ebben az országban mindenért kétszer megfizetni valakit.

2016. máj. 6. 18:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
2-es: nem mindig kap külön erre pénzt az egyetemtől (mármint az alapfizetésén kívül, van ahol ezt elvárják, mint a munkaköre természetes részét). Amúgy nem azért adtam, mert "meg akartam fizetni", nem is "illemből", hanem mert őszintén hálás voltam. Képzeld, ilyen is van:))
2016. máj. 6. 18:10
 4/7 anonim ***** válasza:
44%
3: és miért gondolod, hogy neked címeztem bármit? A Kérdező azt kérdezte, "szoktak-e adni", vagyis ő a szokásoknak való megfelelésből, illemből ajándékozna, nem hálából.
2016. máj. 6. 18:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

2-es: elsősorban azért írtam, amit, mert konkrétan tudom, hogy nálunk a konzulensek nem kapnak ezért semmit, tehát ne higgye azt a kérdező, hogy tuti kap a konzultálásért pénzt a tanára az egyetemtől.

És ha már újra írtam, megírtam a saját motivációmat, mert eléggé borús hangulatúnak tűnt számomra a hozzáállásod.

Harmadrészt nekem nem egyértelmű, hogy a kérdezőt csak a "szokás" vezérli. Ha nem lenne elégedett a témavezetővel, akkor nem hiszem, hogy elgondolkodott volna az ajándékozáson, hiszen úgysem lesz már semmilyen kapcsolata a tanárral a későbbiekben.

2016. máj. 6. 18:19
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :).

Nem illembol kérdeztem meg, hanem azért, mert én adnék és kíváncsi vagyok, hogy mások hogy állnak ezzel a témával.

2016. máj. 6. 18:20
 7/7 A kérdező kommentje:
De jól megfogalmaztad az utolsó hozzaszolasban!
2016. máj. 6. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Szakdolgozati téma alapszakon?

Sziasztok! A kérdésem főként végzett/végzős hallgatókhoz irányul. Azt szeretném kérdezni, hogy a jövőm szempontjából számít-e, hogy milyen témában írom meg a Bsc-s szakfolgozatomat, Avagy inkább csak az a lényeg, hogy milyen eredménnyel készítem el. Amúgy mérnök...

Szakdolgozatnál külső konzulensnek kell fizetni?

Gondolom a végén valami ajándékot illik vinni, de amúgy hogy van?

Szerintetek a Speciális étkeztetésű gyermekek jó szakdolgozati téma?

Mit tudnék 50 oldalon keresztül írni? Szerintetek ez jó lesz?

Pasis csoki konzulensnek?

Milyen "férfias" csokikat ismertek, ha van ilyen? Nem szeretnék bort adni...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!