Szakdolgozati konzulensnek szoktak valamit adni? Mikor?

válasza:Én adtam, mert tényleg nagyon kedves és segítőkész volt.
A védés után adtam, kerámiát.

válasza:Igen, külön pénzt kap az egyetemtől ezért.
Mást nem. Nem értem, miért kell ebben az országban mindenért kétszer megfizetni valakit.

válasza:

válasza:

válasza:2-es: elsősorban azért írtam, amit, mert konkrétan tudom, hogy nálunk a konzulensek nem kapnak ezért semmit, tehát ne higgye azt a kérdező, hogy tuti kap a konzultálásért pénzt a tanára az egyetemtől.
És ha már újra írtam, megírtam a saját motivációmat, mert eléggé borús hangulatúnak tűnt számomra a hozzáállásod.
Harmadrészt nekem nem egyértelmű, hogy a kérdezőt csak a "szokás" vezérli. Ha nem lenne elégedett a témavezetővel, akkor nem hiszem, hogy elgondolkodott volna az ajándékozáson, hiszen úgysem lesz már semmilyen kapcsolata a tanárral a későbbiekben.
Köszönöm! :).
Nem illembol kérdeztem meg, hanem azért, mert én adnék és kíváncsi vagyok, hogy mások hogy állnak ezzel a témával.
Kapcsolódó kérdések:
Sziasztok! A kérdésem főként végzett/végzős hallgatókhoz irányul. Azt szeretném kérdezni, hogy a jövőm szempontjából számít-e, hogy milyen témában írom meg a Bsc-s szakfolgozatomat, Avagy inkább csak az a lényeg, hogy milyen eredménnyel készítem el. Amúgy mérnök...
Gondolom a végén valami ajándékot illik vinni, de amúgy hogy van?
Mit tudnék 50 oldalon keresztül írni? Szerintetek ez jó lesz?
Milyen "férfias" csokikat ismertek, ha van ilyen? Nem szeretnék bort adni...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!