Milyen módszerrel tanuljak angol szavakat?

Én nagyon sok angol nyelvű zenét hallgattam, mindig elolvastam előbb magyarul a dalszöveget, aztán angolul is. Mivel tudtam mit jelent és mit mondanak, ha hallgattam a számot ismételtem magamban ugye a szavakat és így megmaradtak, pedig csak énekelgettem.
Persze ez nem úgy ment, hogy 1-2 nap után perfect voltam, hanem pár hétig/hónapig szinte minden nap 1-2 szám szövegét elolvastam aztán nagyon sokat hallgattam őket. Szerintem 2-3 hónap után éreztem a szókincsem fejlődését.

Szerintem sincs sok értelme és nagy sikerélmény, ami tovább ösztönöz ha csak szavakat tanulsz, de nekem mindegy, te döntésed.
Duolingo kezdésnek nem rossz, de beleviszi a nyelvtant is, ami rosszul rögzülhet, ha csak kitalálod hogy is van.
Szerintem legalkalmasabb a Quizlet. Gyakoroltatja amíg nem megy több féle képpen és akárhol használhatod, akár ha 5 perced van akkor is, csak egy eszköz kell hozzá.
Szótárak is vannak, amikben témák szerint vannak a szavak képes szótár és ehhez hasonló címük van. Ezek a legpontosabbak. Interneten is találhatsz oldalakat, de ott nem mind megbízható, a kész szettek meg legtöbbször nem.
Arra is figyelj, hogy milyen angolt szeretnél tanulni, mert más írásmód és kiejtés vonatkozik rájuk, a keverésükre pedig a legtöbb "profi" (tanár, vizsgáztató stb) allergiás.
Pl:
color - amerikai
colour - britt
Én angolul nézek filmeket (feliratosan is jó, úgy biztos tudni fogod a szavak magyar jelentését).
Szótárfüzetbe amikor kiírok szavakat, úgy is megtanulok egy csomót.
Quizlet, Duolingo
Vagy néha megkérek valakit, hogy kérdezzen ki
Nekem ezek váltak be.

Online szamtalan lehetőséged van, akár ingyen is. A Duolingo nem roossz, de a nyelvtan kellő mélységében nem magyarázza el. A fipmnézés/zenehallgatas dalszöveggel nem rossz, de ne feledd, ezek 99%-ban az amerikai angol kiejtést/helyesírást alkalmazzák.
Önmagaban szavakkal kezdeni max úgy érdemes, ha van kezdő nyelvleckéd, es az abban található szavakat tanulod meg.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!