Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért terjesztik, hogy bárki...

Miért terjesztik, hogy bárki megtanulhat angolul, amikor felsőbb szinten már nagyon nehéz nyelvtani szabályok vannak benne?

Figyelt kérdés

Pokoli nehéz, hajnali fél 4 van, írom a leckémet, csak szenvedek vele.

Ezeknek a nagyon bonyolult igeidőknek, nyelvtani szerkezeteknek a megtanulásához már inkább tehetség kell. Annyira más az angol nyelv logikája, hogy nem tudja befogadni az agyam.

Tehát az én véleményem: A2-B1 szintnél még szórakozás az angol, azonban B2-C1 szinten a kevésbé intelligens embereknek már csak szenvedés.

Szerintem ezt a tanárok is tudják.

Miért terjesztik akkor?

ápr. 3. 03:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem ekkora dráma mellett ez inkább már egy pszichés blokk miután "eldöntötted", hogy ezt sosem fogod már megérteni és ez valójában nem az angol nyelvtanról szól már.

Velem is volt ilyen más területen. Középiskolában a kettesért küzdöttem matekból minden félévben, mert "hülye voltam hozzá", hogy megértsem. Aztán pár évvel a középiskola után leültem újra megtanulni előítéletek nélkül és elsőre megértettem mindent. Pár hónap felkészülés után írtam egy 85%-os érettségit. Aztán egyetemen is teljesítettem csomó matekos tárgyat.

Tényleg minden fejben dől el.

ápr. 3. 16:23
 12/16 A kérdező kommentje:

Te egy intelligens ember vagy. Én pár hónapja készülök más tantárgyból is érettségire, de még a 2-es sem lesz meg, mert nem sikerült elsajátítanom az anyagot. Bár Május 13-ig van még idő, de én már most elkönyveltem a bukást.

Ez van. A tanulás nem az erősségem.

Egyedül magyarból vagyok jó, mert van érzékem a művészethez, így az irodalomhoz.

ápr. 3. 18:14
 13/16 anonim ***** válasza:
52%

Tehát te eldöntötted már előre, hogy ez neked nem fog menni, és csodálkozol, hogy nem fog menni.

Ha nem beszélted volna bele magadba, akkor akár sikeresen is leérettségizhetnél. A tanárod összekaparná neked a pontokat.

ápr. 4. 05:52
 14/16 anonim ***** válasza:

"van érzékem a művészethez"

Dehogy van. Ha más mondja, hozzáértő, akkor lehet, hogy van.

ápr. 9. 22:56
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerintem átlag értelmi képességű földlakónak C1 szintig ez nem okoz nehézséget. Aki megtanulja a másodfokú egyenlet megoldóképletét (használni' nem bemagolni, mint a talpra magyart...), vagy egy nagyvárosi környezetben ütközés meg gázolás nélkül tud gépkocsit vezetni, annak a CEFR nyelvtani fogalmak alkalmazása is megy. A C2-nél meg inkább olyan kis szabálykák vannak, egyenként megtanulni egyszerű, mint az ötös szorzótábla... Mint például, hogy a lest után milyen szerkezetek járatosak, vagy hogy mely igéket olvasott még valaki ergatív szerepben a szokásos this book reads well példamondaton kívül.
ápr. 11. 10:16
 16/16 anonim ***** válasza:
Àltalánosságban elmondható, hogy angolból egy kommunikációs szintet egyszerűbb elérni, mint a legtöbb nyelvből. De viszont C1/C2-es szintén már iszonyúan nehéz, a kiejtés, a rengeteg szinonima és idoma stb. A legtöbben akik azt hiszik, hogy felsőfokon beszélnek jó, ha B2-es szintén vannak.
ápr. 17. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!