Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan motiválhatja magát...

Hogyan motiválhatja magát valaki a nyelvtanulásra (olasz)?

Figyelt kérdés

Ez a kérdés olyanoknak szól főképp, akik maguktól, tanári segítség nélkül tanulnak nyelvet. Az én esetemben ez az olasz nyelv. Tanácsok?Tippek?Javaslatok?Könyvajánlók?

Köszönöm!

2011. márc. 9. 17:27
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én a Progetto Italiano 1.-t vettem meg, tankönyv, munkafüzet (volt hozzá CD-melléklet). Ezt alkalmaztam netes tananyagokkal, olaszokkal leveleztem, chateltem. Rengeteg olasz zenét hallgattam (Eros Ramazzotti, Laura Pausini, Giorgia..).

9 hónap alatt lett meg a középfokúm (önálló tanulással).

2011. márc. 9. 17:41
 2/3 A kérdező kommentje:
Gratulálok!!Én alapfokon tartok, de megakadtam...
2011. márc. 9. 18:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Ciao!

Én is a Projetto Italiano könyvből készülök, most kezdem a II. kötetet (a pirosat).

A CD hallgatással, napi 10 szó megtanulásával sikerült 4 hónap alatt az alapfokút letenni, most készülök a középre. Kezdéstől számított 1 év kell.

Én lassan tanulom és az INTERPLAS közösségi oldalon chat-elek olaszokkal.

Motivációm: Nemzetközi cégnél dolgozom, ahol az angol, a német és az olasz nyelv ismerete nagy előny. Az olasz még kissé hibádzik...

Sok sikert!

2011. márc. 9. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Melyik nyelvet kezdjem el magántanárnál tanulni? Olasz, Orosz, Francia?

Gimnáziumba járok, általánosban kezdtem angolt tanulni, amit nagyon utálok, és gimiben németet, azt nagyon szeretem. Szükségem lesz két nyelvvizsgára, angolból semmiképp nem fogom letenni. Milyen érveket, ellenérveket tudtok mondani a három nyelvről?

Mi a véleményetek a Budapesti Olasz Kultúrintézetről?

Érdeklődés szintjén kérdezem, láttam a honlapot, de inkább a tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Minden fajta vélemény érdekel. Köszi.

Melyik nyelvet tanuljam 10-től? Német vagy olasz? 15/F

Nagyon szeretem az olasz nyelvet, mert könnyű megérteni. De a német pedig olyan, mint az angol.

Francia ÉS olasz tanulása párhuzamosan, mindkettőt majdnem a nulláról kezdve, felsőfokú angol nyelvismerettel mennyire jó döntés?

A lényeg az, hogy angolból már felsőfokú vizsgám is megvan, illetve azt napi szinten használom is. Most lehetőségem adódott, hogy a franciát ÉS az olaszt is elkezdjem tanulni. Mennyi a valószínűsége, hogy esetleg keverni fogom a két újlatin nyelvet, mivel franciából...

Mit jelent ez az olasz mondat?

"ele completa ela, e viceversa"

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!