Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ez a német szövegű ropogóskeny...

Igabcsy kérdése:

Ez a német szövegű ropogóskenyér recept hogy van magyarul?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretném megsütni, mert nálunk készen ugyan kapható, de nagyon drága.

Megtaláltam a receptjét, de nem tudok németül és csak félig meddig tudtam lefordítani.

Légyszíves segíts pontosítani.


[link]


linken a Knäckebrot recetjére vagyok kíváncsi


Ennyit értek belőle:

180 g teljes kiőrlésú búzaliszt

90 g finomra őrölt zabliszt

90 g durvára őrölt zabliszt

90 g napraforgómag

45 g lenmag

45 g szezámfű

1.5 milyen kanál??? só

2 milyen kanál??? olaj

600 g víz

itt korianderről meg ánizsről ír, de abszolút nem értem mit

Elkészítése:

Minden hozzávalót össze kell keverni, és 1 órát pihentetni.

Ezután nem értem, hogy mit kell csinálni a tésztával? Megolajozni és 2 vékony lappá nyújtani? Vagy olajozott sütőlapra tenni?? És még megszórni magokkal? De nem értem, hogy azon felül mint amit a hozzávalókban felsorolt? Mert én úgy értelmezem, hogy azt mindet össze kell gyúrni. Vagy nem???

Ezután a nagy lapot vagy lapokat??? 180 fokon 15 percig kell sütni, és csak ezután darabolni????

És ezt követően még 150 fokon 45-50 percig kell sütni amíg jól kiszárad.


Ha valahol nem jól fordítottam azt is légyszíves jelezd. köszi


2009. okt. 4. 19:29
 1/2 A kérdező kommentje:
ja... a szezámfű az gondolom szezámmag akar lenni ugye?
2009. okt. 4. 20:37
 2/2 anonim ***** válasza:

1,5 teáskanál só

2 evőkanál olaj

2009. okt. 4. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!