Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tagadó kérdésnél: Am I not,...

Dorrcsi kérdése:

Tagadó kérdésnél: Am I not, vagy Aren't I?

Figyelt kérdés
Sziasztok, melyik használatos, illetve melyik helyes? Illetve ha minkettő az, melyiket milyen esetben célszerű használni? Én úgy tippelem, hogy az összevonás miatt az utóbbit használják beszélt nyelvben, de nem vagyok benne biztos. (Tag q esetén pl. mindig ezt látom). Illetve "hivatalosan" (vizsgán), melyiket fogadják el/szívesebben? Esetleg írásban mást célszerű használni mint szóban? Köszönöm az infókat előre is!

2014. máj. 6. 11:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Az ugye kérdésnél van pl hogy 'Olyan buta vagyok, nem?'

Akkor 'I am so silly, aren't I?'

Megmondom őszintén az am I notot még nem igazán hallottam.

2014. máj. 6. 11:51
 2/4 anonim ***** válasza:
Am I not good?
2014. máj. 6. 11:52
 3/4 anonim ***** válasza:
18%

Ha vizsgara, akkor csakis az "am I not"-ot.

Am I not good enough?

Igen, ahogy irod, aren't I meg beszelgetesben elmegy.

2014. máj. 6. 13:10
 4/4 anonim ***** válasza:
87%

Tag question-ben csak és kizárólag az aren't I a használatos. (I'm going to the cinema, aren't I?)

Az Am I not...? pedig egy sima eldöntendő kérdés eleje. (Am I not okay for this position?)

A.

2014. máj. 6. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!