Hogy készüljek a TELC-es felsőfokú angolra?
Emelt szintű érettségit tettem, de nyáron viszont nem gyakoroltam.. azon gondolkozom megéri-e pótjelentkezéssel (+5000 Ft) jelentkezni az októberi vizsgára.
Tudna valaki olyan feladatlapot + megoldókulcsot küldeni, amivel tudnék gyakorolni?
Köszi előre is!!

válasza:

válasza:73% lett.
De az idei az nagyon nehéz volt, konkrétan a hallás-értés része.
80%-ra meg tudtam volna oldani simán, a szóbelim is 30/29 lett, csak az húzta le..
És aki idén érettségizett, nagyon sok mindenkinek rosszabb lett az emeltje, mint a felsőfokúja.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Vagy inkább tanfolyam effektívebb lenne? Van egy felsőfokú nyelvvizsgám régről (4 éves TELC)
Nekem a magnó, illetve a szóbeli megy nehezebben.
A vizsgaidőszak maradék részében illetve nyáron a szabadidőt kihasználva úgy gondoltam hogy a már anno megszerzett középfokú nyelvvizsga helyett érdemes lenne megcsinálni a felsőfokút. A nyelvet napi szinten használom, itthon készülnék rá, viszont több vizsgarendszer...
2 napja tudtam meg hogy sikerült az angol középfokú nyelvvizsgám (TELC) ahol a 300/219,5 pontom lett, ez kb. 73 százaléknak felel meg. Szeretnék angol felsőfokút csinálni a nem túl távoli jövőben viszont az érettségi meg valószínű hogy az egyetem miatt is kevesebb időm...
Még nem voltam nyelvvizsgán, ezért teljesen ismeretlen ez a típusú vizsgaszituáció. Örülnék neki, ha mesélnétek róla, hogy milyen témát húztatok, a prezentáció pontosan hogyan zajlott. Milyenek voltak a vizsgáztatók, illetve a vizsgapartnerek? Kb. hány perc jut egy-egy...
Elhatároztam, hogy szerzek egy közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgát szakmai (gazdasági) angolból. Alapjáraton elég jól megy az angol, sima felsőfokúm van is belőle. Mennyit kellene még hozzátanulni, mit és miből érdemes, illetve miben különbözik egy ilyen nyelvvizsga...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!