Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy készüljek a TELC-es...

Hogy készüljek a TELC-es felsőfokú angolra?

Figyelt kérdés

Emelt szintű érettségit tettem, de nyáron viszont nem gyakoroltam.. azon gondolkozom megéri-e pótjelentkezéssel (+5000 Ft) jelentkezni az októberi vizsgára.

Tudna valaki olyan feladatlapot + megoldókulcsot küldeni, amivel tudnék gyakorolni?

Köszi előre is!!

2014. szept. 10. 19:06
 1/4 anonim ***** válasza:
van a telc.hu-n próbafeladatsor megoldókulccsal
2014. szept. 11. 15:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Hány %-os lett az emelted? Ha ilyen 85-90 % körüli, akkor tehetsz egy próbát, ha rosszabb, akkor ne.
2014. szept. 11. 15:49
 3/4 A kérdező kommentje:

73% lett.

De az idei az nagyon nehéz volt, konkrétan a hallás-értés része.

80%-ra meg tudtam volna oldani simán, a szóbelim is 30/29 lett, csak az húzta le..

És aki idén érettségizett, nagyon sok mindenkinek rosszabb lett az emeltje, mint a felsőfokúja.

2014. szept. 12. 10:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Nyelvtanár vagyok, tisztában vagyok a feladatok nehézségével, én nem találtam annyival nehezebbnek, mint a tavalyiakat. Mindegy, a kérdés nem ez. Ha ezt nehéznek találtad, szerintem ne menj neki a felsőfoknak, mert az aztán főleg szívatós. Persze ez csak az én tanácsom, a helyedben még készülnék tesztekkel, bővíteném a szókincsem, fejleszteném a hallott szöveg értést, aztán indulnék neki.
2014. szept. 12. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Egyetemen/fősulin érdemes (csakis nyelvtanulási céllal) angolul felvennem a tárgyaimat?

Vagy inkább tanfolyam effektívebb lenne? Van egy felsőfokú nyelvvizsgám régről (4 éves TELC)

Angol felsőfokú nyelvvizsga milyen vizsgarendszerben?

A vizsgaidőszak maradék részében illetve nyáron a szabadidőt kihasználva úgy gondoltam hogy a már anno megszerzett középfokú nyelvvizsga helyett érdemes lenne megcsinálni a felsőfokút. A nyelvet napi szinten használom, itthon készülnék rá, viszont több vizsgarendszer...

Hogyan készüljek angol felsőfokú nyelvvizsgára?

2 napja tudtam meg hogy sikerült az angol középfokú nyelvvizsgám (TELC) ahol a 300/219,5 pontom lett, ez kb. 73 százaléknak felel meg. Szeretnék angol felsőfokút csinálni a nem túl távoli jövőben viszont az érettségi meg valószínű hogy az egyetem miatt is kevesebb időm...

Felsőfokú szóbeli angol nyelvvizsgára tudnátok tanácsokat adni?

Még nem voltam nyelvvizsgán, ezért teljesen ismeretlen ez a típusú vizsgaszituáció. Örülnék neki, ha mesélnétek róla, hogy milyen témát húztatok, a prezentáció pontosan hogyan zajlott. Milyenek voltak a vizsgáztatók, illetve a vizsgapartnerek? Kb. hány perc jut egy-egy...

Angol közép/felsőfokú szakmai (gazdasági) nyelvvizsgát szeretnék tenni rövidesen. Tapasztalatok, tanácsok, miegyéb?

Elhatároztam, hogy szerzek egy közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgát szakmai (gazdasági) angolból. Alapjáraton elég jól megy az angol, sima felsőfokúm van is belőle. Mennyit kellene még hozzátanulni, mit és miből érdemes, illetve miben különbözik egy ilyen nyelvvizsga...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!