Kell csinalnom meg egy nyelvvizsgat?
Figyelt kérdés
Iden erettsegiztem, van egy kozepfoku es egy felsofoku nyelvvizsgam. Azonban a szaknak, ahova jelentkeztem a kovetelmenyei kozott az szerepel, hogy szakmai nyelvvizsga szukseges az elvegzesehez (sima nyelvvizsgarol nem esik szo, ami ugye altalaban minden diploma feltetele, tobbek kozott ezert is csinaltam 2 nyelvvizsgat). Ebben az esetben ez azt jelenti, hogy a ket meglevo vizsgamat nem veszik figyelembe, es csak akkor kapok diplomat ha elmegyek egy ujabb nyelvvizsgara? Vagy ez mar nem egy uj teljes erteku nyelvvizsga csak "kiegeszites?"2016. jún. 24. 18:26
1/5 anonim válasza:
Szakmai nyelvből kell nyelvvizsgát szerezned, tehát ebből a szempontból a meglévő kettő "nem ér semmit".
3/5 anonim válasza:
A szakmai nyelvvizsga nem általános, így a meglévő kettő általános vizsgát ilyen szempontból nem hasznos most. Szakmai nyelvvizsgát speciális területeken, orvosi, jogi, gazdasági stb. szoktak kérni, tehát a területednek megfelelőt kell megkeresned és teljesítened. A felépítése sokszor hasonló az általános vizsgáéhoz, annyi különbséggel, hogy az adott terület témaköreit érinti, és nem pl. a környezetvédelmet, ha orvos leszel, vagy nem a májbetegségeket, ha jogász leszel... érted :)
4/5 A kérdező kommentje:
Ertem. Koszonom szepen a segitseget 😊
2016. jún. 24. 18:53
5/5 anonim válasza:
Azért ellenőrizd pontosan a rendeletet (a felvin van "képzési és kimeneti követelmények", ott van szakonként a rendelet) vagy az intézmény honlapját, mert általában a szakmai helyett jó a felsőfokú. Milyen szakra mész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!