Correct is: They ARE FLYING to London on Friday evening. Correct is: We ARE GOING TO have dinner at a nice restaurant on Saturday. Ezek miért CSAK ÍGY helyesek és máshogy nem?
Vannak ezek az előzmény nélküli kiragadott mondatok angolból ahol rá kellene jönni, hogy milyen jövő időbe tegyük a mondatokat.
Na most pl. honnan tudjam az 1.-ből hogy folyamatos pl: hol van az hogy már megvette a jegyet, vagy már előtte lebeszélte ezt ... SEHOL!
A 2.-ból se tudom. pl. még nincs lefoglalva az asztal, csak tervbe van...
Ha a NAGYBETŰK helyén ... van akkor lehetetlen ezeket kitalálni szerintem csak úgy hasra ütés szerűen.
Ha jól értem, csak a nagybetűk hiányoztak. Az első egyértelműen közeli időpontot jelöl, és a megadott szavak is lehetővé teszik a PC-t, ezért tűnik logikusnak.
A másodiknál nem lehet PC, hiszen a 'have' szótári alakban van.
Azért hülyék ezek a feladatok, mert tényleg lehetne sime jövőben is. Az viszont egy speciálisan egy helyezetben, kicsit mást jelentene.
Alapban pedig bizony a fentiek a jók.
Már biztosan eldöntött, a közeljövőben megvalósuló tények. Ezért going to-s jövő.
Itt egy hasznos útmutató:
Illusztrálandó, hogy semmi értelme az ilyen feladatoknak, és sima jövőben is lehet.
In July, he will fly to Italy for two concerts in Milan,
he will fly to Manila only on inauguration day on June 30.
He will fly to the Black Sea resort city of Sochi on Thursday
he will fly to Holland on Monday to be with his pregnant wife
Modi will fly to Mexico, where he will have dinner with Mexican President Enrique Pe
he will have lunch there tomorrow
He will have lunch on July 6 with the Jesuit community at Colegio
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!