Szerintetek nehéz az angol nyelv?

Mindenki az igeidőkkel jön, holott
1.: a legtöbb nyugat-európai nyelvben több is van
2.: az angolban legalább logikus, és kifejező, ezzel végső soron egyszerűsít is
3.: az igeidők nagy részét különben is csak az egyszerűsítésre használják, összetett időbeni viszonyításokhoz (mire hazaérsz ma estére, addigra már elkészítettem ööö el fogom készíteni, vagyis addigra már kész lesz, a vacsorát) -- a való életben ez ritkán egy kikerülhetetlen helyzet
4.: amikor van értelme megkülönböztetni (pld az egyszerűt a folyamatostól, vagy a múltat a befejezettől) akkor szükséges is, és a jelentéskülönbség világosan és könnyen megérthető
Szóval ez olyan mumus, amivel fölöslegesen riogatnak, vannak sokkal nehezebb dolgok az angolban. Ott van pld az európai gondolkodástól eltérő esetvonzatok, pontosabban ige-elöljáró párosítások.

Ha jó a tanár, akkor nem.
Igaza van az előttem lévőnek.
Azt a 12 igeidőt egy kávé mellett simán át lehet beszélni.

Az angolban egyedül a kiejtés a nehéz.
De ez meg személyfüggő szerintem. Valaki hamar ráérez, valaki szinte soha. :D
Nincs "nagyon sok" igeidő. Kettő van: jelen és múlt.
A többivel csak árnyalatnyi különbségeket lehet kifejezni.
Valódi jövő idő nincs is, csak eszközök a kifejezésére (will, going to, folyamatos jelen).
Ha tudsz jelenben és múltban mondatot alkotni, kérdezni, tagadni, valamint megérted a perfect és folyamatos "igeidő" képzésének logikáját, akkor már menni is fog.

Nekem nem, az öcsémnek nagyon.
Ez személyenként változik. Egyébként SZERINTEM logikusabb mint a magyar, én jobban is szeretem mint az anyanyelvem. Az elején nekem is nehezen ment, de elkezdetm használni, és mostmár nem azon gondolkozok, hogy az ige milyen alakját rakjam az x helyre, hanem egyszerűen megy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!