Magyarok miért vannak maguktól elájulva ha külföldi egyetemre járnak mikor egy jó szakember simán többet keres mint a legtöbb egyetemet végzett?
Nem mindegy hogy az ember 200 ezret keres kényelmesen a klímás tiszta irodában, vagy 400 ezret 12 órában kőművesként ahol már 45 évesen 60-nak nézel ki, szét vannak repedezve az ujjaid, a térded meg a derekad meg tönkrement egy életre.
Kevesebb a pénz, de nem rokkansz meg.
A pénz nem számít, sokkal inkább az, hogy nem mindegy mit dolgozik az ember egy életen át.
Egyébként meg a te eseted egy kivételes eset, de egyébként meg az esetek 80%-ában jobb körülmények között él egy egyetemet végzett ember, mint a Kun Pisti a szakmunkásból.
Szerintem pont fordítva van ez az egész. Te nézed le a diplomásokat, mert többet keresel diploma nélkül mint ők azzal. Mondjuk nem tudom milyen szakon végezhetett ismerősöd, ha Angliában fele annyit keres mint te itthon.. Arról már inkább ő tehet, de mint látod erre is van példa.
Az pedig, hogy "simán többet keres" az OKJ-s az teljesen relatív, és ha statisztikákat néznél akkor nagyot koppannál, hogy te most épp egy szerencsés helyzetben vagy, de mint korábban írtam, a legtöbb szakmunkás nem éppen éri el a felső, de talán a középosztályt sem.. Ez annak is köszönhető, hogy ez nen titok, de egy szakmunkás általában nen rendelkezik olyan szellemi képességekkel, illetve sokuknak csak a munka utáni alkohol jutott mint boldogság.. És így élnek le egy életet.
Ha neked sikerült volna az egyetem akkor látnád a történetet a másik oldalról is, de így lehetetlen veled bármit is megértetni, hisz a jelen álláspontod szerint minden diplomás minimálbérből él, míg a szakmunkások keresnek vagy 700 ezer nettót.
A kérdés fals, mert nem ismersz minden Magyart!
Tipikus általánosítás...
12-es én nettó 800ezer huf körül keresek
Jelenleg Budapesten egy román segédmunkás napi 50ezerért dolgozik
Angliában az ismerőseim diplomával keresnek 500-600ezer között
Tök mindegy attól te még csak egy szakmunkás vagy. Amit te csinálsz én pl. Megtanulnám fél éven belül kb. Minden csínját bínját.
Amit én dolgozok te belebolondulnal mire felfognad hogy láss neki kb.
Ez a különbség.
Jó a fél ev lehet kicsit túlzás de 1 másfél év kb... Mondjuk egx villanyszerelő esetében.
De egy falfesto ne verje mar magat a szakmajara pl. Mondjuk azt nem is ertem minek fogadnak az emberek festőt. Siman kifestek magamnak.
17-es mi a szakmád?
18-as azt egyébként pont én sem értem :D
Ha nem vagy annyira lusta,hogy felkelj az ágyból akkor simán kifested magadnak,a festés helyes módját meg kb 1-3 perc alatt meg tudja érteni bárki
"Jelenleg Budapesten egy román segédmunkás napi 50ezerért dolgozik"
Álmodban. :D
Troll
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!