Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Orvosi diagnosztikai analitiku...

Orvosi diagnosztikai analitikus szakon tanul/tanult itt valaki?

Figyelt kérdés
Milyen területeken lehet elhelyezkeni vele? Mennyire nehéz munkát találni? Önmagában egy bsc szak elég, vagy érdemes továbbtanulni?
tegnapelőtt 12:47
 1/4 anonim ***** válasza:
87%
Igen!
tegnapelőtt 13:22
 2/4 A kérdező kommentje:
és mi a tapasztalatod? már elhelyzkedtél? Azon belül melyik szakirányon? Szereted?
tegnapelőtt 15:24
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Laboros szakirányra mentem. Ebben az a jó, húgy ahol van labor ott tudsz vele dolgozni. A baj ott volt, hogy levelező PTE-n voltam. Az anyag ugyan annyi mint a nappalin, havonta egy teljes hét volt a konzultációs hét, hiányozni nem lehetett. Pl a biokémia az orvosi szintű volt. Az élettan, sejtbiosz, anatómia az első félévben erős szóró tárgy, majd felsőbb évben a patológia, klinikai kémia ami nagyon erős. Az első félévben 82- en voltunk, a 4.-év végére 12 laboros, amiből 2 n2m államviszgázott, és 11 képalkorós maradt, ott mindenki levizsgázott. A másik ami nagyon nehezíti a tanulmányokat, az a kommunikáció hiánya az intézmény és a hallgatók között. Nekem nagyon nehéz volt a diplomám unokát megcsinálni. Volt egy témám amit már félig kidolgoztam, erre a témavezető felszívódott, az igazgatónak jeleztem, erre azt mondja keressek más oktató, a baj ott volt, hogy abban a témában ő volt kompetens, a többiek más szakmai részen dolgoztak, tehát nem vállalt senki, ezért azt mondta az igazgató, hogy új téma kell, amihez van témavezető, így lett új téma és oktató, a baj ott volt, hogy maradt 1,5 hónapom mindent előlről kezdeni, aminek az lett a vége, húgy csak 3-as lett a szakdolgozatom. Az államvizsga húzós 180 tétel van mind szakmai, nincs mesélő tétel, muszáj az összefüggéseket érteni, az írásbeli 2000 kérdés, amiből 100-at kérdeznek 70% a 2-es. Összességében nem bántam meg. Egyenlőre nem a szakmában dolgozom, mert kisgyerek mellett nem tudok műszakozni, de aki elhelyezkedtek benne nem volt nehéz nekik, meg előtte is a témában dolgoztak alacsonyabb végzettséggel.
tegnapelőtt 18:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! (Levelezőn gondolkodom én is, úgyhogy az időbeosztás fontos információ)
tegnapelőtt 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!