Hová tanuljak tovább? Milyen szakok jöhetnének szóba?
2 év múlva fogok érretségizni és elképzelésem sincs arról, hogy hová tanulhatnék tovább vagy mi legyek ha nagy leszek. A tanulmányi átlagom jó, fizikán kémián és bioszon kívül mindenből ötös vagyok. Legjobban a töri és angol érdekel, de szeretek színházba járni és süteményeket is szívesen sütök. Eddig az anglisztikán gondolkodtam de nagyon elbizonytalanodtam, mert nem szeretnék külföldön élni/dolgozni, tanárkén és tolmácsként sem látom magamat. Tudnátok ötleteket adni, hogy milyen szakokat nézzek meg?
Köszönöm :)
ANgol nyelvtudással nem csak Anglisztikára lehet menni, én például angolból emelteztem, és holland szakra mentem. Ha nagyon jók az eredményeid, skandinavisztikára is mehetsz, de még a japánhoz is elég az angol. Lehetsz műfordító is, illetve a nyelvszakosokat szeretik az adott országok multi cégei foglalkoztatni itthon, Magyarországon. Az okj szerintem amúgy mindig hasznos, ha van, én is szeretnék majd valamit a diplomám mellé.
Így, hogy csak annyit írsz, szereted a törit és az angolt, bölcsész kari szakok ugranak csak be, meg hát egy cukrász okj. Azt kell eldöntened, hogy kétkezi munkát szívesen végeznél-e, vagy mennyire vagy hiú, mennyire érzed úgy, hogy neked szükséged van diplomára ahhoz, hogy elégedett legyél magaddal, de legalábbis a végzettségedet illetően.
Itt van például az ELTE szakválasztéka (nem az egyetem a lényeg, csak azért mutatom ezt a linket, mert az eltén minden szak van a bölcsész karon belül, szóval nézegesd, hátha valamelyik megihlet. Ha egyik sem izgat fel - én teljesen ráizgultam anno minden másodikra -, akkor a bölcsész kart már ki is lőheted, bár aki nem jó matekból, az nehezen élvezne másik karon található szakot.)
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat :) Sajnos a tanárt mindenképpen kilőttem, mert nem tudok túl jól magyarázni és sajnos elég hamar felkapom a vizet :(
Az idegenvezető és az okj-s cukrász nagyon tetszik az elte honlapja pedig egy aranybánya köszönöm :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!