Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Emelt kémiára és biológiára...

Emelt kémiára és biológiára készülők! Lehet pár kérdésem?

Figyelt kérdés
Nem rég kezdtem el a félkészülést, de sehogy sem találom a megfelelő időbeosztást. Ti milyen időbeosztással tanultok? Naponta hány órát? Milyen módszerrel? Mekkora anyagot vesztek át egyszerre?
2016. jún. 22. 10:14
 1/1 anonim ***** válasza:

Én idén csináltam őket.

3 részre osztottam az anyagot, amiket párhuzamosan tanultam: a biológiát, a kémia elméletet és a számolásokat.

1) Először is kb. fél év alatt végigcsináltam az Ötösöm lesz példatárat. (Mondjuk majdnem minden este ezzel foglalkoztam, filmnézés közben is számoltam - mondjuk nekem a TV csak háttér volt, és ha lassabban is, de tudtam mellette számolni. Új dolgokat így persze nem lehet tanulni, de rutint lehet így is szerezni.)

2) A biológiát és a kémiát úgy osztottam be, hogy kb. 2 hónappal az írásbeli előtt legyek kész mindennel. Heti beosztást csináltam, így egy héten belül rugalmas voltam, mikor mire volt időm / kedvem.

3) Amikor mindent átnéztem, csináltam egy 6 hétre beosztott ismétlést, majd két héttel az írásbelik előtt még egy gyors ismétlést. Már az írásbelire átnéztem az összes kémia kísérletet, épp, amikor volt egy kis időm, gondoltam, az ottani tapasztalatok is jól jönnek az írásbelin is.

Az írásbeli és a szóbeli között volt 2 hetem, az első 3-4 napban pihentem, aztán csináltam még egy ismétlést a rendelkezésre álló bő 1 hétben.

Ha tehettem volna, még a számítások típusfeladatait ismételtem volna át, de fél év alatt már nagyon elegem lett a folyamatos számolásból:( Szerencsére így sem volt gond:)

2016. jún. 22. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!