Dietetika vagy kereskedelem és marketing?
Fordítva lehet (élelmiszermérnökről lehet táplálkozástudomány mesterre menni, viszont dietetikáról élelmiszermérnök MSc-re kizárt).
Viszont élelmiszerménökin megismerheted magát az alapanyagokat, amiből a termékek készülnek. Szerintem jobban belelátsz majd, mintha csak ilyen-olyan közétkeztetési étrendeket irogatnál :)
Pesten van az élelmiszermérnök képzés a Budai Campuson.
Hát nem tudom milyen különbözetit kellett csinálnia, mert kb esélytelen, hogy dietetikáról valaki élelmiszerménök MSc-t csináljon.0 kémia,fizika,matek van a SOTE-n, szóval 100%, hogy nem vesznek fel.
Amúgy a táplálkozástudomány MSc a SZIE Élelmiszertudományi karának és a SOTEnak a közös képzése. Sokat járnak át SOTE-ról ide ;)
Hát ha dietetikáról össze tudsz szedni 60 kreditet az alábbi tárgyakból, hogy egyáltalán jelentkezhess, hanyatt vágom magam:
A mesterképzésbe történő belépésnél előzményként elfogadott szakok:
Teljes kreditérték beszámításával vehető figyelembe: az élelmiszermérnöki alapképzési szak.
Továbbá: az agrár képzési területről a mezőgazdasági mérnöki, a környezetgazdálkodási agrármérnöki, a mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki, műszaki képzési területről a biomérnöki, a vegyészmérnöki és a környezetmérnöki alapképzési szak, valamint azok az alapképzési és mesterképzési szakok, illetve a felsőoktatásról szóló 1993. évi LXXX. törvény szerinti szakok, amelyeket a kredit megállapításának alapjául szolgáló ismeretek összevetése alapján a felsőoktatási intézmény kreditátviteli bizottsága elfogad. E szakok esetében a belépéshez szükséges minimális kreditek száma 80 kredit az alábbi területekről:
természettudományos ismeretek legalább 30 kredit (ezen belül matematika, informatika, fizika ismeretekből legalább 10 kredit, kémia és biológia ismeretekből legalább 10 kredit, mikrobiológia és biokémia ismeretekből legalább 10 kredit);
gazdaság- és társadalomtudományi ismeretek legalább 10 kredit;
szakmai ismeretek legalább 40 kredit (biokémia, élelmiszerkémia, fizikai kémia, analitika, minőség és biztonság, műszaki ismeretek, élelmiszertechnológiai ismeretek, alapanyag-ismeret).
A mesterképzésbe való felvétel feltétele, hogy a hallgató korábbi tanulmányai alapján legalább 60 kredittel rendelkezzen. A hiányzó krediteket a felsőoktatási intézmény tanulmányi és vizsgaszabályzatában meghatározottak szerint meg kell szerezni.
Gondolom a géptan,mikrobiosz,analitikai kémia,fizikai kémia, élelmiszeripari műveletek nem igazán van dietetikán..
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!