Szerintetek mi az amiért "már megérte magyarnak születni"?
olyanra értem amire ha gondolsz büszkeséggel tölt el hogy magyar vagy, vagy csak jó rá gondolni.
/idióta válaszolók kíméljenek/
szerintem ilyen:
maga a nyelv,
az Árpád-kori történelem,
a Punnany Massif,
a Rubik Kocka,
a Gyakori :D,
a régi fekete-fehér magyar filmek,
és Rejtő,
Hát a magyaroknak a magyar történelem. A magyar föld. A magyar szokások, hagyományok.
A németeknek meg a német történelem, a német föld, és a német szokások, hagyományok miatt éri meg németnek lenni.
Az olaszoknak meg az olasz föld...
A franciáknak meg a francia ...
Minden nemzetnek a sajátja. Mert egyik sem különb a másiknál, és egyik se alávalóbb a másiknál. Csak mind más, mind a másik. És így van jól. Micsoda unalom lenne, ha miután megismertük a magunkét, nem lenne érdemes máshová menni, mert ott is ugyanaz van.
Az igeidők és nemek hiánya miatt rengeteg humortól vágjuk el magunkat. Legalábbis én ezt találom a legnagyobb hátrányának. Meg hogy monoton és szürke. Nekem például semmi előnyöm nem származik abból, hogy magyarnak születtem, sőt.
Erről a kérdésről csak ez a hülye vicc jutott eszembe, ami kb. tökéletesen felvázolja a kérdésre a válaszomat.
- Miért jó a csigának?
- ???
- Nem is jó a csigának.
Hát igen...az utolsó válaszoló pedig az amiért "nem érte meg magyarnak születni". Pontosabban látni a semmittevő, panaszkodó viszont magas igényekkel ellátott, követelődző embereket.
Mi hasznuk van a nemeknek? Miért jó ha tegyük fel az asztal hímnemű? Miért jó ha a múltat többféleképpen is ki tudod fejezni? Miért kell a jóban is a rosszat látni?
Elég az, hogy piros-fehér-zöld?!
Open your eyes ;-)
6os, köszönöm hogy kifejtetted :)
7es, teljesen egyetértek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!