Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért úgy mondja 'mindenki' a...

Miért úgy mondja 'mindenki' a médiában, hogy bívájdí...bíájdí helyett?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 18:58
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem BID, ami bíájdí lenne, hanem BYD, ami bíwájdí lenne, csak azt magyarosítják bívájdí-re, mert az angol W-t sokan nem tudják kimondani, ezért lecserélik V-re.
tegnapelőtt 19:01
 2/7 anonim ***** válasza:
15%
De amúgy ez nem egy kínai cég? Miért kell angolul ejteni?
tegnapelőtt 19:08
 3/7 anonim ***** válasza:
86%
Azért mert így kell helyesen kiejteni.
tegnapelőtt 19:25
 4/7 anonim ***** válasza:
85%

De amúgy ez nem egy kínai cég?

De igen, ez egy kínai cég, angol névvel (Build Your Dreams). Szóval bívájdí. Persze te ejtheted kínaiul is. Ha tudnál kínaiul.

tegnapelőtt 19:27
 5/7 anonim ***** válasza:
52%
#4 köszi a választ :) utolsó két mondatot nem kellett volna írnod, mert így kicsit bunkónak tűnik a kommented (tudom, hogy nem ez volt a szándékod, mert én se voltam bunkó veled, csak tanácsnak írom)
tegnapelőtt 19:54
 6/7 anonim ***** válasza:
16%
Szivesen! Nem világos, hogy milen tanácsot adtál. A te kommented buta, google-t használni képtelen primitív véglény kommentjének tűnik. (tudom, hogy nem ez volt a szándékod, mert én se voltam bunkó veled, csak tanácsnak írom)
tegnapelőtt 20:00
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

4-es 6-os tényleg 'egy kicsit' gizda vagy...ez van

tegnapelőtt 20:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!