Pontosan mit jelent és honnét jött a "Tűrd ki a lekvárt!" szleng kifejezés?

válasza:

válasza:Tha Patkányznak van egy ilyen című száma. Megtalálható a Spotifyon: [link]
Egy gyors kereséssel előjött. Magát a kifejezést sose hallottam előtte és nem is kerül elő más kontextusban a neten.
2-es, 4-es anoním válaszoló: ha jó szándék van benned, akkor ellenőrizd le, amit az AI állít, mert hazugság.
Jelentettem ezeket a válaszokat, de sajnos nincs olyan kategória, hogy AI generált válasz, csak az, hogy értelmetlen. Remélem értik majd a moderátorok.
Kapcsolódó kérdések:
Először szleng szótárban láttam a "rizsa" mint szleng példamondatában. Rákerestem, és több helyütt is használták már. Azt hiszem annyit tesz, hogy képtelen szövegelés, de javítsatok ki, ha tévedek. A Az meg tényleg jó lenne,.ha valaki megmagyarázná, miért pont lila, és honnan ered ez az egész...
Merthogy magyarul egy te ba... meg felszólítást mondunk, de az angol verzió az vagy azt jelenti, hogy őt ba...tok meg, vagy ha vessző is van a kést szó között, csak lemaradt, akkor hogy te valakit ba... meg. Nem? vagy magadat? Hogy is van pontosan?
Én úgy sejtem, hogy lopni. De pontosabban. Kézzel lop, lehet-e capcarázni a neten? Ez egy szláv szó? Úgy nézem, hogy cap-carap az eredeti, lehet nem is egy szó? Jól látom, hogy ezt megértik Szibériában, Romániában és az egész Balkánon?
Ugyanazt, mint az "akarva-akaratlanul", vagy inkább olyasmit, hogy "vagy akarva, vagy akaratlanul"?
Az átvitt értelemben használt kifejezésekkel voltak már gondjai, de engem érdekel, hogy mit akart volna mondani. Azt mondta, hogy arra vonatkozik, hogy valaki még nem tud valamit megcsinálni, de egyszer elkezdi tudni és akkor csinálja. Legalább öt tippem volt, de egyik sem az igazi.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!