Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Kisebb darabokat tartalmazó...

Kisebb darabokat tartalmazó levest (pl. bableves, borsóleves) hogy illik enni?

Figyelt kérdés
A kanál tartalmát önthetjük úgy a szánkba, mint olyan levesnél, amelyben nincs darabka (pl. paradicsomleves), vagy az ajkainkkal körülfogva húzzuk be a szánkba?
2020. máj. 13. 19:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmiképp sem kell öntened (vagy leinni a kanál hegyéről), azért az már elég mesterkélt.

Ha forró soha me fújd meg, akkor kezd el enni ha már ehetőre hűlt, mersz a kanàlra és szépen bekapod, mintha bármi mást ennél.

Szerintem más szabály erre nagyon nincs, esetleg még, hogy ne szürcsöld, a végén döntsd meg a tányért ne idd ki a maradék lét.

Csak annyira hajolj fölé, hogy ne lötykölődjön ki a kanálból, amikor a szádhoz teszed.

Amúgy valami elegáns lagziba készül a kérdező? 😀

2020. máj. 17. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 A kérdező kommentje:

Nem egészen :)

Amúgy az öntés szóval hülyén fogalmaztam. Arra gondoltam, amikor a videóban mondja a nő, hogy "sip it from the side that faces you", szóval a kanál hozzánk közel eső oldalából kell kortyolni (ez jobb szó, mint az önteni). És hogy ha nagyobb darabkák is vannak a levesben (pl. bab vagy krumpli), illik-e ugyanígy enni.

2020. máj. 17. 19:55
 13/14 mustafa33 ***** válasza:
54%
A gabonapelyheket egyenként szedd ki egy kistányérra és azokat késel vilával edd meg. A borsószemeket úgy szintén, de ne feledkezz meg előtte késsel kettévágni minden szemet...
2020. máj. 24. 01:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
"A kanál használatával már kisgyermekkorban elkezdünk ismerkedni, s folyamatosan tökéletesítjük fogását. Evőkanállal csak levest, egytálételt vagy főzeléket eszünk; a fagylaltok, krémek fogyasztásához kiskanál jár. A kanalat fogjuk úgy, mintha egy ceruzát tartanánk: a hüvely-, a mutató- és a középső ujjunk közé szorítsuk. Figyeljünk arra, hogy a kanalat sose merítsük tele, a levest inkább a kanál hegyénél öntsük a szánkba, mintsem a széles oldalánál szürcsölve, és semmiképpen se kapjuk be az egész fejet. Ha forró levessel állunk szemben, legyünk türelemmel, ne kavargassuk buzgón, ne fújjuk. A levest a tányér széle felé kifelé kanalazzuk, s ebbe az irányba - kis mértékben - döntsük meg a tányért, ha szükséges. "
2020. máj. 24. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!