Hová fordulhatok segítségért, ha a kertszomszédom Rottweiler és Staffordshire terrier kutyái folyton átjárnak a saját udvaromba és még meg is támad az egyik?
Üdv mindenkinek! Szóval arról van szó, hogy férjem nemrég eladta a nagy hátsó kertünknek a felét a mi utcánkra merőleges utcában lakó egyik szomszédnak, így ő kertszomszédunk lett. Lovaknak akarta a területet (össze is tákolt oda egy kisebb karámot fa oszlopokból és pár lécből), illetve megbeszéltük, hogy tesznek az ő oldalukra sima drótkerítést is. Ez így rendben is van, csak azt nem közölte, hogy cseszik megcsinálni a megbeszéltek szerinti kerítését és még pluszba az idióta (harci) kutyáit is kényük-kedvük szerint engedik át.
Mi kerítésünket most fogjuk építeni, kedves szomszédnak viszont se egy nyamvatt drótkerítés, se annyi felelősségérzet, hogy elzárja a barátságtalan dögjeit, ne járjanak át mihozzánk. Engem már megtámadott a Rottweiler, ráadásul nekünk is van kutyánk, egy törpe tacskó, akit kénytelenek vagyunk disznóólba zárni, mert ha legalább futószárra tenném, hogy mozogni tudjon, akkor 1 órán belül nem maradna szerencsétlenből semmi, széttépnék. Szomszédnak többször lett szólva, hogy legalább amíg épül a kerítésünk és dolgozni kell vele, legalább addig zárja már el a fenevadjait, de falra hányt borsó! Én a házból se merek kijönni az eset óta. Beszéltem egy építéshatósági igazgatóval, hogy legalább a kerítés hiánya miatt meg lehessen ,,fogni", de kiderült, hogy a kötelező telekelválasztási jogszabályokat eltörölték. (köszi Fityesz) Így gyakorlatilag semmire nem kötelezhető, szíve joga hogy úgy hagyja e vagy sem. A lécekből álló karámon pedig a lovakon kívül bárki, bármi átjön. Birtokháborításért feljelenteni pedig nincs értelme (csak fölösleges pénzkiadás az illetékdíja miatt), mert itt Kakucson blőd módon az Önkormányzatban kakucsi lakosok dolgoznak, nem pedig független emberek, így sok az összefonódás, sógor-koma-jóbarát stb., ráadásul a helyi ,,elit" dolgozik ott javarészt. Szóban forgó szomszéd is a ,,kulákok" közé tartozik, így sanszos, hogy neki fognak kedvezni. Ráadásul mielőtt kijön a helyi jegyző srác, az előtte tájékoztatja az érintettet(!) a szemle pontos idejéről, szomszéd meg csak kényelmesen fogja magát és előtte bezárja a kutyáit a kennelükbe és azt mond, amit akar, hiszen akkor épp a gazdái mellett fogja látni a dögöket a jegyző, szóval padhelyzet. Mit tehetünk? Várjuk meg, amíg meg is sebesít egyikünket valamelyik dög, vagy szerezzünk egy puskát??? Ez nonszensz! Mondjatok valami értelmes megoldást, mert ez így nagyon idegesítő és vérlázító.
6/13 Az általad átküldött link, amit te olyan nagyon hasznosnak tartasz, legalján ez van:
,,Ön is látott, vagy hallott állatkínzásra utaló jeleket? Netán pont megosztott egy hasonló közösségi bejegyzést és nem tudja mit csináljon, ha hasonló helyzetbe kerül? Írjon nekünk emailt a szerk@videk.ma címünkre az eset leírásával és mi utána kérdezünk. Azonban ha teheti, akkor keresse a helyi hatóságokat, állatvédőket, vagy az országos állatvédőrséget." (idézet a cikkből)
Nos, csak gratulálni tudok hozzá, köszönöm, esetemben ez aztán igazán hasznos mondhatom. :)
(Azért elteszem majd arra az esetre, ha valahol állatkínzást látok...)
"Utolsó arra azért ne buzdizsd a kérdezőt, hogy lövese ki a kutyákat! Nem a kutyák a hibásak hanem a gazdája."
Felőlem a gazdáját is kilőhetik, de ezek a kutyák emberre támadtak. A rendőrség is elaltatná őket.
#5: Igen, normálisnak tartom magam, ellentétben itt 1-2 válaszolóval.:)
Majd ha valóban NEKEM és nem pedig még a támadó dögöknek akar segíteni válaszával az 1-eske, akkor talán én sem fogok megengedni magamnak ilyen hangnemet!
Igaza van annak a néhány hozzászólónak, akik megkérdőjelezik az ilyen hasztalan válaszadók épelméjűségét és hozzátenném hogy az ilyen emberek kiírhatnák magukra: ,,Védjük az állatok jogait! Emberéletek árán is!"
Ááá, vicc. :D
A hasznos válaszokat megköszönöm, a butaságokat pedig figyelmen kívül hagyom. :)
Kakucs?Az ott a pest megyei dabasi térségben van ugye?Unokahúgomék is ott laknak és az alapján amiket hallottam tőlük,vezetői szinten ami ott megy,az egy borzalom.Ez így valóban nem lehet egyszerű. :(
De hogy válaszoljak a kérdésedre:első körben helyi jegyzőhöz fordulj,tegyél följelentést birtoksértés miatt(3000 ft az illetéke),ha beigazolódik a gyanúd és összefonódások miatt nem foglalkoznak érdemben az üggyel,akkor Budapesten a Városház utcában fáradj be a Pest Megyei Közigazgatási Hivatalba és tegyél panaszt a jegyzőtökre,hogy nem teszi a dolgát!Ott nyugodtan élhetsz a panasszal,ugyanis a jegyzőnek is van felettese,nem ő az atyaúristen,mégpedig nekik a megyei közigazgatási hivatalok.Akkor már kell foglalkozzanak az üggyel,ugyanis ezek a kutyák nem csak hogy bejárnak a ti birtokotokra,hanem már emberre támadtak!
Párom kormányhivatalban dolgozik,szóval hidd el,tudom miről beszélek.
Ha ne adj isten újra megtámadna,rendőrt is hívhatsz,ott is följelentést tehetsz.
Ha tartós ideig fennállna a probléma vagy nem oldódik meg,fordulj emberjogvédő civil szervezethez is.Őket ajánlanám: [link]
Kitartást és vigyázz magadra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!