Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Mi az eredete a tapsnak?...

Mi az eredete a tapsnak? Egyáltalán honnan jött ez a szokás, hogy így fejezzük ki a tetszésünket valami iránt?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 27. 21:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez valamiért szerintem reflexből is így van. Láttál már olyat, hogy összecsapja valaki reflexből a tenyerét mikor jó poént hall, nem? Főleg csajok.
2010. ápr. 27. 21:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Könnyű hangadási módszer, verhetnéd másodat is, csak az fájna.
2010. ápr. 27. 21:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Eredetileg a rómaiaknál volt az a szokás, hogy a gyöztes hadvezért a légió ugy ünnepelte, hogy a kardjukkal a saját pajzsukat ütögették ütemesen - ezt utánozták késöbb a "civilek" is, és kard meg pajzs hiányában a tenyetüket ütögették össze.
2010. ápr. 27. 21:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi =)
2010. ápr. 27. 21:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Lehet azért is mert ügye az univerzum tágul tágul tágul aztán hirtelen össze fog esni. Ugyanezt csináljuk mi is, csak a kezünkel :)

Persze köze nincs hozzá, de a fizikatanárom mondott valami ilyen hülyeséget xD

2010. ápr. 27. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Terheseknek mit szokás mondani?

Milyen jókívánságot, bókot, frappáns elköszönést?

Miért nem tetszik a főnöknek ez az üdvözlési szokás?

Van két fiatal férfikolléga a munkahelyen, akik a hagyományos kézfogás mellett puszival is szokták egymást üdvözölni reggelente. A főnök ma reggel közölte velük, hogy ezt nem akarja többet látni. De milyen beleszólása van abba, hogy a beosztottjai hogy üdvözlik...

Szokás még valahol megtapsolni a tanárt tanelőadás végén a felsőoktatásban?

Régen hallottam másokat, akik még jóval előttem jártak egyetemre, főiskolára, hogyha jó előadást tartott valaki, akkor szokás volt megtapsolni. Amikor én jártam fősulira ilyen már nem volt, de mástól se hallottam ilyenről, más felsőoktatási intézményben sem. Ez a...

Szallagavató bulira szokás valamit vinni?

Egy távoli ismerősömnek lesz szallagavató bulija és meghívott engem is. Szokás ilyenkor vinni valami ajándékot vagy egyebet?

Mikor szokas szulinapi ajandekot adni ill. kapni? Ha en adok, ti is vennetek a kovetkezo alkalommal, megha nincs is osszejovetel?

A 2 eves fiam szulinapjan nem rendeztunk semmilyen zsurt, de mi azoknak a gyerekeknek is adtunk ajandekot, aki nem rendezett zsurt vagy csak mi nem tudtunk megjelenni.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!