Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen egyértelmű jelei...

Milyen egyértelmű jelei vannak annak, hogy "utolsó időket élünk", mint ahogy azt sok keresztény hiszi? Krisztus után 2000 év már eltelt, mi zárja ki, hogy Krisztus esetleg csak a 17 000. -ik évben tér vissza?

Figyelt kérdés
Azt mondta Jézus, mielótt ő visszatér, lesznek éhínségek, háborúk, járványok, de a történelem korábbi évszázadaira sokkal inkább illenek ezek a jövendölések, mint napjainkra.
2019. dec. 22. 15:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Üdvtörténeti értelemben az utolsó időket éljük. Az első szakasz tartott kb. Keresztelő Szent Jánosig: ez az ószövetségi törvény és a próféták korszaka. Ezt követte Jézus, akiben a kinyilatkoztatás lezárult. Így Jézus mennybemenetele óta az utolsó szakaszban vagyunk, amit a parúzia vagyis Krisztus 2. eljövetele fog lezárni. No most, hogy ez az utolsó szakasz holnap ér véget, 10 év múlva vagy több ezer év múlva azt mi nem tudhatjuk.
2019. dec. 22. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
Az utolsó időket éljük, és ez még kb. 1 milliárd évig fog tartani. Utána felforr a víz ezen a bolygón.
2019. dec. 22. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 KZitus ***** válasza:
10%

Szia

Nem várhatod el, hogy az ÖSSZES utolsó napokra vonatkozó jelet valaki ide bemásolja. Nem csak Krisztus és az apostolok mondtak, beszéltek és írtak erről az időről, de más ószövetségi bibliai írók is. Egyedül kellene meggyőződnöd arról, hogy tényleg a küszöbön van Krisztus Királysága, amely minden, napjainkban sújtó emberi problémát meg fog oldani.

Amikor Krisztus az utolsó napok jeleiről beszélt a tanítványainak, egy fontos dolgot is megemlített, ami a szemed előtt teljesedik, és ezt aztán tényleg nem tagadhatja senki, illetve mindenki észre veheti:Máté 24:37–39

"Mert amilyenek Noé napjai voltak, olyan lesz az Emberfiának a jelenléte is. Mert amilyenek az özönvíz előtti napok voltak – az emberek ettek és ittak, nősültek és férjhez mentek, addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, és SEMMIT NEM VETTEK ÉSZRE, míg el nem jött az özönvíz, és el nem söpörte mindnyájukat –, olyan lesz az Emberfiának a jelenléte is."

Vízözön előtt mintegy 40-50 évig építette Noé és a családja a bárkát miközben a körülöttük élő emberek látták ezt. Ők mindenkinek elmondták, hogy Isten vízzel fogja elpusztítania földön élőket. De az emberek addig még soha nem láttak esőt sem, így sokan kigúnyolták őket, és több mint 40 évig SENKI nem hitt nekik.Azután bekövetkezett....pedig CSAK be kellet volna menni a bárkába annak, aki elhiszi..

Krisztus tett egy hasonlatot...de most sem hiszi az emberek nagy többsége, bár hallja, sőt még érdeklődik is mint te is.....

Egy másik jövendőlés napjainkra, amely a szemünk előtt teljesedik: Ézsaiás 65:12–14

" Ezért az lesz a sorsotok, hogy karddal ölnek meg titeket, és mindannyian leborultok, hogy lemészároljanak titeket, mert szóltam, de nem feleltetek, beszéltem, de nem figyeltetek. Folyton azt tettétek, amit rossznak tartok, és azt választottátok, amiben nem lelem örömöm.” Ezért ezt mondja a legfőbb Úr, Jehova: „Szolgáim enni fognak, de ti majd éheztek. Szolgáim inni fognak, de ti majd szomjaztok. Szolgáim boldogok lesznek, de ti szégyent vallotok. Szolgáim örömmel kiáltanak majd, mert jó a szívük,de ti kiáltozni fogtok szívetek fájdalmában, és jajgattok, mivel megtörtek vagytok."

2019. dec. 22. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
0%

Azt irja, hogy az a nemzedék semmiképpen nem múlik el.

Vagy is nem halhatnak ki azok akik látták az utolsó napok jeleninek kezdeti, és folytatólagos beteljesedését. Valamint a Próféciák nem hosszú, hanem "rövid távon" teljesednek, hogy a választottak megmenekülhessneke.

2019. dec. 22. 16:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
Vilagosan elmondja Daniel és az apostolok újszóvetség kitér Janos jelenések . A Halak korszak ér véget jön a Vízöntő .
2019. dec. 22. 16:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 Dongaben ***** válasza:
62%
A valás éli az utolsó időket, mert az emberiség egyre többet tud a Világról a tudomány révén. Egy dolog van, amit az emberek nem képesek elfogadni: A halál... Csak emiatt léteznek még ma is vallások, mert életet ígérnek a halál után. Amúgy, nézhetsz hozzáférhető statisztikákat az egyes vallásokhoz tartozók létszámáról. Ezek folyamatosan csökkenő létszámot mutatnak, és még ez is "pozitív" kép, mert manapság a gyermekek megkeresztelése nem a vallásról szól.
2019. dec. 22. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 KZitus ***** válasza:
10%

Dongaben

Az emberek azért nem képesek elfogadni a halált (pedig egyenlőre mindenkit urol ér)? mert ne volt része az életünknek, nem úgy lettünk megteremtve, hogy valaha is megbarátkozzunk a halál gondolatával. Isten el fogja törölni a halált, mert „Mint utolsó ellenség semmisül meg a halál” 1KOR 15:26, írta Pál, és ezt reménységgel várjuk. Nem hiszek abban, hogy a halálom után a sírgödrön kívül máshova kerülök, de hiszek abban, hogy a halálból Krisztus fel tud támasztani.

Ez nem egy nagyszerű remény? Ehhez nincsen szükség "vallásokra", csak Istenbe és Krisztusba vetett hitre.

Szerinted?

2019. dec. 22. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
46%

Semmi sem zárja ki, hogy Jézus csak sok ezer év múlva tér vissza, ahogy azt sem, hogy holnap, vagy hogy jobb legyen a belépő, szerdán.

Az utolsó időknek nincs lejárati dátuma, csak kezdetét tudjuk.


Jézus egy látomásban beszél Jeruzsálem pusztulásáról és a végső napokról, ezért ezzel óvatosan kell bánni. Jeruzsálem pusztulása pedig bekövetkezett, amivel együtt sok minden is.

2019. dec. 22. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 Dongaben ***** válasza:

Kedves KZitus!

Nagyszerű remény, ahogy írod, és ezzel semmi gond nincs, mert az ember, amíg él, remél. A tény: A halál örökre szól... Fantasztikus dolgok vannak az ellenkezőjéről, de ezek is csak pillanatnyiak. Ajánlom figyelmedbe a "A szem tükrében" című filmet, ami majdnem megingatott engem is.

2019. dec. 22. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
55%
Mert a mikor ezt mondják: Békesség és biztonság, akkor hirtelen veszedelem jön rájok, mint a szülési fájdalom a terhes asszonyra; és semmiképen meg nem menekednek. 1Tessz 5,3
2019. dec. 22. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!