Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent Lukács 7:28?

Mit jelent Lukács 7:28?

Figyelt kérdés
"Mondom nektek, hogy asszonytól születettek közül senki sem nagyobb Jánosnál, de aki a legkisebb az Isten országában, nagyobb nála."

jan. 24. 17:15
 1/6 KZitus ***** válasza:

Szia

Jézus Krisztus elmondta a tanítványainak, hogy János eljövetele beteljesítette a Malakiás 4:5, 6-ban feljegyzett próféciát, mely szerint Isten elküldi Illés prófétát, mielőtt eljön az ő nagy és félelmetes napja. De bármennyire nagy volt is János („az asszonyoktól születettek között nem támadt nagyobb Keresztelő Jánosnál”), nem fog a felkentek (Krisztus ’menyasszonya’) közé tartozni, akik Krisztussal fognak uralkodni az égi Királyságban (Jelenések 21:9–11; 22:3–5), mert ahogy Jézus mondta, „az egek királyságában a kisebb is nagyobb nála” (Máté 11:11–15; 17:10–13; Lukács 7:28–30). Jézus ezenkívül közvetett módon megvédte Jánost, amikor azzal vádolták, hogy démon van benne (Máté 11:16–19; Lukács 7:31–35).

Kérlek a teljes képhez olvasd el az idézett bibliai részeket.

jan. 24. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

De akkor János nem fog feltámadni? Jézus dél királynőjére is azt mondta, hogy fel fog támadni. Meg persze Jákob és Ábrahám stb. Tehát feltámad csak nem lesz ott az 1000 éves királyságban?


Vagy egy másik értelmezés szerint Isten királysága egy lelki királyság, ami a Szentlélekkel rendelkező hívők gyülekezését jelenti. Akkor lehet, hogy Jézus ezt azért mondta, mivel János nem kaphatta még meg a Szentlelket, mert Jézust még nem feszítették keresztre? Csak akkor meg mi a helyzet Dáviddal, aki az Ószövetség szerint rendelkezett Isten lelkével meg János apja is.

jan. 24. 20:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Az Isten országa kifejezés nem az 1000 éves uralomra vonatkozik. János látott, hallott. Aki nem lát és hisz, nagyobb annál, aki lát és úgy hisz.

“ Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak és hisznek.”


Isten országa ti bennetek van.

Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Lélek által való öröm.

jan. 25. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

#2

Miért ne támadna fel a legnagyobb próféta? Miután beteljesült a megváltás, minden addig megváltását váró üdvözült, János is azon szentek között van, akivel Krisztus együtt uralkodik.


Az is botorság, hogy ne kapta volna meg a Szentlelket. Akkor szerinted hogy prófétált? Minden próféta a Szentlélek által szólt... Maga a prófétálás a Szentlélek egyik adománya.


Viszont Keresztelő János még az Ószövetséghez tartozott, az Újszövetség pedig e felett áll. Ezért mondhatta Jézus ezt.

jan. 25. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 KZitus ***** válasza:

"De akkor János nem fog feltámadni?" - miből következtettél erre?

Neki a földi örök élet feltámadására van kilátása: "„Reménységem lévén az Istenben, hogy . . . lesz feltámadásuk a halottaknak, mind igazaknak, mind hamisaknak” Cselekedetek 24:15. A vers arra mutat, hogy keresztelő János az igazak között támad majd fel.

jan. 25. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 szaja ***** válasza:

26. Hát mit látni mentetek ki? Prófétát-é? Bizony mondom néktek, prófétánál is nagyobbat.

27. Ez az, a ki felől meg van írva: Ímé én elküldöm az én követemet a te orczád előtt, ki elkészíti előtted a te útadat.

28. Mert mondom néktek, hogy azok között, a kik asszonytól születtek, egy sincs nagyobb próféta Keresztelő Jánosnál; de a ki kisebb az Isten országában, nagyobb ő nála.


Miről is van itt szó?


Semmi másról csak annyiról, hogy az emberek csodálták és prófétaként tisztelték keresztelő Jánost! Felnéztek rá stb.

Jézus pedig erre azt mondta, hogy aki a legkisebb az Isten országban, az is nagyobb Jánosnál. Gyakorlatilag ezzel arra inspirálta a halgatóságot, hogy az Isten országának elnyerésére törekedjenek, azaz igyekezennek bejutni az Isten országába!

jan. 28. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!