Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Ők a "pokolra" fognak jutni a videóban?

https://www.youtube.com/watch?v=bKMVHVzAMno

Kérdések hasonló témákban: szex, pokol, paradicsom, succubus

  márc. 26. 14:58  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Ha nem változtatnak akkor igen.


Gondolj bele, mennyire egyezik Isten személyiségével, tulajdonságaival, vagy szánndékával ez az "életmód, és Zene"

Elmondható-e ezekről, hogy a szelidség szellemét ápolják?A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 25%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/18Időpont márc. 26. 15:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Isten ítél, nem mi, egyedül Ő látja, hogy mi lakik az emberek lelkében.

A válasz 54%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/18Időpont márc. 26. 15:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem a személyekre értettem, hogy "ezek", hanem az életformára.

A "sötét középkor" pedig nem Isten irányitása alatt zajlódott. De ehhez ismerni kellene az irásokat, és a Biblia erre az időre vontkozó próféciáit.

Mivel nem tudsz ezekről semmit, azt gondolod, hogy az egyházak Isten támogatásával, vagy jóváhagyásával tették az aljasságaikat.

Ez azonban Tévedés. A Biblia beszél a "pogányok" idejéről, ami azt jelenti, hogy egy meghatározott ideig nem választott Földi képviseletet. Ez az időszak pedig Sedékiás király halálától, Krisztus királyságának létrejöttéig szólt. Ez 2520 évA válasz 35%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 25%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/18Időpont márc. 26. 15:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

"Ki tudja, hogy fölszáll-e az emberek lelke a magasba, és leszáll-e az állatok lelke a föld alá?" Prédikátor 3:21


Nem azon gondolkodok, hogy mi lesz a halál után meg ki hova megy meg ilyenek. Ezt az életet kell jobbá tenni, ez a feladatunk, kész.A válasz 63%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/18Időpont márc. 26. 15:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ekkora otromba istenkáromlást...

A válasz 79%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/18Időpont márc. 26. 15:46 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Focikatalógus 728x90
A kérdező kommentje:

Miből gondolod, hogy nem tudok ezekről semmit?

Olvastad már a kereszténység leleplezése pdf-et?

Elég sokat tudok mindenről, többet, mint egy biblián nevelkedő.# 6/18Időpont márc. 26. 15:47 Privát üzenet

Nem olvastam, bár tudok erről.

Én nem tartozom a "történelmi egyházak" egyikéhez sem.

A Biblia Istenét képviselem, aki valamikor az Izraelitákat választotta, majd msokhoz fordult, amikor megölték a Fiát.A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 25%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/18Időpont márc. 26. 16:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Ezek csak kiscsoportosok a Liturgy-hoz képest.

https://www.youtube.com/watch?v=ZEaTYls7zM0A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/18Időpont márc. 26. 17:06 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Titus Pullo nevű felhasználó válasza:

Ez csak Halloween, annyira sátánisták, amennyire Semjén Zsolt keresztény. Ez egy reality show, ha nincs mit felmutatni (mint kulturális teljesítmény), akkor botránkoztatásra utaznak.


Az ilyenről mindig eszembe jut Mrozek.


Sławomir Mrożek: A partnerÚgy döntöttem, hogy eladom a lelkemet az ördögnek. A lélek az ember legnagyobb értéke, arra számítottam hát, hogy kolosszális üzletet kötök.


Az ördög, aki a találkozón megjelent, csalódást okozott. Műanyag pata, szakadt, spárgával fölerősített farok, vedlett, kissé molyrágta irha, fejletlen, csökött szarvacskák. Mennyit adhat egy ilyen szerencsétlen az én értékes lelkemért?


– Biztos, hogy maga az ördög? – kérdeztem.


– Igen, miért kételkedik benne?


– A Sötétség Fejedelmére számítottam, maga meg olyan... hogy úgy mondjam, ócska.


– Amilyen a lélek, olyan az ördög – válaszolta. – Lássuk az üzletet!A válasz 60%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/18Időpont márc. 26. 18:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Számomra ismeretlen emberek üdvösségén nem szoktam gondolkodni.

Ha már itt tartunk, ahhoz, hogy bárki üdvözüljön, alapvetően a következő dolgokra kell eljutnia:

1. Hinnie kell benne, hogy Jézus Isten Fia, az emberi testben megjelent Isten, a megígért Messiás (Isten Országának felkent királya).

2. Kell egy szívbéli megtörtség benne amiatt, hogy Jézusnak az ő bűnei miatt kellett szenvednie, és meghalnia a kereszten. Ezáltal meglátja, hogy Isten mennyire szereti őt, hogy helyette a saját Fiára rótta ki a büntetését.

3. Meg kell térnie, vagyis el kell határolódnia a korábbi gondolkodásmódjától, amelyben nem Isten akarata és szándéka volt a legfontosabb. Ez kétrétű, a megtérésének tükröződie kell: (a) kész feladni az Istennek nem tetsző dolgokat az életében, (b) kész feltölteni az életét Istennek tetsző dolgokkal (elsősorban elkezdeni szeretni Jézus Istenét teljes szívvel, teljes lélekkel, teljes elmével és minden erővel, és felebarátját, mint önmagát).

4. El kell fogadnia Jézust Urának egész további életére. Vagyis döntéshelyzetekben már nem a maga akarata, hanem Jézusé lesz az, amit követ.

5. Ezután megkeresztelkedhet (baptizmo = alámerítés, a test teljes megmosása) és így Isten előtt részesülve Jézus halálában és feltámadásában, elfogadja Isten bocsánatát a bűneire és megkapja a Szentlelket.

6. Hűségben megmarad élete végéig Jézus tanítványának, tanulva (követve) és tanítva (hirdetve) azt, amit Jézus tanított és amit apostolainak kijelentett a Szentlélek. Ez a Bibliában ránk maradt.

7. Ha mindezeket megteszi, Isten lelki (szellemi) áldáait fogja élvezni (pl. testvéreket fog adni Isten mellé), és Isten, aki nem hazudik, biztosítja őt arról, hogy e földi életében elvégzi benne a jó munkát, vagyis annyira átformálja Jézus képére, hogy megállhasson az Emberfia előtt az utolsó napon.

Na most, ez alapján a vázlat alapján hány ember üdvözülne per pillanat Magyarországon, ha Isten azt mondaná, hogy köszönöm, e világnak ennyi volt? Mert szerintem nagyon kevesen. Nem csak a társadalmi mércével kirívó viselkedésű emberek vannak jelenleg Krisztuson kívül és tőle elvágva a bűneik miatt, és amiatt, hogy nem Isten akaratát cselekszik, és következésképpen nem ismerik Őt, hanem majdnem minden ember, beleértve nagyon sok vallásos, magát keresztények tartó embert is.

Én úgy látom, a világ Jézus óta nem változott olyan drasztikusan, hogy ma már nem érvényes Jézus figyelmeztetése, hogy NE HALOGASD a kapcsolatod rendezését Istennel, és ne a tömeggel, az éppen aktuális társadalmi normával mérd magad, ami állandóan változik:

"TUSAKODJATOK (agonidzomai = megfeszített küzdelem, abből van az agónia, haláltusa szavunk), hogy bemehessetek a szoros kapun, mert mondom nektek, hogy sokan akarnak majd bemenni, de nem tudnak." (Lk 13:24) "Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a kárhozatba visz, és sokan vannak, akik bemennek azon. Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és KEVESEN VANNAK, AKIK AZT MEGTALÁLJÁK." (Mt 7:13b-14)

üdv StefánA válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 45%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/18Időpont márc. 26. 22:14 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Az öngyilkosok a pokolra kerülnek?
Az öngyilkosok a pokolra kerülnek? Vagy ha nem akkor mi lesz a sorsuk a halál után? Számít-e az, hogy milyen ember volt az illető személy vagy mindenféle képpen a pokolra jutnak...
Akik nem ismerték a kereszténységet, tehát Krisztus előtt születtek, ők a mennybe vagy a pokolra kerülnek?
Az tényleg igaz hogy ha valakinek súlyos betegsége van ami gyógyíthatatlan és nem gyógyul ki belőle élete végéig akkor a biblia szerint pokolra jut mert nem kérte isten segítségét?
Az ateisták, akik amúgy jó emberek, csak tagadnak minden Istennel kapcsolatos hitet, a pokolra kerülnek?
A fórumon tartózkodó tanúk, mikor ébrednek fel, mint a videóban szereplő, kedves házaspár?

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!