Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Máté 13:49–50. Itt a tüzes...

Enkidu kérdése:

Máté 13:49–50. Itt a tüzes kemencébe kerülés a végső halált jelenti? Az ember, mint szellemi lény totális és végső halálát? Vagy csak kínszenvedést örök időkre? Esetleg mást?

Figyelt kérdés

2020. nov. 4. 20:56
 1/10 anonim ***** válasza:
34%
Azt jelenti hogy a pokol felé tartunk.
2020. nov. 4. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
66%

"Lesz majd ott sírás és fogcsikorgatás."

Ha egy végső megsemmisülést jelentene, akkor a vers második felének nem lenne értelme.

2020. nov. 4. 21:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
37%
#2 tobb milliard ember fog velunk egyutt szenvedni ott
2020. nov. 4. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
31%

#3


Nem baj, akkor szenvedünk. A pokolban több az ismerős.

2020. nov. 4. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
31%
#4 na ja
2020. nov. 4. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
21%
Akikben nincs szeretet (gonoszokat) arra ítélik (dobják) erőszakkal (tüzes), hogy kárpótolják (kemence) az igazakat. Ezáltal bosszankodhatnak (sírás), mérgelődhetnek (fogcsikorgatás), hogy ki foglalkozik ő vágyaikkal, álmaikkal.
2020. nov. 4. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
#6 ozt miből gondolod hogy te nem ugyanodakerülsz? :D 144 ezer jut mennybe a 8 milliárdból semmi garancia nincs rá hogy a mennybe jutsz. noé is csak 8 admagával lett jogosult a mennyei orgiákra
2020. nov. 4. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Noé nem jutott a mennybe, már csak azért sem, mert Jézus előtt halt meg, a Feltámadás pedig Jézus feltámadásával kezdődött. Utána pedig azok jönnek a sorban akikkel a királyságára kötött szövetséget, de az is az Úr napjától, vagy is amikor visszatért. Megtisztitotta az eget Sátántól, és elkezdte egybeszerkezteni a gyülekzeteket egységbe.

Noé nem égi reménységű, igy a Földre fog feltámadni az ezeréves millenium alatt.

Viccett csinálsz ebből, pedig nem vicc. De Te tudod.

2020. nov. 5. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

Isten semmilyen élőlényt nem kinoz, akár fizikai, akár szellemi élettel rendelkezik. Az élet ajándék, amit nem fog kinzásra használni.

Az ajándékot visszaveszi, vagy is megfoszt attól, hogy élj, semmilyen formában nem vagy jogosúlt az életre.

A Fogcsikorgatás pedig akkor fog megtörténni, amikor rádöbbennek azok akik megfognak halni, hogy vége. Ez a tehetetlenség állapotának a következménye.

Utána már nem fognak semmit csikorgatni, hiszen a Fizikai élőknek vannak Fogai, az angyaloknak, a szellemi testüeknek nincs, tehát nincs mit csikorgatni.

2020. nov. 5. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
0%

Nem Isten, hanem mindenki önmagát bünteti azzal, ha elfordul az Istentől!

Jézus szavai szerint lesz ennek a világkorszaknak egy vége, amikor letelik az érdemszerzés és a megjavulás lehetősége, mert nem tarthatóak örökké együtt a jóra törekvők és a gonoszságra törekvő lelkek! Ekkor szétválogatják az embereket cselekedeteik szerint, és mindenki azt kapja amit megérdemelt.


De még azok is, akik "tüzes tóba vettetnek", amikor a gonoszságainak az árát lefizették, tehát kiégett belőlük a sok-sok gonoszság, szabadulnak! Lk. 12.59

Van tehát örök kárhozat, de nincs örökké kárhozott! Akik "lefizették az árát" azok, ha megbánták gonoszságukat, akkor az Isten biztosít a számukra egy lehetőséget, hogy meg tudjanak térni és reinkarnálódhatnak!

Igen, mivel az Isten nem csak igazságos, hanem irgalmas Isten!


A reinkarnáció Isten irgalma és megbocsátásának és igazságának egy tökéletes megnyilvánulása!


A reinaknációt Jézus nagyon egyértelműen és világosan kifejtette Keresztelő Jánossal kapcsolatban!


A keresztények többsége, hogy tagadják Jézus reinkarnációra vonatkozó szavait, azon nem kell csodálkozni! Ha megnézed a történelem folyamán Nagy Constantintól kezdve, amikor a trón és az oltár összefogott a hatalom megragadása és fenntartása érdekében, attól kezdve a kereszténység letért a Jézusi útról!


Azóta Jézus egyik legfontosabb tanítását, hogy "szeressétek ellenségeiteket", úgy "oldják" meg, hogy jogos önvédelemre hivatkozva keresztények gyilkolják a keresztényeket! A keresztény papok mind a két ellenséges félnél megáldják a keresztényeket gyilkolni készülő katonákat! Tehát abszolút beépült a sátán a különböző keresztény egyházakba, Kr.u. 325 körül a hatalom és az uralkodás révén! (A trón és az oltár szövetségre lépett, amely egy sátáni szövetség, és mind a mai napig tart). Ez alól egyetlen felekezet sem kivétel, ahol kiépült az uralkodásra épülő un. "szent hierarchia"."A reinkarnáció nem egyházellenes. Nagyon sok bibliai hely igazolja a reinkarnációt. Csak kettőt említek. Egyet születésem előttről: Jób könyve 1:21, a másikat születésem utánról: Máté 17:12 vagy ugyanez Márk 9:13. – Példabeszédeimben is csak a kárhozatot, mint helyet, még inkább, mint örök lehetőség állapotát, mondtam öröknek, de azt nem mondtam soha, hogy akik oda kerülnek, azok örökre ott is maradnak! Ilyet sehol nem találsz evangéliumaimban!


Egyházi emberek között vannak, akik részben azért mondják a reinkarnációt egyházellenesnek, mert nem néztek ennek utána, részben pedig azért, mert hatalmukat féltik, s úgy gondolják, hogy ha nem tudják örök elkárhozással fenyegeti alattvalóikat, akkor nem tudnak feltétlen engedelmességet kicsikarni tőlük. Ebben nem is tévednek! "


Jézus; A HANG - könyv 1945

2020. nov. 5. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!