Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egyes keresztény felekezetekné...

Egyes keresztény felekezeteknél a karácsonyfa állítás tényleg bálványimádatnak minősül? De miért?

Figyelt kérdés
nov. 19. 13:07
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
14%

A megtérés alapvetően Izraelnek szól, mint minden az írásokban, és mi pogányok csak csatlakoztunk a Felkent által ehhez a közösséghez (távoliakból közeliekké lettünk, egy testté a héberekből való apostolokkal), ami a szelíd olajfa, azaz akik a héberek közül várták a Messiást, és Isten hogyan rendezi a bűnt és a világban lévő gonoszságot. Tehát alapvetően ami Izraelhez szól, az a "keresztényekhez" is (pontosabba, akik követik az utat), hiszen ők is részesei lettek annak az Olajfának, hit által. Nem egy másik rendszerhez, másik valláshoz, másik rendhez, hanem ugyanannak a folytonosságába lettek beoltva. Íme a megtérés (Ezékielnél, lenti idézet). Ha nincs semmiféle elvárása, Istenimádati rendje az Istennek, akkor miről is beszél? nem egy lényegtelen dolog, hanem a megtérés kapcsán, aminek előképében a bemerítést is mondja. Ne mond, hogy csak a felebarát felé vannak elvárásai Istennek, de a helyes istentiszteleti rend, pl. hogy milyen időt kell elválasztani, szentnek nevezni Isten szerint, szabad a pálya... mindenki azt tesz, amit jónak lát, csak ne Szaturnáliának nevezzék, hanem öntsünk rá valami lelekiséget, magaválasztotta Istentiszteletet.


Ezékiel.36.25. És hintek reátok tiszta vizet, hogy megtisztuljatok, minden tisztátalanságtoktól és minden bálványaitoktól megtisztítlak titeket.26. És adok néktek új szívet, és új lelket adok belétek, és elveszem a kőszívet testetekből, és adok néktek hússzívet.27. És az én lelkemet adom belétek, és azt cselekszem, hogy az én parancsolatimban járjatok és az én törvényeimet megőrizzétek és betöltsétek.Úgy emlékszem Krisztus egy csomót tanított a Törvénnyel kapcsolatban és nem láttam egyetlen egy kijelentését sem, ami az eltörlésre utalna, sőt, azt mondja, hogy a két nagy parancsolattól függ a többi. Pl. szeresd Istent-be ugye, ha a tíz parancsoaltot nézem, az első fele nem a felebarát, hanem Isten iránti dolgok vannak, és itt van a szombat is, amit ő is megtartott.


Az egyetlen ami félre lett téve a fizikai szentélyszolgálat, ami hozzá lett adva Mózeshez, pont a héberek törvényszegése okán, hogy legyen hogy rendezni, ha már nem teszik, hiszen a bűn törvénye miatt, és hogy nem kaptak értő szívet nem tehették, ezért hozzá lett adva az áldozati rendszer, mosakodás. Nos, az ünnepek nem része ennek, az már a tíz parancsolatban ott van, sőt a szabadításunk alapja a Páska, mint előkép, és hogy kimegyünk a bűn alól, ahogy Izreal is kiment. Nem egy másik rendről van szó, hanem ugyanannak a szív és értelem szerinti gyakorlásáról, nem magunktól, hanem Isten szelleme és ereje által.

nov. 19. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/32 anonim ***** válasza:
21%

Ja erre nem válaszoltam:


#16

Miért zárnám ki az apostolokat? Ilyen ostobaságot te írsz. Ellenben a Szentírásban így szerepel: "Amikor elérkezett pünkösd napja, ugyanazon a helyen mindnyájan együtt voltak." Tehát az apostolok már pünkösdöt ünnepeltek az első pünkösd után, hiszen így lett megörökítve az apostolok által. Itt már szó sincs semmiféle zsidó ünnepről.


Itt csak ismerethiányról lehet szó. A pünkösd szó a görög pentékoszté, azaz ötvenedik napot jelenti. Ez Isten ünnepe, amit Mózes által kijelentett a Sínai hegyen, hogy ötven napot kell számolni (hét hetet) az után, amikor az első kévét, vagy első ómert meglengeti a pap, ami pont a feltámadás utáni napon, a hét első napján történt. Szóval nem egy új, kitalált ünnepről van szó, (és a megemlékezés is valóban benne van, de annál sokkal több.) Szval te állítottad, hogy Páskán kívül más ilyen ünnepet nem tartottak, hát dehogynem. Ezt írtam:


"A keresztények egy zsidó ünnepet se tartottak, egyedül a húsvét kapcsolható ezekhez"


Nem, nem csak a "húsvét" (ami hibás szó, mert még az ókeresztények is végig latinul beszélők és Peszahról beszélnek, ez csak magyar sajátosság hogy még másképpen is hívják), hanem a pünkösd is, még kiszámolási módjában is innen vették. (sőt, ezt még a modern kereszténység is jó időpontra teszi, tehát helyesen számol 50 napot a feltámadás napjától).

nov. 19. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/32 anonim ***** válasza:
57%

"Szólj Izráel fiainak"

Szerinted kiknek szól? Mert nekem egész biztos nem.


#22-re

Mint írtam, legfeljebb előkép. A keresztény pünkösdnek semmi köze az ott lévő zsidó ünnephez. A keresztények a Szentlélek kiáradását ünneplik. Vagy mondhatom úgy is, pont annyi köze van, mint az ütődöttek szerint karácsonynak Saturnália ünnepéhez. Igen, mert sok nagyon buta egyén ehhez köti, pedig akkor pont egy másik római ünnep volt, nem Saturnália, ami karácsony előtti időszakban volt.

nov. 19. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/32 anonim ***** válasza:
0%
Szóval érdekes módon, azok az ünnepek, amik Mózes által adott Isten, még a modern kereszténység is valamilyen szinten, időben igazodik a három nagy zarándok ünnepből kettőhöz, csak pont arról nem tud semmit, amelyek az Isten Fiának második eljövetelére vonatkoznának, amelyek prófétikusan előre mutatnak, ... lehet, hogy ezért, mert abban nem szeretne részt venni? Kik kaptak ugyanis Isten Szelleméből? hát azok, akik Isten ünnepén, a pentekosztét (hetek ünnepe, vagy ötvenedik) megtartották, és megvárták az Atya ígéretét. Ugyenezen gondolat mentén kik fognak az igazak feltámadásában részesülni, aminek előkép ünnepe a hetedik hó elseje, mint kürtök, ha nem azok akik megőrzik az Isten parancsolatait és a Jahósua hitét.
nov. 19. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/32 anonim ***** válasza:
71%

#24

Mond már el, hogy melyik felekezethez tartozol. Annyira kíváncsivá tettél.


Egyébként ha annyira ünnepelni kell ezt az ünnepet, amit mondasz, akkor mondjuk Isten földi megtestesülését megünnepelni miért olyan elvetendő?

nov. 19. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/32 anonim ***** válasza:
14%

"Szerinted kiknek szól? Mert nekem egész biztos nem."


Maradjunk az első állításnál, hogy kiének van nevezve Isten ünnepei. Mert ezen úgy átsiklottál.


De nézzük a másik kérdést. Az apostoloknak biztos, hogy nem volt más Írás a kezükben csak a Mózes és próféták, tehát Isten kijelentett beszédének csak ezt vehették, ami hasznos a tanításra. Izraelhez szól, mint az EGÉSZ Szentírás, pl. a ne kívánj is, vagy a ne lopj, vagy Isten minden igéje, ami leíratott, azokat mégis használjuk és magunkra vonatkoztatjuk, pl. a hogy tértjünk meg, stb. Szerintem ez önkényes válogatás, hogy amikor tetszik, akkor azt magunkra vonatkoztatjuk, amikor a koncepció az, akkor nem.


Amúgy az "Izrael" név nem csak származást jelent, hiszen azt az Angyalt, aki Jákóbbal küzdött, az nevezte Izraelnek, és mint ilyen Istennel győztest jelent, tehát Isten Fiátét, akivel mi is egy test vagyunk, vagy ha ők Izrelnek vannak nevezve, mi Istennel győzőt jelent, ez nem inkább a Felkent követőit jelenti, akik nem csak a testi ellenségeiket győzik le?

nov. 19. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/32 anonim ***** válasza:
14%

>Egyébként ha annyira ünnepelni kell ezt az ünnepet, amit mondasz, akkor mondjuk Isten földi megtestesülését megünnepelni miért olyan elvetendő?


Mert ez nem Isten által kijelentett ünnep, hanem pogány szokás (a születésneap léásd pl. Heródes lefejeztette Keresztelőt, másik szellemi kútfőből számrazik), hanem emberi (ha nem rosszabb, idegen kultuszból van) és magaválasztotta. A rómkatok még ennél számosabbat is kitaláltak, önkényesen. Pl. az "úr körülmetélése" ünnepéről hallottál már? Milyen agyalmány, hogy rábökünk egy nekünk tetsző eseményre, és Isten nélkül kitaláljuk, hogy mától ezt is ünnepeljük. A Felkent mindent az Isten akaratából tett, nem saját kútfőből, de ha megmutatod, hogy az apostolok melyik napon ünnepelték ezt, és milyen próféciák alapján (hiszen nem tettek, az Isten dolgaival kapcsoaltban az Írások nélkül semmit), akkor megértem, hogy miért kellene, de hogy csak kövessük e világot, és annak fejedelmét, hát nem.

nov. 19. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/32 anonim ***** válasza:
0%

"Mond már el, hogy melyik felekezethez tartozol. Annyira kíváncsivá tettél."


Felekezethez, azaz herezishez egyikhez sem. Isten egyházához tartozok, amit így meg úgy is el lehet nevezni, de magát nem nevezte felekezet, vagy irányzatról. Páltól amikor megkérdezték, mit mondott? Hát ennél jobban nem lehet megfogalmazni:


"Erről pedig vallást teszek néked, hogy én a szerint az út szerint, melyet felekezetnek mondanak, úgy szolgálok az én atyáim Istenének, mint a ki hiszek mindazokban, a mik a törvényben és a prófétákban meg vannak írva." Csel 24,14

nov. 19. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/32 anonim ***** válasza:
14%

>"Mint írtam, legfeljebb előkép. A keresztény pünkösdnek semmi köze az ott lévő zsidó ünnephez. A keresztények a Szentlélek kiáradását ünneplik."


És az apostolok mit ünnepeltek, amikor az "első pünkösd" volt, ha nem Mózes által adottat? ÉS azóta miért ugyanúgy számolják még ma is? És még a neve is ugyanaz. Miért nem a szentlélek kiáradása ünnep, miért tartották meg azt a nevet, amit Isten által adatott? Ezek a "keresztények" önmaguknak is ellentmondanak, hiszen ha annyira el akartak volna szakadni a Törvénytől és Isten rendjétől, akkor más napra is tehették volna (a bibliai heteket használják ráadásul, ami szombattól szombatig tart), és másképp is kellett volna elnevezniük, nehogy valaki tévedésbe esvén rájöjjön, hogy ugyanarról az ünnepről van szó, ami a Írásban végig van.

nov. 19. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/32 anonim ***** válasza:
76%

"Felekezethez, azaz herezishez egyikhez sem."

Nem hittem, hogy valaki egymaga, saját kútfőből is ki tud találni ennyi ökörséget, de tévedtem.

Egyébként láthatóan nem vagy keresztény, akkor mit érdekel téged, hogy a keresztények mit, mikor és hogyan ünnepelnek?

nov. 19. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!