Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szentháromság Egylenyegu de...

Szentháromság Egylenyegu de az Atya a Fej ugye? Jehova Tanúi ne válaszoljanak K.szönöm

Figyelt kérdés
Kedves hit testvérek, Református vagyok, az Atya-Fiú-Szent Szellem egy Istenség. De úgy gondolom az ATYA A MINDENEK FORRÁSA, tudom hogy JÉZUS A FIÚ AZ ATYÁNAK KIMONDOTT SZAVA, Igéje, aki értünk testet öltött, és egyszülött Fia az Istennek de szerintem akkor is csak az Atya a fej. De ettől még egyek. Katolikus, református, baptista, evangélikus, Hit gyülis válaszát várom. Ateisták. Jehovisták kimeljenek.
dec. 18. 22:37
 1/7 anonim ***** válasza:
42%
nem kíméllek >:)
dec. 18. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
78%
Reformátusok nem ismerik azt a fogalmat, hogy "Szent Szellem", hanem helyette Szentlélek van. Nem ártana ezzel tisztában lenni, mert mást sugall.
dec. 19. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 kzs ***** válasza:
0%

A SzentÍrásban konkrétan nincs szó Szentháromságról.

DE... (és itt van a 'de') a SzentHáromság azt jelenti, hogy Isten 3-féleképpen jelentette ki magát: Atya, Fiú, SzentSzellem.

Tehát 3 EgyIsten.

Az Atya mindenek előtt volt. A Fiú valamikor az Atya által született (vagyis teremtett lény ugyan, de örökkévaló). A SzentSZellem pedig Isten érintése (jelen korszakban Isten helytartója).

dec. 19. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Pontosabban úgy lehetne ezt érzékeltetni, hogy "befelé" hármasság, kifelé egység az Isten.


Szellem: gondolati szint (az Atya)

Lélek: Éltető erő (Szentlélek)

Test: Fizikai (Jézus Krisztus)


Tehát, neked is vannak gondolataid (szellemi szint), általában a kiinduló pont mindig az, hogy mit gondolsz.

Minden ami él, az pedig azért él, mert a Lélek élteti (Szentlélek)

Test pedig ami lehetővé teszi, hogy itt a fizikai világban is megjelenjél!


Tehát neked is van egy benső szenthármasságod:


Vannak gondolataid = szellemi szint

Élsz, mert a Lélek éltet = Szentlélek

Tested


Ez mind a három "kifelé" egység, de befelé hármasság.

dec. 19. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 szp72 ***** válasza:
90%

A Szentháromság eredeti keresztény felfogásban, vagyis a niceai-konstantinápolyi zsinatok megfogalmazásában azt jelenti, hogy egy Isten van három személyben. Három valóságosan különböző személy birtokolja ugyanazt az az egyetlen isteni lényeget, ugyanazt az egyetlen isteni teljességet. A teljesség, éppen mert teljesség, csak egyetlen egy lehet, s nem lehet belőle több.


A Biblia tanítása szerint minden ami az Atyáé az a Fiúé is, ez a Szentháromság bibliai alapja és fő bizonyítéka. Az Atya és a Fiú tehát két valóságosan különböző személy, de nem két különböző lény, nem két különböző Isten, hanem csak egyetlen egy, hiszen mindenük közös. A mesebeli hétfejű sárkány sem hét sárkány, mert nem a sárkányból van hét, hanem a fejéből, amely ugye hét különböző sárkányi személyt tesz lehetővé.


Isten persze nem háromfejű lény, mert nincs sem teste, sem testi feje, Istennek ugyanis nem teste hanem lelke, vagy másik szóval szelleme van. Nem a közös test, hanem a közösen birtokolt isteni lélek teszi őket eggyé. Egy lelkűek, egy szelleműek vagyis egy lényegűek és egy lényűek.


Az Atya lelke egy az egyben a Fiú lelke, s a közös lelkük által annyira egyek, hogy valamiként a személyük is titokzatosan eggyé válik a Szentlélekben. A Szentlélek tehát se nem az Atya, se nem a Fia, sem a személytelen erejük, hanem a tökéletes és titokzatos egységük. Az Atya és a Fiú a Szentlélekben és a Szentlélek által egy. A Biblia tanítása szerint az Atya Lelke Krisztus Lelke is, és ez a Biblia második legfontosabb bizonyítéka a Szentháromság mellett.


Az Atya a Szentháromság forrása és feje, ő szülte Krisztust és nem fordítva. A Fiú tehát az Atya szeretetéből született, aki mindenét az Atyától kapta, ezért önként és szabadon szeretetből veti magát alá az Atyjának, akit fejének és Istennének ismer el mindenben engedelmeskedve neki. A Fiú született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű. Azóta létezik a Fiú, amióta az Atyának szerethetnéke van, de mivel az Atya örök és a szeretet vágya is örök, ezért szükségszerűen a Fiú is örök. Ha a forrás örök, akkor a belőle származó patak is örök. A Fiú tehát időtlenül és öröktől fogva születik az Atyától.

dec. 19. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Mintha neked a lelked lenne az atya és az emberi elméd a fiú. Te egy vagy önmagaddal, de egy felsőbb, egy igazibb éned a lelked. Az a fej, de ez nem egy olyan rendszer ahol van fej. Az egész szentháromság a fej és a test is.
dec. 20. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 szaja ***** válasza:

A Szentháromság már nagyon sokszor meg lett tárgyalva, ki lett vesézve. Nem akarom azt mondani, hogy lerágott csont, de a lényeg, hogy nem szabad elkülöníteni Őket egymástól, mivel Ők 3-an alkotnak egy tökéletes egységet! Ez a 3-as egység maga az Isten!


Isten a Szellemi tudati létállapot, Akiben fenn áll az egész teremtett világ!

Isten Jézus által teremtett mindeneket, ami csak létezik a világon! Míg Isten, Atya az akarat, addig Jézus az Atya Isten akaratának és döntésének a végrehajtója, megcselekvője!

A Szent Szellem pedig nem más, mely mindent összeköt, egyben tart és egybeszerkeszt mindent, ami Isteni és Istentől ered és származik!


Így van, él és létezik Isten Jézusban és Jézus által, a Szent Szellem által az Igaz hívő keresztényekben, és így az igazak Jézussal együtt a Szent Szellem által Istenben!


Tehát ez egy tökéletes egység!


Jézus ott hagyta minden hatalmát, amikor leszületett és testé lett! Isten akkor is ugyan az maradt. Nyilván az Atya nagyobb a Fiúnál.

Jézus azt mondja Máriának feltámadása után, hogy még nem ment fel az Atyához. Nyilván az Atya nagyobb a Fiúnál.


Jézus az Atyához imádkozott! Nyilván az Atya nagyobb a Fiúnál.

Jézus az Atya akaratát és parancsolatát végezte be! Nyilván az Atya nagyobb a Fiúnál.


Miután felment, Néki adatott minden hatalom és elfoglalta helyét az Atya jobbján! Nyilván az Atya nagyobb a Fiúnál.


Ekkor minden Jézus hatalma alá vettetett.

Isten testé lett Jézus személyében. Isten kinyilatkoztatta magát Jézus személyében a teremtett világ számára. Isten megjelent köztünk testben! Meghalt és feltámadt ezzel nagyobb dicsőséget szerzett magának, mint leszületése előtt. Hatalmat kapott ezzel az ítélettételre is, a halál és pokol kapuinak lerombolására is és az emberek megmentésére is!


Tehát minden hatalmat megkapott és minden alája vettetett, mégis nyilván az Atya nagyobb a Fiúnál. Ezt onnan is tudhatjuk, hogy Jézus és Isten az igazakkal együtt majd csak a Jézus visszajövetelét követő ezer éves uralom és királyságot követő utolsó ítélet után lesz egyesülés, amikor Isten lesz mindenekben, azaz minden aki részesül ebben az ISten része lesz!


I.Kor.15;

21. Miután ugyanis ember által van a halál, szintén ember által van a halottak feltámadása is.

22. Mert a miképen Ádámban mindnyájan meghalnak, azonképen a Krisztusban is mindnyájan megeleveníttetnek.

23. Mindenki pedig a maga rendje szerint. Első zsenge a Krisztus; azután a kik a Krisztuséi, az ő eljövetelekor.

24. Aztán a vég, mikor átadja az országot az Istennek és Atyának; a mikor eltöröl minden birodalmat és minden hatalmat és erőt.

25. Mert addig kell néki uralkodnia, mígnem ellenségeit mind lábai alá veti.

26. Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál.

27. Mert mindent az ő lábai alá vetett. Mikor pedig azt mondja, hogy minden alája van vetve, nyilvánvaló, hogy azon kívül, a ki neki mindent alávetett.

28. Mikor pedig minden alája vettetett, akkor maga a Fiú is alávettetik annak, a ki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenben.

jan. 29. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!