Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent ez az idézet?...

Mit jelent ez az idézet? Biblia, Jézus Krisztus. Lent.

Figyelt kérdés
„Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok a vérét, nem lesz élet bennetek. De aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon. A testem ugyanis valóságos étel, s a vérem valóságos ital. Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad, én meg benne. Engem az élő Atya küldött, s általa élek. Így az is élni fog általam, aki engem eszik. Ez a mennyből alászállott kenyér nem olyan, mint az, amelyet atyáitok ettek és meghaltak. Aki ezt a kenyeret eszi, az örökké él.”" Jn 6

máj. 2. 14:03
 1/8 anonim ***** válasza:
61%
Ez kb. azt jelenti, hogy követni kell őt.
máj. 2. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pont azt jelenti, amit mondott, helytelen lenne átértelmezni Jézus szavait és beleképzelni más dolgokat.


"A kenyér, amelyet adok, a testem a világ életéért."


Az utolsó vacsorán nyer igazán értelmet:

"Vegyétek és egyétek, ez az én testem!"

máj. 2. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
30%
Az igazságra érti. Hogy cselekedd és élsz, mivel Ő a testé lett Ige.
máj. 2. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 Motomé ***** válasza:
100%

Ez gyakorlatilag, a második szentségnek az elrendelése.

(Három dolog alapján lehet valami szentség: 1.:Jézus Krisztus rendelte el 2.: Látható jelen van 3.: Örök élet ígérete tartozik hozzá)


Aki ezt cselekszi az életében, kijelenti, és hiszi, hogy Jézus Krisztus, valóságos ember és valóságos Isten, testet öld a kenyérben és a borban, ez által nem csak testi, hanem lelki táplálékká is válik számunkra.

Ehhez az egészhez pedig szorosan kapcsolódik, az örök élet ígérete.


Röviden a kérdésedre a válasz: azt jelenti, hogy Jézus Krisztus az Úrvacsorában üdvösséget ad számunkra.

máj. 2. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
26%
Arról szól, hogy mivel ő krisztusi tudattal rendelkezik, magas szintű istenszolga, megvilágosodott sőt felemelkedett, így sokat tud segíteni, és aki követi őt az isten útjára léphet. A feltámasztom az utolsó napon azt jelenti, hogy amint készen áll az elméje megvilágosodni, megtelni élettel, a sok tudás bölcsességgé fog válni.
máj. 2. 19:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
Magáról beszél. Amikor azt mondja: Ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok a vérét, nem lesz élet bennetek: Itt amikor a testéről és a véréről beszél arra gondol hogy a teste és a vére az: ige. Úgy beszél a Bibliáról mint a testéről és a véréről. Magyarul: Csak akkor lehet az embernek teljes élete ha követi őt a Biblián keresztül
máj. 4. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 szaja ***** válasza:
A lényeg, hogy az igaz ember minden nap Jézussal együtt, Jézussal a szivében élje az életét! Szellemben ott van az igaz ember, erről pedig testben tesz bizonyságot a világ számára a bemeritkezéssel, az Úrvacsorával, a jó cselekedetekkel, önzetlen, személyválogatás nélküli Krisztusi szeretetével, stb. Röviden ennyi! Nem annyira bonyolult!
máj. 6. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 szaja ***** válasza:

Jn.6,53. Monda azért nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Ha nem eszitek az ember Fiának testét és nem iszszátok az ő vérét, nincs élet bennetek.

Jézus hagyott számunkra egyfajta misztériumot, az "Úrvacsorát"! Gyakorlatilag egy ünnepi (Húsvéti) vacsorát követően fogta a kenyeret és a bort:


Lk.22,19. És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.

Lk.22,20. Hasonlóképen a pohárt is, minekutána vacsorált, ezt mondván: E pohár amaz új szövetség az én véremben, mely ti érettetek kiontatik.


Ez egyfajta szertartás ami gyakorlatilag nem csak Jézus megemlékezéséről szól, hanem a bűnöktől való megszabadulásról (megtisztulásról) is! Ugyanis az "Úrvacsora" együtt jár a bűnbánattal és a bűnvallással is! Az első századi keresztények, szinte naponta "Úrvacsoráztak" immádkozással, hálaadással és őszinte alázatos bűnbánattal, bűnvallással.


Csel.2,42. És foglalatosok valának az apostolok tudományában és a közösségben, a kenyérnek megtörésében és a könyörgésekben.

Csel.2,46. És minden nap egyakarattal kitartva a templomban, és megtörve házanként a kenyeret, részesednek vala eledelben örömmel és tiszta szívvel.


Tehát az "Úrvacsora egy nagyon fontos dolog az igaz keresztény ember mindennapjaiban. Imádkozás, hálaadás és bűnbánat, bűnvallás, ahogy az mindig is volt a kezdetektől fogva!


Aki ezeket nem cselekszi meg és nem tart őszinte alázatos megtörtszivű bűnbánatot, hanem csak szinből, képmutatásból vagy vallási megfelelésből "Úrvacsorázik" az itéletet eszik és iszik!


1Kor.11,29. Mert a ki méltatlanul eszik és iszik, ítéletet eszik és iszik magának, mivelhogy nem becsüli meg az Úrnak testét.


Ezért erőtlen a kereszténység és ezért oly kevés az "Úrvacsora", mert a bűnbánat és bűnvallás nagyon keveseknek tetszik és fekszik!


1Kor.11,30. Ezért van ti köztetek sok erőtlen és beteg, és alusznak sokan.

máj. 7. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!