Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak az válaszoljon, aki...

Csak az válaszoljon, aki tényleg segíteni akar és őszintén válaszol. Szóval amiről szó lesz az a Szent szellemmel való kapcsolatom. Illetve, hogy mit gondoltok arról ami történt velem?

Figyelt kérdés

Hosszú leszek . Szóval kb két hónapja történt velem, hogy betöltekeztem a Szent szellemmel. Megtértem. Azonban váratlanul ért engem ez a helyzet. Leginkább azért, mert nem különösen voltam vallásos. Vagyis úgy értem, hogy hittem Istenben mindig is, de az egyháztól mindig igyekeztem tartózkodni. Ezért is egyfelől meglepett a kapott kegyelem, illetve nem nagyon akartam elfogadni, hogy Istennek milyen tervei vannak velem.Sokszor gőgösen ellenáltam, de sokszor volt úgy is, hogy felakartam, hagyni az ellenálással. Már amikor éppen majdnem elhatároztam magam, hogy felhagyok a hülyeségeimmel és teljes valómmal alá vetem magam Isten akaratának, akkor már nem éreztem Szent szellem jelenlétét. Ez nagyon elszomorított és arra szántam el magam, hogy elkezdem szolgálni Isten és reménykedtem hogy majd megszán engem. Aztán pár nappal később olvasgattam neten és szembejött velem, hogy van olyan hogy megbocsáthatatlan bűn. Olvasgattam róla és borzasztóan összeszorult a szívem, hogy én elképzelhető hogy ezt követtem el. Pár hétig kegyetlenül szenvedtem és az öngyilkosság gondolata is sokszor magával ragadott. Aztán úgy döntöttem kikérem Isten véleményét, hogy ő megbocsát e még nekem. Egyszerűen csak imába foglalva megkérdeztem tőle, hogy van e még számomra remény. Akkor nem éreztem semmit. Csak azt hogy borzasztóan szenvedek. Hogy borzasztó gondolatok kavarognak a fejemben többek között az, hogy nincs bocsánat, a pokolba fogok jutni. De mégis volt bennem egy kis remény, hogy Isten megbocsát bármit is követtem el. Eszembe jutott a rózsafűzér ima. Sokan mondták már nekem hogy az milyen jó és szorult helyzetben kitud emelni a nehéz helyzetekből. Azóta elkezdtem imádkozni azt és egyre kevésbé tudja átvenni rajtam az uralmat a Sátán és egyre kevesebb bűnös gondolat kavarog a fejemben. Még most is van amikor elönti az agyamat a gondolat, hogy nincs számomra bocsánat, de már egyre kevésbé és az ima mindig segít. Például mindig mikor elkeseredek leülök elmondok egy teljes rózsafűzért és olyankor mindig jobb. Sokkal jobb, de tényleg. Olyan jó érzés tölt el, hogy az életkedvem is egyből visszajön.

Úgy érzem a Szentlélek megérinti a lelkem. Ahogy mondtam mióta elkezdtem imádkozni és ügyelni arra, hogy a nap minden percében az Urat szolgáljam úgy érzem kezdek kijönni a csávából. Sok hibát vétek még így is, de sokkal jobban érzem magam. De van mikor így is sikerül visszakerülnöm abba a megkeseredett állapotba. Úgy érzem megátalkodott vagyok. Erről is olvastam, hogy egyedül a megátalkodott embernek nem bocsáttatik meg bűne, mert az már nem is akarja, hogy bocsánatot nyerjen. De én akarom. Ezért küzdök érte. Ahogy mondtam, mikor imádkozom mindig jobb. Olyankor érzem Isten közelségét. Elképzelhető hogy az Úr próbatétel elé állít engem, hogy megtudja valóban méltó vagyok e hozzá? Bár ez egyértelmű, hogy nem hisz mi bűnösök soha sem lehetünk elég méltók hozzá. De értitek mire célzok. Szóval? Szerin tetek lehetséges, hogy Isten azt akarja, hogy vezekeljek a bűneimért? Hogy hasonlóan könyörögjek a Szent szellem kiengesztelésért ahogyan az küzdött értem is? Valamiért legbelül ezt érzem. Ahogyan mondtam, hiszem hogy van számomra bocsánat, nem mindig érzem, de hiszek benne. Különben már rég eldobtam volna az életem. Azt viszont nem hiszem hogy a Sátán még törődne velem, ha már nem lenne visszaút számomra. Ha már elkárhoztam akkor rám már nem kell hogy gondja legyen. Szerintem ennek így lenne értelme. Bocs ha kicsit úgy tűnik, hogy egy összevisszaság az egész szöveg. De írtam ami jött a fejemből. Egyébként ahogy mondtam, mindig mikor imádkozom és próbálok Istennek megfelelni, akkor érzem hogy lelkileg növekszem, hogy a szenny ami a szívemhez tapadt folyamatosan távozik tőlem. Minden egyes nappal, úgy érzem egyre közelebb vagyok Istenhez. Van hogy úgy érzem elbukok, de mindig mikor visszatérek az imádkozáshoz, Biblia olvasáshoz stb, visszaszáll belém a remény. És, ha még van bennem remény, akkor Isten biztos velem van. Ez nem lehet véletlen, azt gondolom. Nem tudom Isten valójában mit gondol az én helyzetemről és rólam magamról, de nem tartom ésszerűnek, hogy közeledne hozzám, ha már menthetetlen lennék.

Lehet hogy hosszúra sikeredett, irtam ami eszembe jutott. Aki elolvassa és úgy gondolja, hogy számomra tud építő vélemennyel szolgálni akkor az tegye meg, hogy leírja amit gondol. Mégegyszer mondom a rosszindulatú emberek kerüljenek, illetve a jehova tanúi. Illetve jó úton haladok e afelé, hogy az Úr visszafogadjon? Egy imát elfogadnék. Illetve jó lenne, hogy ha tudnák privátba beszélni. Persze csak aki akar.2021. nov. 6. 21:14
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Szia testvérem az Úrban!


Én úgy látom, hogy noha megtértél, es vetted a Szent Lelket, a gondolataidat mégis egy kárhoztatás uralja. Itt ne nagyon várj a többségtől segítséget, a jehovisták a maguk hamis tanításaikat nyomják, a róm kat hívők egy része is a megtért keresztényeket sátáni szektába beszabadult bolondnak tartja, persze csak szerintük, ez természetesen nem így van, sőt, az ellenkezője az igaz: a megtért keresztények Isten kegyelméből kaptak bölcsességet, vezetést a Szent Lélektől arra, hogy megtérjenek a bűneikből az élő Istenhez, és lehetőséget arra, hogy egy keresztény közösségben épüljenek hitben.

2021. nov. 6. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 Titus Pullo ***** válasza:
77%

Így külső szemmel, amit leírtál, abban nincs semmi olyan, amitől tartanod kéne. Annyi, hogy neked is tudnod kell magadnak megbocsátani. Mi nem vagyunk Jézus Krisztus, sem pedig Mária, mi vétkezünk, és az a helyes, amit teszel, hogy imádkozol, de ez az út ilyen, mindenki meg-megbotlik rajta. Még a szentek is.


Az, hogy imádkozod a rózsafüzért, nagyon jó. Esetleg gondoltál arra, hogy eljárj gyónni? Nem téríteni akarlak, csak felvetem, mint lehetőséget. Személyes tapasztalatom, hogy sokat segít a vallomástétel, és hogy valaki külső szemmel tud tanácsot adni.

2021. nov. 6. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Örülök, hogy ez történt veled. A Szent Lélek ajándéka egy meghivó. Nem követted el a megbocsájthatatlan bűnt hiszen a hitben még csecsemő vagy, viszont az ördög sikeresen beijesztett ezzel. Ha imádkozni akarsz akkor inkább a zsoltárokat ajánlom ha már kötött szövegek mennek még csak. Nem kell szaporitani a szót Istennél. Ez arra is vonatkozik, hogy nem kell egy rövid kötött szövegű imát mantraszerűen százszor elismételni még ha az a Miatyánk szövege is amit Jézus tanitott, és arra is vonatkozik, hogy ha nem tudunk átgondoltan, hittel imádkozni akkor jobb egy kötött szövegű imát elmondani mint össze-vissza fecsegni. Hangsúlyozom egy féle imát se kell százszor elismételni. Isten nem süket hanem van füle, sőt amit gondolunk azt is tudja. Ha nem érzed a SzentLélek jelenlétét az több okból is lehet. A legvalószinűbb, hogy megszomoritottad. Elindultál a megtérés útján, de még mindig vannak bűnök az életedben. A leginkább a megszentelődésre és a szeretetben járásra kellene koncentrálnod.
2021. nov. 7. 02:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Üdvözöllek testvérem!

Örömmel olvastam a megtérésedet.A Biblia olvasása,ismerete,az igék helyes hasogatása nagyon fontos a hitéletben,ezért erre kell törekedni,hogy megismerjük az Urat.A Szentélekkel kapcsolatban,ha úgy érzed,nincs Veled,akkor is ott van,csak kérned kell Istent,hogy erősítse,újítsa meg Benned,mert elképzelhető,hogy megszomorodott.

"mert Ő mondotta:nem hagylak el,sem el nem távozom tőled"Zsidókhoz írt levél 13:5

Természetesen az Írás ismerete mellett az imádkozás is nagyon fontos,hiszen így ápolhatod a kapcsolatodat a Teremtővel.Jézus Urunk tanított minket imádkozni is.

Valamint az,hogy olykor-olykor vétkezik az ember,sajnos előfordul,de ha szívből megbánjuk,bocsánatot nyerünk.Krisztus is elesett a keresztet cipelvén a Golgotára,de mindig felállt és továbbment.Mindig Őreá kell nézni,ha meginog a lábunk,emlékezz mikor Péter a vizen járt és levette a szemét az Úrról,a viharra figyelvén mi történt.Még rengeteg ilyen szimbolika van a Bibliában,ami megerősithet,ezért is fontos olvasni.Ajánlom az apostoli leveleket,én azokkal kezdtem,sokszor utalnak bennük vissza az Ószövetségre,amit szintén érdemes olvasni,pl hogy megértsd mi a Te életedben az "Egyiptom" és hogyan vezet ki onnan Isten.És a többi :)

Viszont ne feledjük,Krisztust az ördög az Írás alapján próbálta meg,kiragadva onnan részeket,felhasználva az aljas dolgaira,de a mi Urunk jól ismerte a tekercsek tartalmát,frappánsan válaszolt neki,mint mindig.Sajnos vannak hamis igemagyarázó emberek,akik rémítgetik,kárhoztatják a többi embert vele,de ne félj,kérj bölcsességet hozzá és fogod érteni amit olvasol.

Áldjon meg az Úr és őrizzen meg Téged :)

2021. nov. 7. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Egyébként korrigálok. Érzem a Szentlélek jelenlétét. Csak nagyon halkan. Most csendben van. Tudom ez az én saram, mert megbántottam. De azt hiszem, hogy az imádkozás és a Biblia olvasás által ismét közel kerülhetek Istenhez. És a Szent szellemet is biztosan megbékíthetem. Ezen leszek minden erőmmel.
2021. nov. 7. 21:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Elmondanád nekünk, mi az a megbocsáthatatlan bűn? Mert én egyet tudok, amit nem bocsátanak meg, az Isten káromlását és tagadását. Gondolom ilyet te nem teszel, hiszen imádkozol.
2021. nov. 8. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Galata

5,22 De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.

2021. nov. 9. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
95%

A Szentlélek jelenléte úgyis meg fog nyilvánulni életedben, ha kéred őt és akarod, hogy jöjjön és veled legyen. Hogy hogyan? Hát úgy, hogy gyümölcsöző életed lesz, hogy milyen gyümölcsökre gondolok, azt a 7-es felsorolta. Ez mutatja meg, hogy hogyan állsz a Szentlélekkel!

Sok áldást kívánok szeretettel!

2021. nov. 10. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia. :)


Jézus azt mondta: Ne féljetek! És még rengeteg szép dolgot mondott.


A vezekeltetés gondolatát pedig inkább emberek szokták kommunikálni. Az ember pedig gyarló. Uralkodni akar, még a hiteden is.


A szent az sosem manipulatív. A szent tiszta jó es logikus.


Jézussal beszélj, őt kérdezd a helyes viselkedésről és gondolkodásról, mert őáltala jutsz el az Úrhoz.


Úgy örülök, hogy normális kiművelt valaszokat kaptál.

2021. nov. 17. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
32%
Pszichiátert javasolok.
2021. nov. 25. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!