Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha keresztények három Istenben...

Ha keresztények három Istenben hisznek, miért állítják, hogy egy Isten van?

Figyelt kérdés

A keresztények szerint három Isten van: Atya, Fiú és Szentlélek


Ennek ellenére állítják, hogy egy Istenben hisznek.

De ez összesen 3 Isten akárhogy nézzük.


márc. 11. 20:27
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:
32%

Jézus részt vett a teremtésben, és Isten engedte, hogy ezt leírják róla, mivel nem félt attól, hogy esetleg verseny alakul ki ez miatt a fia és közte. Jézus nem fog visszaélni ezzel, hogy Istenként gondoljon magára, vagy hogy Ő Istennel egyenlő.

Jehova az angyalainak megengedi, hogy viszonylag szabadon végezzék feladataikat, és olykor még azt is megengedi, hogy elmondják a véleményüket. Még sem lesznek Istennel egyenlőek, csak mert részt vesznek Isten munkájában.


A Fiú részt vett a teremtés munkáiban, de ettől még nem tette őt egyenrangú teremtővé az Atyjával. A teremtőerő Istentől jött a szent szelleme, vagyis a tevékeny ereje által. Isten szelleme amivel teremt, örökké Istenhez tartozik, ezért még a szellem is "örökkévalóbb" mint a Fiú akit azzal létrehozott.

A szellem nem született, vagy teremtetett, mert az Istenhez tartozik, mint valakinek az izomzata a testében. Ezzel teremt, rombol, épít, tanít, stb.

Isten szelleme, az Isten mindenható hatalmának része, ezzel végez el dolgokat.

márc. 12. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/58 anonim ***** válasza:
39%
Ha te nem vagy normális ,miért gondolod magadrol ,hogy normális vagy ?
márc. 12. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/58 anonim ***** válasza:
78%

#31

Ez nem válasz arra, amit a Filippiek kapcsán írtam.

Meg mondjuk arra sem, hogy miért vannak betoldások az Új Világ Fordításban. Nem hiszem, hogy különösebben elgondolkodtál a válaszomon.

Én több időt erre nem fogok fordítani. Leírtam, hogy olvastam a Tanúk több kiadványát is, volt amikor hajlottam arra, hogy igazat adjak nekik, de rájöttem, hogy tévednek.

márc. 12. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/58 anonim ***** válasza:
100%
Kaeresztény vagyok és egy Istenben hiszek.
márc. 12. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/58 anonim ***** válasza:
67%

“A keresztények szerint három Isten van…”


Nem így van. Legközelebb jobban tájékozódj, mielőtt felteszel egy kérdést.

márc. 12. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/58 anonim ***** válasza:
79%
Aki mélyebb teológiai tudás birtokában nincs, nehéz megértenie a kereszténység alap tézisét, erős kihívás elé állítva az érdeklődőket. Bár most egy nem tökéletes párhuzamot említenék meg mivel Isten térben és időben egyidejűleg és egyhelyűleg jelen volt, van és lesz, nem öregszik vagy fiatalodik és kezdettől tökéletes volt és örökké úgy is marad. Mégis laikusoknak talán a legérthetőbben úgy magyarázható el, mint ahogy egy ember megjelenik gyermekkorában, felnőttként és idős korában koncentrálva csupán arra a tulajdonágára az egyénnek miszerint ugyanaz a lényege, de eltérő a megjelenése, elhanyagolva a konkrét tapasztalat, idő és helybeli eltéréseket. A kereszténység Az Istenben hisz. Isten lényege a Szentháromsággal mint tulajdonság írható le.
márc. 13. 02:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/58 anonim ***** válasza:

Ha nagyon meg akarjuk magyarázni Isten az Atya.

Az Atya a Fiút küldte el, hogy megváltson minket a gonosztól. Amikor Jézus elvégezte a feladatát és visszament a Mennybe az Atya Isten jobb keze felől ült a trónra. Jézus viszont elküdte közénk a Szent Szellemét, aki bárhol ott tud lenni, nincs testhez kötve. Ök hárman tökéletes egységben vannak.Rómaiakhoz 11:33


Ó, milyen hatalmas Isten gazdagsága, milyen mélységes a bölcsessége, és végtelen a tudása! Milyen nehéz megérteni a döntéseit! Ki képes követni, hogy Isten mit miért tesz?


1 Korintusi 2:10

Nekünk azonban Isten mégis megmutatta ezeket a dolgokat a Szent Szellem által, aki mindent megvizsgál és kikutat, még magának Istennek a mélységes gondolatait is.

márc. 13. 05:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/58 IstenGyermeke1 ***** válasza:
82%

Hagyd, az NWT-ben kihamisították a Szentháromságra vonatkozó összes igehelyet. Leírtam a bizonyítást, ennél többet nem tehetek.

Laudetur Iesus Christus! (In æternum, amen.)

márc. 13. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/58 anonim ***** válasza:
márc. 15. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/58 szp72 ***** válasza:

(Máté 6:10) 10 Jöjjön el a királyságod. Legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is."


@ "Számomra az is érthetetlen, hogy itt néhányan a mennybe szeretnének menni, ahol Isten királysága működik. Amikor pedig imádkoznak, azt kérik, hogy Isten a földön is váltsa valóra az akaratát


Természetesen azért imádkozzuk a Miatyánkot, hogy az Isten akarata, az Isten királysága-országa, a földön is egyre jobban terjedjen, s végül a teljes dicsőségében is eljöjjön. Isten országa ugyanis Jézus Krisztussal megjelent a földön is, igaz eleinte kicsi volt, mint a mustármag, de az örömhír terjedésével és terjesztésével az őszinte hívők által növekszik.


Jézus Krisztus mennybemenetelével és Isten jobbján való helyfoglalásával megkezdte királyi uralmát a földön is, hiszen neki adatott minden hatalom a mennyben és a földön. Vagyis ő azonnal király lett, s nem 1914-től, ami Jehova tanúinak talán a legantibiblikusabb ostobasága. Isten jobbján ülni éppen azt jelenti, hogy a 2-es számú hatalmi pozícióban uralkodni. A király jobbja ugyanis hagyományosan az elsőszülött fiú, vagyis a trónörökös ünnepélyes helyét jelenti, aki királyi apja felhatalmazásával királyi jogköröket is gyakorolhatott.


A világ végén, az utolsó napon a föld igenis megdicsőül, csak nem olyan primitív formában, ahogy azt Jehova tanúi képzelik. Jézus Krisztus ugyanis az összes angyal kíséretében leszáll a földre, a mennyei Jeruzsálem leszáll a földre, a menny és a föld egyesül, a föld és az emberek teljesen megváltoznak, átszellemülnek, angyalszerű életmódra váltanak, ahogy azt Jézus világosan megmondta. Például nem lesz házasság sem.

márc. 16. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!