Melyik apácarendben van a legtöbb fiatal Magyarországon?
Sokszor rám tör az érzés, hogy nekem ez lenne a hivatásom, és gondoltam körbenézek a rendek között. Persze nem ez lenne a legfontosabb dolog a választásban, ha tényleg rászánnnám magam (hanem pl. hogy szemlélődéssel, tanítással vagy ápolással foglalkoznak), de nem mellékes.
19/L
:)
még nincs eldöntve, csak felmérem a terepet.

válasza:Szia!
Én Tiszaalpáron élek, itt bencés apácák vannak, a nevük Szent Benedek leányai.
Itt élnek fiatal nővérek is:)
(de azt hiszem azért az idősebbak vannak többen.
Ha valami érdekelne velük kapcsolatban, próbálok segíteni:)

válasza:Szia!
Én Győrben élek, Orsolyita vagyok. Magyarországon sajnos nálunk csak én vagyok fiatal, de ezért jó, hogy nemzetköziek vagyunk:-)
Szerintem ma Magyarországon a Domonkosknál van a legtöbb fiatal, de tényleg ne ez alapján dönts:-)

válasza:Hahó!
Nem tudom, azóta mire jutottál... :)
Valóban sok fiatal van a domonkos nővéreknél, de sok van a kármelitáknál is eléggé, meg a különféle ferences ágakban is. Aztán. Meglehetősen sok van a segítő nővéreknél is, de ők nemzetközi rend, helyezgetik őket, ha Magyarországon maradnál mindenképp, ez fontos lehet. A kismarosi ciszter nővéreknél is vannak fiatalok. Mit mondjak még... Kalocsai Iskolanővéreknél néhány 30 körüli nővér van.
Ja! Az egyik legnépesebb rend, a Szociális Testvérek Társasága - náluk sok a fiatal, és ami nagyon fontos, és ritka (mivel a kommunizmus alatt a legtöbb rend nem vett fel új tagokat, de ők igen): van középgenerációjuk, elég népes méghozzá! Ez azért jó, mert sokszor lelkileg könnyebb tőlük tanulni, mint egy lépcsőt átugorva korban.
A pálos nővérek pedig kevesen vannak, de arányaiban sok fiatallal.
Hirtelen ennyi. :)
Mi a helyzet azóta Veled? :)
Kapcsolódó kérdések:
A papokon kívül,természetesen. Mármint olyan fiatal aki naponta imádkozik,templomba vagy gyülekezetbe jár,bibliában előírt elvek szerint él és hisz is benne. Mert én még nem találkoztam soha ebben az országban olyan fiatallal aki így vagy eszerint élt...
Nem egészségileg kérdem. Ki meddig tartja magát még fiatalnak? (nem teenagernek) Ez egy elég tág kérdés, tudom... A válaszok jöhetnek évben de akár (szerintem ez az érdekesebb) egyéni definícióban is. Az országot azért jelöltem be mert más kúltúrának higyjétek el mást jelent.
már kerestem mindenféle közösségi oldalonxD klubbokban, télleg mindenholxD de semmi:S tök egyedül vagyok lány a baráti társaságban, és jó lenne ilyen stílusú csajokat megismerni, akik télleg élnék az ienfajta koncerteket, öltözködést stb. 17/L
Nem nagy extrákkal, csak a szokásos: kaja, benzin, rezsi (2szobás ház), öltözködés, havi 1-2 mozi vagy étterem, +1 nyaralás/év.
Úgy értem, hogy munkavállalás, lakás, nyelv, stb
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!