Vannak Magyarországon keresztény druidák?

válasza:De vannak, pl. Angliában.
Miért írsz hülyeséget, mielőtt tájékozódnál?

válasza:druida a régi kelta vallás papja.
nem lehet keresztény és druida.
Olyan mintha mohamedán apácákat keresnél

válasza:

válasza:Nekem ez úgy tűnik, mint a pogány és keresztény szokások összefonódása. Mint Csíksomlyón a Babba mária, vagy nálunk a húsvéthétfő. Ilyen szerintem csak mindig az adott országban történt, ahol elterjedt a keresztény hit, de a háttérben megmaradt, netán megtűrték a régi pogány hit maradványát. Vagy lehet, hogy a régi pogány hitet próbálják feléleszteni, ami manapság annyira divatos.
Igazi keresztény nem lehet igazi druida. De állhat közel a természethez, mint ahogy például Szent Ferenc.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
A papokon kívül,természetesen. Mármint olyan fiatal aki naponta imádkozik,templomba vagy gyülekezetbe jár,bibliában előírt elvek szerint él és hisz is benne. Mert én még nem találkoztam soha ebben az országban olyan fiatallal aki így vagy eszerint élt...
Európának (már ha manapság nincs is annyira előtérben) de fontos vallási-kultúrális jellemzője volt a kereszténység. De csak a normális kereszténység, mint a katolikus, református és hasonló fő ágazatok, amik kompatibilisek voltak a világi élettel és nem faragtak...
Köszi a válaszokat! :)
a többség nem hitgyakorló keresztény hívó. Én örülök, hogy pünkösdkor nem kell menni dolgozni, de ennyi erővel lehetne a többi vallás hivatalos ünnepeinél is, nem?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!