Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Megkérhetem Istent és Jézust,...

Megkérhetem Istent és Jézust, hogy halálom után reinkarnálódjak?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy Mennyei Atyánk "odafent" vár ránk, és hogy a Mennyország csodálatosan szép lehet, de ha belegondoltam abba, hogy halálom után esetleg oda kerüljek... úgy érzem, nem akarom.


Én szeretem a Földet, az embereket, ezt a világot még azzal a sok rosszal együtt is, ami van. Ez az én hazám, ide tartozok a többi ember közé, és ezt el nem cserélném a mennyország összes kincséért sem.


Mert mi van azokkal, akik a Pokolba kerülnek? Akarom hinni, hogy Atyánk tudja, hogy mi a legjobb nekünk, de mégis... hogy legyek boldog a mennyben, ha közben a szeretteim talán nincsenek velem, mert nem részesültek a Megváltásban? Ha tudom, hogy itt ez a rengeteg ember a Földön, akiknek segíthetnék, de onnan nem tehetem? Ha nem itt élek, ahol pedig annyira szeretek lenni...


Vajon, Ha megkérném őket, ha vállalnám az emberi léttel járó minden nehézséget, esetleges mennybekerülése helyett vajon engedik, hogy ismét emberként születhessek meg a Földön?


2011. okt. 8. 22:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
Drogbulinak vége?
2011. okt. 8. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
72%

"A ki szereti a maga életét, elveszti azt; és a ki gyűlöli a maga életét e világon, örök életre tartja meg azt.

A ki nékem szolgál, engem kövessen; és a hol én vagyok, ott lesz az én szolgám is: és a ki nékem szolgál, megbecsüli azt az Atya." Jn 12:25,26

2011. okt. 8. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
Én nem így értelmezem Isten szavait. Ő adta a földi életet, mint ajándékot, miért kellene hát gyűlölnöm? És ha mégis szeretem, akkor mit tehetek - főleg, ha épp a szeretetet várja el?
2011. okt. 8. 23:00
 4/13 anonim ***** válasza:
63%

Idézném Krisztus szavait:

"De az megvan benned, hogy a Nikolaiták cselekedeteit gyűlölöd, a melyeket én is gyűlölök."

"Így vannak nálad is, a kik a Nikolaiták tanítását tartják, a mit gyűlölök."


Idéznék még, persze ez mondjuk jelképes, a hagyományok és tradíciók ellen szóló:

"Ha valaki én hozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom."


Senkit nem érdekel, hogy te mit olvasol ki. Az igazság egy. Térj meg, és menj, kövesd Krisztust, csak így lehet életed!

2011. okt. 8. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 kzs ***** válasza:

Természetesen lehet önálló akaratod - végülis ha neked tetszik ez a világ, ám legyen.

De azért nem ártana végiggondolni azt, hogy hol akarod tölteni az örökkévalóságot, mert a Biblia értelmében újraszületésre (vagyis hogy az ember megismételje a földi életét) nincs lehetősége senkinek.

Erre vonatkozik a gazdag ember és Lázár példázata (Lukács 16/19-30): ebben a történetben világosan szerepel az, hogy nincs lehetősége senkinek se megmásítani a helyét, illetve nem is térhet vissza a Földre.

2011. okt. 8. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
50%

Szia!


A gondolkodásod több ponton is hibás, ne piszkálódásnak vedd, kérlek:


1. Elsősorban nem ez a föld a hazánk, hanem a Menny. Mennyei állampolgár vagy, hogy úgy mondjam. :)

2. A Bibliában nincs szó reinkarnációról, tehát ilyet nem kérhetsz. Egyetlen földi életet kaptunk Istentől ajándékba, nem többet, ezt kell jól végigfutni.

3. Az Atya nem csak azt tudja, mi a jó nekünk. Ő igazságosan is ítél, tehát megbízhatsz az Ő döntésében, bármi is legyen az. A szeretteidért pedig imádkozhatsz is, hogy térjenek meg. Isten szereti az embereket, de a bűnnel nem vállal közösséget.

4. Most sem tudsz minden rászorulón segíteni, nem? Csak azokért vagy felelős, akik a környezetedben vannak, azokért sem mind. Isten bíz rád feladatokat, kérd az Ő vezetését ebben is. Tehát nem mennél többre akkor sem, ha még egyszer élnél itt.

Ha ez így működne, akkor Jézus újból és újból megszületne, hogy segítsen. Vagy akár Filippo Neri vagy Teréz anya is, vagy bárki, aki az életét mások segítésére szánta. :)És egy kis érdekesség, hogy jobban értsd az eddig írott verseket: a "gyűlölni" szó több helyen nem jó fordítás, mert az eredeti szónak van egy olyan jelentése is, hogy "második helyre tenni / helyezni", "kevésbé fontosnak tartani".


Tehát nem gyűlölnöd kell a saját életedet ezen a világon, hanem második helyre tenni;

a szüleidet, házastársadat, gyermekeidet, testvéredet és a saját lelkedet is ugyanígy. Az első helyen egyértelmű, hogy ki legyen, ugye? :)

És természetesen igazad van, az élet ajándék, és az emberek felé pedig a szeretet a legjobb.


A nikolaiták cselekedeteinek esetében tényleg a "gyűlölni" a helyes szerintem, de azokkal nincs is problémád, gondolom, legalábbis nem jelezted. :)

Erről a témáról kerestem néhány linket:


[link]


[link]


[link]A Mennyel kapcsolatban pedig hallgass egy kis zenét:


Pintér Béla – Mennyei parti

http://www.youtube.com/watch?v=32kJBooEHd8&feature=player_em..


MercyMe – I Can Only Imagine

http://www.youtube.com/watch?v=0xwzItqYmII


Üdv. :)

2011. okt. 9. 04:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
24%

"A ki szereti a maga életét, elveszti azt; és a ki gyűlöli a maga életét e világon, örök életre tartja meg azt."

"Ha valaki én hozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom."

Nyugodtan le lehet pontozni,de Jézus ezen szavait sokan félreértik.Itt a ragaszkodás elhagyásáról,a megszokott földi dolgok elengedéséről van szó,amelyek függőséget okoznak,ha túlzottan kötődünk hozzájuk.legyél a világban,élj,de ne legyél rabja semminek,mert az nem szolgálja a lelked javát.Tehát nem arról van szó,hogy bármit is szó szerint gyűlölni kellene.Miért bíztatna ilyesmire Jézus?

Lesz lehetőséged reinkarnációra,mert Isten ismeri a lelked vágyát.és ha az az,hogy ismét itt élj,segíts másokon,elvégezd a lelked által vágyott feladatokat,akkor meg fogja neked adni.a teremtő kreativitásának szegénységi bizonyítványa lenne,ha csak azok a lehetőségek lennének,amik a Bibliában vannak írva.

Persze itt a legtöbben úgyis azt fogják neked mondani,hogy nem lesz lehetőséged.De azért én is idézném Jézus szavait:"legyen nektek a hitetek szerint"

2011. okt. 9. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 kzs ***** válasza:

Teljes mértékben igaza van Berta Wooster-nek (ma 04:44). Helytállóak, teológiailag elmélyültek a szavai, érdemes róla elgondolkodni. És ez nem az én személyes véleményem, Berta Wooster hozzászólásának igazsága a Szentírás igazságából ered.

----------------


("ma 09:21"-es válaszadó feletére válaszolok) :


A feltüntetett idézeteket jól értelmezed. Pontosan erről van szó: annak ellenére, hogy itt a FÖldön élünk, mégsem ezzel a léttel kell törődnünk. Mert a test és vér nem örökli Isten Országát, a Szellem (vagyis Isten Szelleme) az, aki megelevenít. Vagyis minél inkább le kell tennünk a földi dolgokban való járást, és a Szellemieket keresnünk: Jézus azt mondta, hogy keressük Isten Országát, és mindezek megadatnak nekünk.


Ami viszont a reainkarnációval kapcsolatos válaszodat illeti... ne haragudj, de ez elfogadhatatlan. Teológiailag teljesen értéktelen.

Talán ha elolvasnád az erre vonatkozó Bibliai utalásokat, te is az igazságot szólnád.


Ezt írod: "a teremtő kreativitásának szegénységi bizonyítványa lenne,ha csak azok a lehetőségek lennének,amik a Bibliában vannak írva."

Hát először is: mi, akik csupán teremtett lények vagyunk, ne próbáljuk megítélni a Teremtő Isten tökéletességét. Jó??


Isten az Ő akaratát próféták által, az Ő szellemétől vezérelve jelentette ki. De a minthogy a próféták sohasem emberi akaratból szóltak, hanem Isten Szellemétől buzdítva (vagyis az Ő sugallatára történtek a kinyilatkozásaik), és minthogy a teljes írás Istentől ihletett, méltán tekinthetjük a Szentírást Isten akaratának.

És a Biblia álláspontja (a reinkarnációt illetően) bizony messze esik attól, mint amit a ma 09:21-es válaszadó írt.


A Szentírás függvényében - még egyszer és nyomatékosan írom - senkinek nincs lehetősége arra, hogy (bármiféleképpen is) megismételje a Földi életét: a Lukács 16-ban erre egyáltalán nem volt lehetősége az illetőnek.

De ez példázat általános érvényű, erre vonatkozóan nincs kivétel.


Ezt írod: "De azért én is idézném Jézus szavait:<legyen nektek a hitetek szerint>" Valóban így van. Jézus ezt mondta. De a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által. Ugye? - Isten Igéje pedig merőben mást mond, mint amit te állítottál a reinkarnációról.

2011. okt. 9. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

13:20


"Ami viszont a reainkarnációval kapcsolatos válaszodat illeti... ne haragudj, de ez elfogadhatatlan. Teológiailag teljesen értéktelen.

Talán ha elolvasnád az erre vonatkozó Bibliai utalásokat, te is az igazságot szólnád.


Ezt írod: "a teremtő kreativitásának szegénységi bizonyítványa lenne,ha csak azok a lehetőségek lennének,amik a Bibliában vannak írva."

Hát először is: mi, akik csupán teremtett lények vagyunk, ne próbáljuk megítélni a Teremtő Isten tökéletességét. Jó??"

Nem hiszem,hogy ítélkeznék.én úgy gondolom,többre képes a halál utáni élet lehetőségeivel kapcsolatban,mint ahogyan azt tanítja az egyház.természetesen ez valóban ellent mondd a keresztény teológiának,mivel nem egy olyan korlátolt szemszögből ered,mint az övék.De azért visszakérdeznék:Mint írod teremtett lények vagyunk.akik határozottan kijelentik,eldöntik,hogy kire mi vár a halál után,ki miért milyen büntetést kap vagy jutalmat,rájuk nem vonatkozik a teremtett lény definíciója? Ha senki nem jött át odaátról,ők milyen alapon jelentik ezeket ki biztosra? Nos,akkor,hogy is állunk a teremtő Isten tökéletességére vonatkozó megítéléssel?

egyébként a 09:21-es kommentemben rosszul fogalmaztam,mert a Bibliában találhatóak utalások Jézustól a reinkarnációra,pl:Máté 17;10-13

tehát ő nem zárja ki a reinkarnációt,sőt beszél is a létezéséről.

2011. okt. 9. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:

Ezt most csak azért mondod mert nem tudod hogy mennyire jó dolgunk lesz Isten országában. Akik megtapasztalták azok semmi pénzért nem akarnak onnan visszajönni.

Inkább azt kérd Jézustól hogy mutassa meg neked hogy mi vár rád a túlvilágon és hogy milyen a menny.

2011. okt. 10. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!