Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Adventi, vagyis várakozásos...

Adventi, vagyis várakozásos témájú bibliai idézeteket írnátok?

Figyelt kérdés
Vagy a helyet, helyeket, ahol a könyvön belül megtalálhatóak. Adventi naptárba szeretnék néhány "fiókba" ezt tenni egy vallásos, hívő embernek. Neten nem sikerült találni.

2012. nov. 21. 03:24
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Advent egy emberi talalmany, a Bibliaban nincs szo rola.
2012. nov. 21. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

"Ezekben a napokban Júdea pusztájában fellépett Keresztelő János, és így prédikált: "Tartsatok bűnbánatot, mert közel van a mennyek országa!" Ő az, akire Izajás próféta utal, amikor ezeket mondja: "A pusztában kiáltónak szava: Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit!" János teveszőrből készült ruhát viselt, csípőjét pedig bőröv vette körül, sáska és vadméz volt az eledele. Kiment hozzá Jeruzsálem, egész Júda és a Jordán egész vidéke. Megvallották bűneiket, s ő megkeresztelte őket a Jordán folyóban." (Mt 3,1-6)

"És te, efratai Betlehem, kicsiny vagy ugyan Júda fejedelmei között, mégis belőled származik nekem az, aki uralkodni fog Izrael fölött." (Mik 5,1)

"Vessző kél majd Jessze törzsökéből, és hajtás sarjad gyökereiből. Rajta nyugszik az Úr lelke: a bölcsesség és az értelem lelke, a tanács és az erősség lelke, a tudásnak és az Úr félelmének lelke; és kedve telik az Úr félelmében." (Iz 11,1)

"Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit. Minden völgyet betöltenek, minden hegyet és halmot elhordanak; ami görbe, egyenes lesz, a göröngyös pedig sima úttá: és meglátja minden test Isten üdvösségét." (Iz 40,3-5)

2012. nov. 21. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!


Persze:

Zsolt 40,2 Várván vártam az Urat, és hozzám hajolt, és meghallgatta kiáltásomat.

Zsolt 69,4 Elfáradtam a kiáltásban, kiszáradt a torkom; szemeim elbágyadtak, várván Istenemet.

1Kor 1,7 Úgy, hogy semmi kegyelmi ajándék nélkül nem szűkölködtök, várván a mi Urunk Jézus Krisztusnak megjelenését,

Tit 2,13 Várván ama boldog reménységet és a nagy Istennek és megtartó Jézus Krisztusunknak dicsősége megjelenését;

2Pt 3,14 Annakokáért szeretteim, ezeket várván, igyekezzetek, hogy szeplő nélkül és hiba nélkül valóknak találjon titeket békességben.

Júd 1,21 Tartsátok meg magatokat Istennek szeretetében, várván a mi Urunk Jézus Krisztusnak irgalmasságát az örök életre.


Üdv. Péter

2012. nov. 21. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez Jézus mennybemenetele és a pünkösd előtti résznél található:


Apcsel 1.13.

Amint megérkeztek, fölmentek az emeleti terembe, ahol együtt szoktak lenni: Péter és János, Jakab és András, Fülöp és Tamás, Bertalan és Máté, Alfeus fia, Jakab, a buzgó Simon és Jakab testvére, Júdás. Mindannyian egy szívvel, egy lélekkel állhatatosan imádkoztak az asszonyokkal, Máriával, Jézus anyjával és testvéreivel együtt.

2012. nov. 21. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Hasznosnak jelöltem az idézeteket tartalmazó válaszokat, az első választ hagytam békén, mert témán kívül álló vagyok.
2012. nov. 29. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!