Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Kultúra és közösség » Vallás

A kérdés

Hogyan lehet megállapítani, hogy az ember zsidó-e?

Mostanában nagyon sokat olvasom ezt, hogy ez is zsidó meg az is zsidó. Néhány zsidóviccen kívül nem sokat tudok róluk, de ahogy látom gyűlölni kell őket valamiért. Ezért fordulok hozzátok, hogy mégis van-e valami teszt kideríteni. Mondjuk egy ilyen feladatsor vagy vérvétel vagy nem tudom. Kérlek segítsetek, nagyon félek, hogy én is zsidó vagyok! :(
Megjegyzés: homályos, hadilábon álló összeesküvés elméleteket nem kérek, köszönöm!

 2009-09-02 15:59  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
1 2 3 4
Nem tudom, komoly-e a kérdés, de azért válaszolok :)

Az zsidó, akinek zsidók az ősei. Így a szüleidtől, nagyszüleidtől kérdezd meg, hogy vannak-e zsidó őseitek. Ha nemmel válaszolnak, akkor jó eséllyel nem vagy zsidó.

Olyanról is hallottam egyszer-kétszer, hogy egy gyereknek csak a 18. születésnapja után mondták el, hogy zsidó, de ez elég ritka.

És ne parázz, mert azzal senki nem foglalkozik, hogy a szomszédja zsidó-e, csak azzal, hogy a politikusok, celebek stb azok-e.

A válasz 85%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 90%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/36Időpont 2009-09-02 16:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A zsidóság egy népcsoport.Neked a véredből meg lehet állapítani, hogy magyar vagy?Nem, na látod.
Vannak olyan"ismertető jegyek" amiről meglehet ismerni, ha valaki zsidó származású, de ez kb olyan, mint mikor egy kreol bőrű, sötét hajú, kék szemű emberre mondják, hogy olasz, a külső jegyei lehet megegyeznek, de ez nem biztos.Szóval a karikatúrákon az orrukat szokták kiemelni, az, úgymond kicsit nagyobb.
Tényleg sokan utálják őket, ez antiszemitizmus, semmi okuk nincs rá!Jól bánnak a pénzzel, rafináltak,sokak csőrét ez piszkálja.Persze mindenkinek vannak rossz tulajdonságaik, mint például a magyarokra szeretik rámondani, hogy depisek általában,vannak ilyenek a zsidóságra nézve is.gondolom...
Azt meg, hogy van-e benned zsidó vér. szerintem a nagyszüleidtől tudod meg.Bár ha részben zsidó lennél szerintem arról tudnál, mert a második világháború nem volt olyan régen!

A válasz 52%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/36Időpont 2009-09-02 16:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az sokmindentől függ, hogy zsidó vagy-e.
Először is olyan dolgok mint vezetéknév (ha felvett névről van szó akkor visszanyomozni, hogy milyen régen lett felvéve, és azelőtt mi volt az eredeti név), aztán milyen vallásúak voltak az ősök (ugyanis ha valaki prozelita, az is fel van vezetve).
Csak ránézésre nem tudod megmondani 100%-ig, hogy az vagy-e vagy sem, max tippelni tudsz (bár ha nem értesz az antropológiához, akkor azért ezt sem javasonlám). És ha tegyük fel értesz is hozzá, még akkor is komplex a dolog: szőrzet, bőr jellege, haj jellege, szemrésállás, ajkak vastagsága, járomcsontok, csontozat felépítése, ujjlenyomat (bőrlécrendszer), és a színkomplexió csak kb. a legutolsó dolgok egyike. Fontos még a vércsoport is.
Át kéne olvasnod jó pár antropológus munkáját, hogy korrekt választ tudj adni a saját kérdésedre.
Günther, Clauss, Deniker, Gáspár, Somogyi, ezek csak az ismertebb fajbiológusok (némelyik politikailag elfogultan ír, de nagy része azért használható).

A válasz 93%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/36Időpont 2009-09-02 19:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ez jó kérdés! De nyugi, nincs gáz akkor sem, ha zsidó vagy, köztük is ugyanúgy vannak jó és rossz emberek, mint bármelyik másik népnél. Egy zsidó ember semmiben nem különbözik a többitől, nem kell őket utálni, azért utálják őket sokan, mert kisebbség és rossz időkben gyakran a kisebbségek ellen fordulnak az emberek. Főleg úgy ne ítélj, hogy nem sokat tudsz róluk. Szlovákiában például a magyarokat utálják, de ez nem azt jelenti, hogy a magyarok rosszabbak a szlovákoknál!

A válasz 68%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/36Időpont 2009-09-04 15:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1. Külső jegyekből: pajesz, kalap, nagy orr és fül.
2. Jellemvonásaiból: Az anyját is megdugná két fillérért és még a legjobb barátjától is pénzt kér mindenért. Ő maga nem hajlandó dolgozni, de azt nagyon jól meg tudja szervezni, hogy miként dolgozzanak mások neki.

A válasz 41%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/36Időpont 2009-09-04 18:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
18:08-as: ugye ezt nem gondoltad, komolyan? Ekkora baromságot életemben nem olvastam még. Köztük is vannak ugyanógy rendes emberek, mint más népeknél, ne általánosíts! Gondolom még eggyel sem találkoztál élőben, igaz?

A válasz 44%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/36Időpont 2009-09-07 17:50 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ne haragudj, de hány éves vagy?

A válasz 9%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/36Időpont 2010-01-14 22:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Hú..sokaknak van olyan képességük,hogy szag alapján megmondják.Nem azt mondom h büdösek,de minden etnikumnak,népcsoportnak meg van a maga "illata."Nem tudom miért..
Másrészt,valób nigaz hogy nőknél például a hosszúkás,inkább egyenesebb dús szemöldök,amely akár össze is érhetne(nézd meg sarah jessica parkert,és claire forlani-t,tipikus zs. szemforma,szemöldök,hosszúkás arc,orr,és a vadító nézés..olyan ingerlő manipulatív nézés-de ezt mindenféle rosszindulat nélkül mondom.Vannak sötéthajú,sötétszemű,belülülő szeműek is,pl Szulák Andrea!,vannak tipikus nagyorrúak,pl Kern András..általába a bőrük sokkal hamarabb öregszik,mintha szeplősebbek lennének,de nem szeplő,csak úgymond rondább az arcbőrük.)Aztán a fülek.Ha a fülcimpád legalsó része sokkal sokkal lejebb esik mint az orrod legalsó része..áltba mondják ezt is,hogy ha már szinte a nyakadon ülnek a füleid már zs. jellemvonás.A szem,szemöldök,orr,fülek általába ezekből lehet következtetni,de van aki méterekről ki tudja szűrni.Érdemes könyveket olvasni,van 1-2 nagyon jól leíró.

A válasz 78%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/36Időpont 2010-01-21 10:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
de egyébként,úgy tudod ezt fejleszteni,ha pl megnézed gugléba a híresebb zsidó magyarok képeit,a színészektől,celebektől a vezetőkig.És próbáld keresni a hasonlóságot...a keveredés miatt pedig nagyon lutri eldönteni...

A válasz 75%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/36Időpont 2010-01-21 10:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
és nemcsak lutri,de veszélyes...take care.

A válasz 59%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/36Időpont 2010-01-21 10:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Miért van az, hogy képről képes vagyok megállapitani egy ember személyiségét és magasságát is?
Magyar ember vagyok, lehet ezért nem értem, de miért van az, hogy (mifelénk) egyetlen egy cigány sem akar megtérni?
Van itt olyan ember, akit elhagyott a Szt. Szellem?
A vallásos ember hitet/hisz ezekben?
Csak horoszkópból lehet megállapítani h karmikus-e a kapcsolat 2 ember között? Az én horoszkópom megvan de az Ő születési adatait nem tudom és mivel nem vagyunk még köszönő..
Képről mennyire lehet megállapítani mennyire szereti egymást két ember? Itt egy kép:

Kérdések a Kultúra és közösség rovatbólKérdések a Vallás rovatból
Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu